methodiko

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 11:51

Ν. Καλαντζής: “Ο Δήμος Ζηρού δεν γυρίζει πίσω” - Μήνυμα νίκης στη δυναμική και ενθουσιώδη συγκέντρωση στη Φιλιππιάδα (vid)

Σε μία μεγάλη, δυναμική και ενθουσιώδη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας, τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της “Νέας Πορείας για τον Δήμο Ζηρού” και η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

M79A3336

Με την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού ο  δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, έδωσε το περίγραμμα των έργων και των προσπαθειών που έγιναν κατά την τρέχουσα θητεία καθώς και του προγράμματος για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

M79A3267

Στα όποια ΔΕΝ που αντέτεινε αντιπολιτευτική παράταξη ο Δήμαρχος απάντησε καταχειροκροτούμενος με ένα μεγάλο ΔΕΝ το οποίο ζήτησε να το 'δηλώσουν' όλοι οι πολίτες στις κάλπες. Ότι ο Δήμος ΔΕΝ γυρίζει πίσω. “Προχωράμε μπροστά και μόνο μπροστά και κλείνουμε τις πόρτες στο χθες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

M79A3381n

Αφού καλωσόρισε τους συνδημότες και κατοίκους που είχαν κατακλύσει την Κεντρική Πλατεία της Φιλιππιάδας και τα γύρω καφέ, σημείωσε:  “Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Οι στιγμές είναι δύσκολες, με τις πλημμύρες στη  Θεσσαλία. Οι συνάνθρωποί μας βιώνουν μια ασύλληπτη καταστροφή και υφίστανται δραματικές ανατροπές στη ζωή τους. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και με τις πράξεις μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε.

Όπως γνωρίζετε ως Δήμος έχουμε αναλάβει από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλία οργάνωσης δράσης αλληλεγγύης.  

Συγκεντρώσαμε  είδη πρώτης ανάγκης τα οποία εστάλησαν στους πλημμυροπαθείς.

 Ευχαριστούμε τους  συλλόγους, τους  επιχειρηματίες και τους συμπολίτες μας, για την άμεση ανταπόκριση.  

Θερμές  ευχαριστίες και για όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και δηλώνετε δυναμικά «παρών». Είσαστε συνοδοιπόροι της Νέας πορείας της παράταξής μας. Της παράταξης όλων των πολιτών”.

M79A3362n

Ακολούθως ο κ. Καλαντζής, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η δημοτική αρχή με κυριότερη την υγειονομική η οποία όπως ανέφερε: “Δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες και ένα αρνητικό περιβάλλον. Καταφέραμε να το διαχειριστούμε με επιτυχία και να σχεδιάσαμε ένα προς ένα, τα βήματά μας.

Θέσαμε σε πρώτιστη  προτεραιότητα την υγεία και τις ζωές των πολιτών και  δηλώνουμε υπερήφανοι γι’ αυτά που καταφέραμε.

Από εκεί και πέρα ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος:

Ν' αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας σε όλους τους τομείς ώστε  να κερδίσουν οι πολίτες και ο τόπος μας.

Είχαμε τη δύναμη και τη θέληση να βγούμε μπροστά, με ευθύτητα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο.

Μιλήσαμε χωρίς μισόλογα και χωρίς περιστροφές. Δίχως κραυγές.

Με ευθύνη, σοβαρότητα, εντιμότητα  και συνέπεια.

Σχεδιάσαμε μαζί με την κοινωνία και υλοποιούμε  το έργο μας.

Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά και σας διαβεβαιώνω ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Δε  χρησιμοποιήσαμε ποτέ την υγειονομική κρίση σαν άλλοθι για τυχόν παραλείψεις και λάθη μας,  που προφανώς και υπήρξαν  στη διάρκεια της θητείας μας.

Δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από τα προβλήματα ή από τις δυσκολίες της εποχής.

Τώρα έχουμε περισσότερη γνώση και την εμπειρία να προχωρήσουμε από την επομένη των εκλογών με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεν είμαστε της θεωρίας... Κάνουμε πράξεις!

Σας κοιτάζουμε λοιπόν στα μάτια, γιατί δουλέψαμε σκληρά και αδιάλειπτα, ωριμάσαμε μελέτες, διεκδικήσαμε χρηματοδοτήσεις, απορροφήσαμε κονδύλια και υλοποιήσαμε έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας”.

