Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 10:12

"Σκληρή" απάντηση της "Ανάπτυξης Τώρα" σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας

Με μία “σκληρή” απάντηση η δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” τοποθετήθηκε σε αιχμηρή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης εν' όψει των δημοτικών εκλογών.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. ανέφερε:

"Στην παρούσα εκλογική μάχη για την τοπική διοίκηση πρώτου βαθμού αρχίζει σιγά σιγά να κατασταλάζει το πολιτικό σκηνικό ως προς τον αριθμό των παρατάξεων και την σύνθεση τους. Άσχετα το τί μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί, τα δεδομένα είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση.
Ο συνδυασμός "Δήμος της Καρδιάς μας" του νυν Δημάρχου είναι σαφές ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο που συγκροτεί, καθοδηγεί και στήνει ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ανακοινωθεί εξάλλου το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφοδελτίου και ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από την σύνθεση.
Ως αναφορά το ψηφοδέλτιο της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα αν και αποτελεί ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που συμμαχούν στη βάση μιας αντίληψης που στοχεύει στην εκλογική διεύρυνση χωρίς όρους, δηλαδή στη λογική όσοι πιστοί προσέλθετε, έχει και αυτή σαφές ιδεολογικό στίγμα που κινείται στο ιδεολογικό φάσμα της παράταξης Γεωργάκου και ίσως ακόμη δεξιότερα μιας και στα ψηφοδέλτια της Ανάπτυξης Τώρα συμπεριλαμβάνονται εκτός από τον πρώην γραμματέα της ΝΟΔΕ και νυν σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιοι από τον ακροδεξιό χώρο ακόμη και πρώην υποστηριχτές της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Πώς τώρα μπορούν να συνυπάρχουν στα ίδια ψηφοδέλτια άνθρωποι που ανήκουν κατά τα λεγόμενα τους από χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, είναι κάτι που πρέπει οι ίδιοι να μας εξηγήσουν.
Μπροστά λοιπόν σε αυτό σκηνικό που διαμορφώνεται για το Δήμο Πρέβεζας είναι σαφές πως ο μόνος, και κατά τη γνώμη μας ο πιο αυθεντικός, δρόμος για να εκφραστεί ένας ευρύτερα δημοκρατικός κόσμος είναι αυτός της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον καλούμε να τον ακολουθήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Την Κυριακή των εκλογών η Πρέβεζα ή θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πορεία ή θα στραφεί σε μία αγωνιστική - προοδευτική κατεύθυνση".

 

Στη δική της ανακοίνωση-απάντηση η “Ανάπτυξη Τώρα” υποστηρίζει:

"Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε ως “Ανάπτυξη Τώρα” η σπέκουλα της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, εναντίον της παράταξής μας με ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ. Μία ανακοίνωση που δεν κρύβει τον... πανικό της συγκεκριμένης παράταξης και παράλληλα... αβαντάρει τον κ. Γεωργάκο και την παρέα του.
Δε θα μπαίναμε στον κόπο να απαντήσουμε, καθώς ήδη από τα μηνύματα πρωτιάς που μας δίνει ο κόσμος είναι ολοφάνερη η δυναμική μας. Δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ αρνητικά με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αλλά όλα έχουν ένα ηθικό όριο. Και γι’ αυτό θα λάβει την απάντηση που πρέπει!
Έχουμε σεβαστεί απόλυτα κατά τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε την παράταξη αυτή μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Έχουμε κοινά ψηφίσματα και συμφωνήσαμε σε πολλά σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Και παρ’ όλα αυτά εισπράττουμε συνεχώς επιθέσεις με ψευδή και προβοκατόρικα στοιχεία, που μαρτυρούν πως ο αντίπαλος για την Λ.Σ. δεν είναι ο κ. Γεωργάκος και η παρέα που εκφράζει, αλλά η μεγάλη, ανεξάρτητη και ευρεία παράταξη της “Ανάπτυξης Τώρα” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Νίτσα.
Αρκεί κάποιος να δει ότι στην ανακοίνωση της Λ.Σ. ο συντάκτης της αφιέρωσε μόλις... τρεις γραμμές για τον κ. Γεωργάκο. Η αδιαφάνεια, οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, οι απευθείας αναθέσεις, οι αναθέσεις με το στόμα, οι πολιτικές συναλλαγές, η έλλειψη ορθής διαχείρισης, ο αυταρχισμός, που έφερε η δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκου, δεν συγκινούν καθόλου τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Λένε για την παράταξή μας ότι αποτελεί “... συνονθύλευμα ανθρώπων που συμμαχούν στη βάση μιας αντίληψης που στοχεύει στην εκλογική διεύρυνση χωρίς όρους, δηλαδή στη λογική όσοι πιστοί προσέλθετε”.
Σε αυτό έχουμε να τους απαντήσουμε πως είτε είναι... ξεχασιάρηδες και μάλλον επίτηδες, είτε δεν ενημερώνονται από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία στις 5 Ιανουαρίου 2023 ήταν παρόντα δια των εκπροσώπων τους και κάλυψαν την παρουσίαση της νέας οργανωτικής δομής και του καταστατικού αρχών της “Ανάπτυξης Τώρα”. Στο άρθρο 1 το καταστατικό της παράταξής μας αναφέρει:
“Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι μία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη στο Δήμο Πρέβεζας. Δεν κατευθύνεται ούτε είναι υπόλογη σε κάποιο κόμμα, ωστόσο επιτρέπει ελεύθερα την πολιτική τοποθέτηση των μελών της και σέβεται απεριόριστα τον διακριτό ρόλο των κομμάτων στην κοινοβουλευτική δημοκρατία”.
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει από τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση, που το έχει καταλάβει όποιος στοιχειωδώς διαβάζει;
Δεν καταλαβαίνει ότι στην “Ανάπτυξη Τώρα” πιστεύουμε σε συνεργασίες; Ότι πιστεύουμε στο κοινό καλό, παρά την κομματική τοποθέτηση του καθενός; Δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε ανεξάρτητη παράταξη, ενώ εκείνοι πρέπει να λογοδοτούν σε κομματικά ιερατεία;
Στο μόνο που έπεσαν μέσα είναι ένα: Ότι η παράταξή μας δεν έχει κοινό ιδεολογικό στίγμα. Έχουν όμως όλοι τους δύο κοινά πράγματα: Τη δημοκρατία και την αγάπη για την Πρέβεζα.
Πως τολμά μία παράταξη που λέει ότι σέβεται τον άνθρωπο να χρησιμοποιεί τον όρο “συνονθύλευμα” για συμπολίτες της και να τους προσβάλλει σκαιότατα; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να προσβάλλει πολίτες της Πρέβεζας αποκαλώντας τους με αυτό τον άσχημο και απρεπή τρόπο;
Θα υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων το δικαίωμα του κάθε Πρεβεζάνου δημότη να επιλέγει μόνος του την παράταξη που τον εκφράζει και θα υπερασπιστούμε έναν πολιτικό πολιτισμό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της Λ.Σ. ότι έχουμε στο ψηφοδέλτιό μας “... υποστηριχτές της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή”.
Και πάλι εμείς θα τους πούμε ότι είτε είναι επίτηδες... ξεχασιάρηδες ή μάλλον ήταν σε άλλη αίθουσα, νοερά και όχι με φυσικό τρόπο, την 1η Νοεμβρίου 2021 όταν η “Ανάπτυξη Τώρα” στήριξε ψήφισμα της Λ.Σ. στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στο φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και σε κάθε φασιστική βιαιοπραγία ταυτόχρονα με την πάλη για ειρήνη, εργασία και λαϊκή ευημερία που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Και το ίδιο κάναμε και παλαιότερα σε όλα τα ανάλογα ψηφίσματα.
Ήμασταν άλλοι τότε και άλλοι τώρα;
Θα πρέπει επίσης να τους θυμίσουμε επειδή και πάλι είναι... ξεχασιάρηδες ότι το καταστατικό της “Ανάπτυξης Τώρα” στο άρθρο 2 αναφέρει:
“Βασικές αρχές όσων στηρίζουν, είναι υποψήφιοι, είναι σύμβουλοι ή υποστηρίζουν την δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” πρέπει να είναι οι αρχές της δημοκρατίας, του πατριωτισμού, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ηθικής στην πολιτική, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα των ανθρώπων, της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και ο σεβασμός στη φύση και στους θεσμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπηρετούν τις αξίες της παράταξης”.
Όποιος είναι μέλος ή υποψήφιος της “Ανάπτυξης Τώρα” ασπάζεται και αποδέχεται τις παραπάνω αρχές. Αν θεωρεί η Λ.Σ. ότι οι αρχές αυτές είναι αρχές που θα μπορούσε να υιοθετήσει ένας φασίστας, τότε μάλλον μπερδεύει το μήλο με το πορτοκάλι...
Αλλά δεν τα μπερδεύει... Επίτηδες λειτουργεί όπως λειτουργεί γιατί καταλαβαίνει ότι ο ευρύτερα προοδευτικός κόσμος είναι κοντά και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την “Ανάπτυξη Τώρα”.
Με πιο δικαίωμα δε θεωρεί προοδευτικούς πολίτες και προσβάλλει μέλη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην παράταξή μας; Με πιο δικαίωμα δε θεωρεί προοδευτικούς πολίτες και προσβάλλει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι με τη στάση ζωής τους είναι πιο προοδευτικοί από πολλούς “προοδευτικούς”. Τους λένε ότι δεν έχουν και ότι θέλουν να “ψαρέψουν σε θολά νερά” μπας και πάρουν μερικούς ψήφους παραπάνω από το “κύμα πολιτών” που θα στηρίξει την “Ανάπτυξη Τώρα”.
Βλέπετε αν κερδίσουμε εμείς τις εκλογές και όχι ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του, θα χαλάσει “το γλυκό” της περίφημης λαϊκής αντιπολίτευσης στον δεξιό Δήμαρχο...
Και θα χαλάσει το “γλυκό” γιατί εμείς θα φέρουμε ως παράταξη ένα συμμετοχικό, δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου, όπου ο λαός θα είναι πραγματικά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.
Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι ο στρατηγικός αντίπαλος για εμάς δεν είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του...
Ας ελπίσουμε να το καταλάβουν και οι ίδιοι, για να μην ασχοληθούμε πλέον μαζί τους..."

