Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 11:53

“Κούφια λόγια” και ψεύτικες υποσχέσεις από το επιτελικό κράτος για το νέο Μουσικό Σχολείο και το Κάστρο Παντοκράτορα

Ήταν 14 Ιουλίου 2022 (δείτε ΕΔΩ) όταν ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωνε από την Πρέβεζα με κάθε επισημότητα, ότι οι μελέτες για το νέο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και την ανάπλαση στο Κάστρο Παντοκράτορα θα ενταχθούν στο χρηματοδοτικό εργαλείο “Αντώνης Τρίτσης”.

Είχαμε επισημάνει σε πληθώρα ρεπορτάζ στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) ότι στα 4 χρόνια της θητείας της νυν δημοτικής αρχής τα συγκεκριμένα ζητήματα “αγγίζουν” τα όρια της πολιτικής κοροϊδίας μαζί με τα “κούφια λόγια” και τις ψεύτικες υποσχέσεις του περιβόητου επιτελικού κράτους.

Και θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι αν τυχόν ενταχθεί στο μέλλον η μελέτη για το νέο Μουσικό Σχολείο, θα πρόκειται για μία “τρύπα στο νερό”, καθώς αν ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος είχε ακολουθήσει τη διαδικασία μέσω “Κτιριακών Υποδομών” και όχι μέσω της ΔΕΠΑΝ, αυτή τη στιγμή θα είχε στα χέρια του τη μελέτη.

Στο Κάστρο Παντοκράτορα βέβαια θα είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αν χρηματοδοτηθούν οι μελέτες.

Το “Αντώνης Τρίτσης” πάντως σαν πρόγραμμα δείχνει να έχει “μπουκώσει” και ήδη πολλοί Δήμοι ανά τη χώρα επιλέγουν να απεντάξουν τα έργα που έχουν εντάξει για να τα εντάξουν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδικότερα οι προτάσεις του Δήμου Πρέβεζας αφορούν:

tritsis2