Στη συνέχεια ο κ. Καλαντζής, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν σε κάθε τομέα ξεχωριστά.

Στην Υδρευση: Ολοκληρώσαμε το έργο αναβάθμισης των δικτύων και περιορισμού διαρροών, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος  τηλεμετρίας.

Αντικαταστήσαμε  το δίκτυο ύδρευσης στις Κοινότητες Πέτρας και Παπαδατών και υδρεύσαμε τους άνυδρους οικισμούς Ανωγείου και Βούλιστας, τους τελευταίους χωρίς νερό στην Ήπειρο, κάτι που αποτελούσε για χρόνια ένα μελανό σημείο για τον Δήμου μας.

Επίσης αντικαταστήσαμε τμήματα του δικτύου ύδρευσης σε όσες περιοχές υπήρχε ανάγκη π.χ. στα   Μελιανά,  στο Δρυόφυτο, στο  Νικολίτσι, στον Γαλατά, στον  Άγιο Γεώργιο, στο Πολυστάφυλο, στον Κερασώνα και στην Μπουσούλιζα, στη Φιλιππιάδα,

Διανοίξαμε  καινούργιες  γεωτρήσεις.  

Και αφού επιλύσαμε τα βασικά προβλήματα, εντάξαμε στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ το έργο εκσυγχρονισμού και ενεργειακής αναβάθμισης όλων  των αντλιοστασίων του Δήμου μας.  

M79A3341

Στην αποχέτευση:

Το μεγάλο έργο της κατασκευής του δικτύου  αποχέτευσης ακαθάρτων στο Θεσπρωτικό  που χρόνιζε στα συρτάρια των άλυτων προβλημάτων της περιοχής μας, είναι πλέον γεγονός.  

Επίσης έγινε επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Φιλιππιάδας, ο οποίος είναι σε άριστη κατάσταση.

Αντιπλημμυρικά –Αντιπυρικά:

Υλοποιούμε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης των ρεμάτων στην Τύργια το οποίο προχωράει με γοργούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.   

Υλοποιούμε τα έργα αντιπυρικής προστασίας και ανάδειξης για τα περιαστικά δάση Φιλιππιάδας και του Θεσπρωτικου με στόχο,  αφενός την προστασία από πυρκαγιές και αφετέρου την αισθητική βελτίωση τους.

Στον Αθλητισμό

Ανακαινίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Μεταξύ αυτών αποπερατώθηκαν οι εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο Φιλιππιάδας που είχε μείνει στα 'αζήτητα' για πολλά χρόνια και φέτος παραδόθηκε στους νέους, στους αθλητικούς συλλόγους και στους αθλούμενους συμπολίτες μας.

Δημιουργήσαμε ένα νέο αθλότοπο στον κοινόχρηστο χώρο πλησίον του Δημαρχείου με μεγάλη απήχηση στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.  

Βελτιώσαμε σημαντικά τις υποδομές στα γήπεδα του Τένις, ενός αθλήματος που έχει παράδοση και δίνει αθλητική ταυτότητα στην πόλη της Φιλιππιάδας.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται το  έργο  βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Φιλιππιάδας, ενώ ήδη έχουμε ολοκληρώσει τα έργα βελτίωσης των γηπέδων Μπουσούλιζας και  Νέας Κερασούντας.

Ανακατασκευάσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον αθλότοπο Θεσπρωτικού.  

Την ίδια στιγμή βελτιώσαμε τα γήπεδα ‘πέντε επί πέντε’, μπάσκετ και ποδοσφαίρου  στα χωριά μας και σχεδιάζουμε τη δημιουργία περισσότερων.  

Για τις Παιδικές Χαρές

Ανακατασκευάσαμε 24 παιδικές χάρες  και μέχρι τέλος του έτους  δεν θα υπάρχει Κοινότητα που να μην έχει καινούργια και ασφαλή Παιδική χαρά.

 Στην Οδοποιία

Δημοπρατήσαμε και κατασκευάσαμε  ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις  σε οδούς και βελτιώσαμε την οδική ασφάλεια.

Ακόμη υλοποιήσαμε ένα μεγάλο μέρος ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους που οδηγούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη μας στους παραγωγούς μας.  

Σημαντικό έργο επίσης είναι οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών αυλάκων στον Κάμπο Φιλιππιαδας, στον ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής και στον ΤΟΕΒ Κερασώνα  αλλά και στον Λούρο ποταμό.

