Από τότε οι εντάξεις έργων δεν γίνονται πλέον μαζικά, αλλά με το... σταγονόμετρο, με τελευταία να είναι η ένταξη του έργου «Κατασκευή Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Κεντρικών Αγωγών Μεταφοράς Νερού Δήμου Αιγιαλείας» με προϋπολογισμό 21.500.000 ευρώ. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που συνέδεσαν τη συγκεκριμένη ένταξη ως αντιστάθμισμα για την πρόσφατη απομάκρυνση του πανεπιστημιακού τμήματος από το Αίγιο.
Κατά γενική ομολογία το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δεν έχει... περπατήσει με τον τρόπο που το σχεδίασε η Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό της επιπλέον ανησυχίας που προκαλείται και για την περίπτωση της Πρέβεζας είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει “κύμα απεντάξεων” από το πρόγραμμα, καθώς αρκετοί Δήμαρχοι επιλέγουν να απευθυνθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, μετά την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στο “Τρίτσης”.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που συντάσσονται με δημοσιεύματα του Τύπου που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και κάνουν λόγο για το πρακτικό 15 της Επιτροπής Αξιολόγησης του προγράμματος που έχει μείνει στα συρτάρια εδώ και αρκετές εβδομάδες χωρίς την υπογραφή Υπουργού αφού όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι το τελευταίο πρακτικό και πιέζουν αφόρητα να εντάξουν σ΄αυτό έργα. Όποιος προλάβει δηλαδή...
Στη περίπτωση των δύο έργων που διεκδικεί την ένταξή τους ο Δήμος Πρέβεζας υπάρχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα. Αναφορικά με το Κάστρο Παντοκράτορα υπάρχει τεράστιο ζήτημα καθώς καταρρέει και πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες. Αν ενταχθούν μόνο οι μελέτες (προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ) και όχι η συνολική ανάπλαση της περιοχής που ξεπερνά τα 5,5 εκατομ. ευρώ, θα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, έστω και αν δεν μπορέσει να χρηματοδοτηθεί συνολικά η πρόταση του Δήμου.
Αναφορικά όμως με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας αν ενταχθεί μόνο η μελέτη (με προϋπολογισμό 1,2 εκατομ. ευρώ) και όχι και η κατασκευή που ξεπερνά σε κόστος τα 9 εκατομ. ευρώ, τότε η δημοτική αρχή το μόνο που θα έχει καταφέρει είναι να χάσει τρία χρόνια, μιας και με τον τρόπο που δουλεύουν πλέον οι Κτιριακές Υποδομές, ενδεχομένως ο Δήμος να είχε ήδη στα χέρια του τη μελέτη και να διεκδικούσε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.