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

08 Δεκεμβρίου 2023
Προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων καταγράφηκαν την Πέμπτη στην περιοχή της Πρέβεζας, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο atpreveza.gr Πιο συγκεκριμένα όπως μας
08 Δεκεμβρίου 2023
Το Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, σύμφωνα με το Σύλλογο Εμποροεπαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου έχει ως ...
08 Δεκεμβρίου 2023
Σε μία συνεδρίαση δια περιφοράς, χωρίς να μπορέσει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε ...
07 Δεκεμβρίου 2023
Α΄ Βραβείο στον διαγωνισμό «Βραβείο Δημιουργικότητας 2023» του Ιονίου Πανεπιστημίου απέσπασε η Διαμαντίνα Βραχλιώτη με το έργο της Lapsus. ...

Αθλητισμός

06 Δεκεμβρίου 2023
Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Pre League κατηγορίας γυναικών στο βόλεϊ με τον Φ.Γ.Σ Πρέβεζας να υποδέχεται τον Μίλωνα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 5 ...
06 Δεκεμβρίου 2023
Με νίκη συνέχισαν οι νεάνιδες της Νικόπολης απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ με σκορ 59-45. Η ομάδα της Πρέβεζας αγωνίστηκε με ...
04 Δεκεμβρίου 2023
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε άλλο ένα WTA τουρνουά σ' αυτή τη σεζόν, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 125άρι του Μπουένος Άιρες στο διπλό, μαζί με ...
03 Δεκεμβρίου 2023
Την ήττα με σκορ 67-64 γνώρισε στο ΔΑΚ Πρέβεζας η Νικόπολη με αντίπαλο τη ΓΕ Αγρινίου, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α’ ...

Πολιτισμός

08 Δεκεμβρίου 2023
Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το
05 Δεκεμβρίου 2023
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία " Απόφαση Φυγής '' σε ...
28 Νοεμβρίου 2023
Η νεοσύσταση Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας -Λογοτεχνική Στέγη Πρέβεζας- συνδιοργανώνει με τον Δήμο Πρέβεζας, τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής ...
27 Νοεμβρίου 2023
H Artifactory με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πρέβεζας συμμετέχει στην Ημέρα της Μεσογείου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...