Αναπλάσεις

Πραγματοποιήσαμε αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες:   

Βελτιώνουμε την είσοδο της πόλης της Φιλιππιάδας με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων.

Προχωράμε στην ενίσχυση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου LED, με παράλληλα μέτρα για την οδική ασφάλεια.

Βελτιώνουμε  τις υποδομές στην περιοχή  Αγίας Κυριακής του Ελευθεροχωρίου με την ανάπλαση της υφιστάμενης πλατείας, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, γηπέδου 5Χ5 αλλά και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου LED.

Υλοποιούμε έργα ανάπλασης με γνώμονα τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού κοντά στο γήπεδο και το Δημοτικό Σχολείο στο  Θεσπρωτικό.

Προχωρήσαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού.

Υλοποιήσαμε έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων  και πλατειών στο Γοργόμυλο, στο Γυμνότοπο, στη  Νεα Κερασούντα και  στο Νικολίτσι έχοντας στενή συνεργασία με τους Τοπικούς συλλόγους.

Σχολικές υποδομές: 

Σημαντικό είναι το έργο που έγινε στις σχολικές εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους τομείς της συντήρησης και ανακαίνισης των Σχολείων, στη βελτίωση των υποδομών αλλά και στη διαχείριση λειτουργικών θεμάτων.

Τη Δευτέρα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπίστωσαν όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς ότι τα Σχολεία μας είναι πλήρως ανακαινισμένα και ασφαλή για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε στενή και αγαστή συνεργασία, με τους Εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί.

M79A3451

Καθαριότητα:

Βελτιώσαμε εμφανώς το επίπεδο της καθαριότητας στις πόλεις και τα χωριά μας. Εάν παρατηρούνται περιστασιακά κάποια μικροπροβλήματα, είμαστε έτοιμοι να τα επιλύσουμε.

Κατασκευάζεται  το 'Πράσινο Σημείο', χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ . Είναι ένα από τα έξι που κατασκευάζονται στην Ήπειρο και είναι πολύ σημαντικό έργο.

Προμηθευτήκαμε νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας απορριμματοφόρα, μηχανήματα έργου και οχήματα, νέους κάδους απορριμμάτων καθώς και νέους κάδους ανακύκλωσης.

Εγκαταστήσαμε 16 υπόγειους κάδους απορριμμάτων στα κέντρα Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.     

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα  χωριστής συλλογής για λαμπτήρες  και για γυαλί.  

Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών στα Σχολεία με μεγάλη επιτυχία και επιβραβεύουμε την απόδοση των σχολείων (follow green)

Προσθέσαμε νέο ρεύμα συλλογής ρούχων και υποδημάτων με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες.

Πολιτισμός :

Στον τομέα του  Πολιτισμού διοργανώνουμε σημαντικές εκδηλώσεις.

Φέτος που ‘αναπνεύσαμε’ πιο ελεύθερα καθώς υποχώρησε η πανδημία, διοργανώσαμε ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που κάνουν οι  Πολιτιστικοί μας Σύλλογοι, οι οποίοι είναι και οι στυλοβάτες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Δημιουργήσαμε τη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ζηρού. 

Στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ανακαινισμένου πέτρινου κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Φιλιππιάδας.

Να πω εδώ ότι στον ίδιο χώρο λειτουργεί αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπου γίνονται εκθέσεις φωτογραφιών, βιβλίων, πινάκων ζωγραφικής κλπ. ενώ σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε εκεί και το 'σπίτι' των τοπικών καλλιτεχνών.  

Ουσιαστικά φτιάξαμε έναν πολυχώρο Πολιτισμού που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και καθιερώσαμε το «Μαγικό χωριό» με πολυήμερες εκδηλώσεις σε Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό και σε κάποια χωριά όπου υπήρξε ενδιαφέρον και πολλά ακόμη.

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Ιδρύσαμε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου,  του Κέντρου Κοινότητας  και των ΚΑΠΗ,  αλλά και τη στήριξη άλλων κοινωνικών προγραμμάτων όπως είναι το “Βοήθεια στο Σπίτι”, το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλα.

Οριοθετήσαμε και προχωρήσαμε σε σήμανση θέσεων πάρκινγκ, μεταξύ αυτών και 16 θέσεων Αμεα.

