Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 13:11

Λάθος και στη σύμβαση για τον ορκωτό λογιστή για την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας προς το ΔΛΤ Πρέβεζας;

Είχαμε αναφερθεί με αναλυτικό ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ) στα τελευταία δεδομένα γύρω από την αγωγή της εταιρείας Μαρίνα Πρέβεζας Α.Ε. (σ.σ. εταιρεία που διαχειρίζεται τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας Α.Ε.) προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, με την οποία απαιτεί να της καταβληθεί χρηματικό ποσό 9.073.719,14 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη ή να επεκταθεί η σύμβαση παραχώρησης για 14 χρόνια επιπλέον, έως και τις 12/6/2058.

Στις 8 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε στη Διαδικτυακή Πύλη Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων η σύμβαση με την εταιρεία ορκωτών λογιστών, η οποία θα αναλύσει τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης πέρα από τη νομική υποστήριξη. Σε αυτή όμως προκύπτει ένα μικρό, αλλά σημαντικό λάθος.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την αξιολόγηση και παράθεση ευρημάτων επί των υπολογισμών και αριθμητικών στοιχείων που παρατίθενται στην αγωγή η οποία έχει ασκηθεί από τον «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε.» προς το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρεβέζης» στις 20 Δεκεμβρίου 2022 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Ενώ στη σύμβαση η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 7 Σεπτεμβρίου 2023, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω αντιπαραβολή των εικόνων, η ημερομηνία υπογραφής φέρεται να είναι η 9 Μαΐου 2023.

antalon1

antallon2

Πρακτικά αυτό είναι αδύνατο, γιατί η απόφαση για τη συνδρομή ορκωτού λογιστή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας πάρθηκε στις 19 Μαΐου, δηλαδή μεταγενέστερα!

Ενδεχομένως να πρόκειται για ένα τυπικό λάθος που εύκολα ανασκευάζεται, ωστόσο όλα παίζουν ρόλο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.