Επεκτείναμε επίσης την ιντερνετική κάλυψη σε όλο τον Δήμο Ζηρού, κάτι που στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Εντάξαμε τον Δήμο μας στην ψηφιακό κόσμο και με τη συμβολή της τεχνολογίας οι πολίτες πλέον μπορούν να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, δίχως τη φυσική τους παρουσία στον γκισέ.  

Παράλληλα με την υγειονομική κρίση -όπως όλοι γνωρίζετε- είχαμε να διαχειριστούμε και την ενεργειακή. Οι τιμές των καυσίμων και των υλικών ανέβηκαν και μαζί όλα τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου.

Απορροφήσαμε όλο το κόστος κάνοντας χρηστή διαχείριση, αποφεύγοντας τις σπατάλες και αξιοποιώντας το δικό μας προσωπικό και τα δικά μας μηχανηματα

Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε δίχως να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη ούτε μισό ευρώ.

Σταθήκαμε στο πλευρό ευπαθών ομάδων και αδύναμων συμπολιτών μας.  

Αντιδράσαμε με σθένος ενάντια στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοινότητα Κρανέας και με συντονισμένες ενέργειες το αποτρέψαμε οριστικά.

Αγωνιστήκαμε και συνεχίσουμε να το κάνουμε για την αποφυγή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Λάκκα Σουλίου

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε σε μία θητεία, που λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων που προανέφερα ήταν λειψή και προβληματική.

Είμαστε υπερήφανοι όμως και για τη «Νέα Πορεία» που χαράξαμε στον Δήμο Ζηρού, με τους συνεργάτες και τους φίλους μας.

M79A3434

Βαδίζουμε μπροστά με βάση το πρόγραμμα και τις αρχές μας.

Γνωρίζουμε να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε, να υλοποιούμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ζηρού περιέγραψε τους στόχους για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, οι σημαντικότεροι των οποίων επιγραμματικά είναι:

- Μελέτη διευθέτησης και οριοθέτησης του Λούρου Ποταμού.

- Μελέτη Παρεμβάσεων Βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Θεσπρωτικό Αφορά στην κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου και την ανάπλαση/ανακατασκευή οδών εντός του οικισμού.

 - Κατασκευή του έργου για την Ανάπλαση Μεσοχώρι και κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στο Δημοτικό σχολείο Θεσπρωτικού.

- Ανακαίνιση κτιρίου δωρεάς Αθανασίου Καλδάνη με  σκοπό την δημιουργία βιβλιοθήκης και γενικότερα χώρου Πολιτισμού που λείπει από το Θεσπρωτικό.

Έχουμε εκπονήσει διαχειριστική μελέτη για το δάσος της Φιλιππιαδας  με σκοπό την αντικατάσταση της υπάρχουσας χαλέπιος Πεύκης με δέντρα τύπου δρυ ώστε να αναζωογονηθεί το δάσος. Περιμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης για προμήθεια συστήματος έλεγχου καταναλώσεων που  περιλαμβάνει την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων, μετρητών ποιότητας και σύγχρονου εξοπλισμού τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού του παρεχόμενου και καταναλισκόμενου νερού

Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες Άσσου, Πολυσταφύλου, Ριζοβουνίου και Αγίου Γεωργίου και περιμένουμε τη χρηματοδότηση.  

Ίδρυση κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων  γιατί το έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι μας σε δημοτικό κτίριο.

Βελτίωση αύλειων χώρων όλων των σχολικών μονάδων μας καθώς έχουμε καταθέσει ήδη πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τριτσης ”.

Βελτίωση του γηπέδου Μπουσούλισας με πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης με κατασκευή στίβου με συνθετικό τάπητα (ταρτάν).”

Σημείωσε ακόμη ότι αυτά που αναγγέλλει είναι μέρος του προγράμματος το οποίο έχει εκπονηθεί και θ' ανακοινωθεί στην ολότητά του τις αμέσως επόμενες ημέρες.  

Και ο Δήμαρχος Ζηρού κατέληξε: “Δεν τάξαμε και φυσικά δεν θα το κάνουμε και τώρα ακάλυπτες επιταγές.

Η παραγωγικότητα, ο προγραμματισμός δεν διακόπηκε ποτέ και ούτε τώρα πρέπει να διακοπεί.

Θα αναμετριόμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα και θα βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις.  

Θέλω να κρίνετε την ακολουθία των λόγων και των έργων μας έχοντας το βλέμμα στην αυριανή μέρα, στο μέλλον και το αύριο των παιδιών μας .

Αυτή άλλωστε είναι η ευθύνη όλων μας και πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Δήμο Σύγχρονο, Εξωστρεφή, ελκυστικό και ισχυρό.

Δεν μπορεί να γίνει πισωγύρισμα στο Δήμο μας !

Πάντα κοιτάμε μπροστά, διορθώνουμε τις παραλείψεις μας  και συνεχίζουμε”.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο ανέφερε: “Ικανότατα στελέχη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βαδίσουμε όλοι μαζί τον ίδιο δρόμο.

Νέα πρόσωπα, με φρεσκάδα και διάθεση για προσφορά και έμπειρα στελέχη της  αυτοδιοίκησης με ισχυρό θετικό αποτύπωμα είναι έτοιμα να αγωνιστούν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί  ένα καλύτερο αύριο.

Δηλώνω υπερήφανος για τους υποψήφιους του συνδυασμού μας

Είμαστε εδώ, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, δυναμικά.

Να συνθέσουμε και να ενώσουμε!

Προχωράμε, αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά!

Συντονισμένα με σεμνότητα και σωστό προγραμματισμό.

Με το βλέμμα στο μέλλον και τους Νέους στο προσκήνιο!

Αναλαμβάνουμε δέσμευση τιμής”!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Σύλλογος εστίασης Πρέβεζας καλεί όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να παρευρεθούν στη συνέλευση του την Τρίτη 26/9 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας στις 11:00 για την εγγραφή των μελών του και για
25 Σεπτεμβρίου 2023
Από τους ετεροδημότες της Αττικής ξεκίνησε τις κεντρικές του προεκλογικές ομιλίες ο νυν δήμαρχος Ζηρού και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής ...
25 Σεπτεμβρίου 2023
Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων/Διδασκουσών και οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ...
25 Σεπτεμβρίου 2023
Η στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής Γεωργάκου και της διοίκησης της ΔΕΥΑ Πρέβεζας να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του ...
25 Σεπτεμβρίου 2023
Την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ΕΙΧ όχημα την Κυριακή στον Αρχάγγελο Πρέβεζας. Στο σημείο ...

Αθλητισμός

19 Σεπτεμβρίου 2023
Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Πρέβεζα το τουρνουά βόλεϊ γυναικών από τον Φ.Γ.Σ Πρέβεζας με την συνδιοργάνωση της Π.Ε Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας. Στον τουρνουά το οποία θα
18 Σεπτεμβρίου 2023
Η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ενημερώνει ότι θα λειτουργήσει εισαγωγική Σχολή Διαιτησίας σύμφωνα με το άρθρο 48 του κανονισμού Διαιτησίας της ΕΠΟ. ...
08 Σεπτεμβρίου 2023
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για τη σεζόν 2023-2024. Από τη λίστα των ομάδων στην ...
07 Σεπτεμβρίου 2023
Την αναβολή των κολυμβητικών αγώνων για τα “Εν Νικοπόλει Ακτια 2023” ανακοίνωσε ο δήμος Πρέβεζας, ενώ μόλις δύο ώρες πριν είχε στείλει το ...
07 Σεπτεμβρίου 2023
Ραντεβού δίνουν και φέτος οι διοργανωτές των «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ » που θα πραγματοποιηθούν για 9η χρονιά στις 09 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πρέβεζα. ...

Πολιτισμός

12 Σεπτεμβρίου 2023
Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας εγκαινιάζει από το φετινό σχολικό έτος 2023-2024 το φεστιβάλ του γαλλόφωνου θεάτρου. Ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας Δρ. Κοσμάς Κοψάρης σε σχετική ανακοίνωση
11 Σεπτεμβρίου 2023
Το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Πρέβεζας ενημερώνει ότι ακυρώνεται η παράσταση Πήτερ Παν που ήτανε προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Δευτέρα 11 ...
11 Σεπτεμβρίου 2023
Στα στενά του ιστορικού κέντρου και στην αυλή της Μποτίλιας στο Πέλαγο αναβίωσε η Πρεβεζάνικη καντάδα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σε ...
08 Σεπτεμβρίου 2023
Λόγω της αυξημένης ζήτησης και των αλλεπάλληλων αιτημάτων πολιτών αποφασίστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με το Θεατρικό ...
06 Σεπτεμβρίου 2023
Η Λαογραφική Συλλογή «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ» στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης φιλοξενεί από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023 την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Για το ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...