Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 10:52

Θ. Ανωγιάτης στο atpreveza.gr: “Η Ήπειρος είναι υδροκέφαλη, με τα Γιάννενα να έχουν τη μερίδα του λέοντος και τις άλλες τρεις περιοχές να υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο”

Συνέντευξη στο atpreveza.gr παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” Θανάσης Ανωγιάτης.

Ο κ. Ανωγιάτης αναφέρθηκε στις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, στους στόχους της παράταξής του, αλλά και στη στρατηγική που πρέπει να αλλάξει στην Ήπειρο.

 

-Κε Ανωγιάτη τι θα είναι επιτυχία για το “Κοινό των Ηπειρωτών” σε αυτές τις εκλογές;

“Το “Κοινό των Ηπειρωτών” είναι μια Αυτοδιοικητική παράταξη με συνέχεια και συνέπεια και είναι παρούσα με ένα δυναμικό και ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, γιατί αντιλαμβάνεται πως είναι μια κρίσιμη στιγμή για την περιοχή μας και αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, γιατί είναι «ώρα ευθύνης», όπως αναφέρει και το βασικό μας σύνθημα.

Συνεπώς είμαστε εδώ, όλοι όσοι απαρτίζουμε τον συνδυασμό μας, όχι για να καταγράψουμε ένα αξιοπρεπές ποσοστό, αλλά για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας μας γίνεται σε ένα περιβάλλον σκληρό με πολλαπλές κρίσεις, δυστοπικό πολλές φορές.

Πιστεύουμε πως αν η Ήπειρος δεν αλλάξει τώρα θα συνεχίσει μια τυφλή πορεία σε ένα αβέβαιο μέλλον, και η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι μια οφειλή στους προγόνους μας, στον εαυτό μας, αλλά κυρίως στα παιδιά μας”.

-Η Ήπειρος στους δείκτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό και γιατί μέχρι τώρα οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση Καχριμάνη;

“Σε αντίθεση με μία τεχνικά καλλιεργημένη πολιτική αντίληψη από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή, η οποία και διαχειρίζεται τις τύχες της Ηπείρου από το 2010, ότι η Ήπειρος βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, υπάρχει μία “σκληρή” πραγματικότητα που δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει, μιας και όλοι οι κάτοικοι της Ηπείρου το βιώνουμε καθημερινά στη δική μας ζωή.

Η σκληρή αυτή πραγματικότητα τεκμηριώνεται όμως και μέσα από επίσημα έντυπα, όπως ο αποκαλυπτικός για την περιοχή μας δείκτης «EU Regional Competitiveness Index 2.0», που καταγράφει τον δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, και εκεί η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στην 215 θέση από 234 περιφέρειες της Ευρώπης των 28 με την ταμπέλα «λιγότερο ανεπτυγμένη».

Κατά την περίοδο αυτή το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ή ΑΕΠ) της Ηπείρου, το οποίο αποτελεί και το κυριότερο μακροοικονομικό μέγεθος, το 2010, ήταν 4.946.000.000 €, ενώ το 2020 έπεσε στα 3.685.000.000 €, μειώθηκε δηλαδή κατά 1,261 δις €. € ή 25%. Πρόκειται για μεγάλα μεγέθη, που αποδεικνύουν ότι σταδιακά η Ήπειρος και ιδιαίτερα η ΠΕ Πρέβεζας έχουν φτωχοποιηθεί

Κανείς δεν αμφισβητεί βέβαια τον ρόλο που έπαιξε η οικονομική κρίση της περιόδου αυτής, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τα παραπάνω αποτελέσματα.

Αν αναλογιστούμε όμως πως την συγκεκριμένη περίοδο η περιφερειακή Αρχή σχεδίασε και υλοποίησε δύο Επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ (και όχι μόνο…), αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ, είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως η επίδρασή τους στην Τοπική Οικονομία ήταν πολύ μικρή, και συνεπώς τα αποτελέσματά τους δεν μπορεί να χαρακτηριστούν επιτυχημένα. Ούτε λόγος για την επίτευξη της περιβόητης Ευρωπαϊκής συνοχής.

Απόδειξη για τα ανωτέρω είναι πως τα στοιχεία που αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την ανάπτυξη της περιοχής είναι οι υποδομές όπου επενδύθηκαν και τα περισσότερα κεφάλαια του ΕΣΠΑ, όπου η υστέρηση της Ηπείρου είναι μεγάλη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, και η “μικρή αγορά”, η οποία για να παραχθεί πλούτος και να “μεγαλώσει” χρειάζεται ένα πολύ στοχευμένο πλέγμα οικονομικών πολιτικών και κυρίως προσεκτικό σχεδιασμό που θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Είναι φανερό λοιπόν πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική αντίληψη στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και διαχείρισης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης για να μπορέσει η ήπειρος να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά τώρα το δεύτερο σκέλος της ερώτησή σας ούτε εύκολη, ούτε μονοσήμαντη απάντηση δεν υπάρχει. Θα πρέπει όμως να προβληματίσει όλους μας και να επιδιώξουμε υπερβάσεις στην προσέγγιση των πολιτών της Ηπείρου για να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

-Υπήρχαν κάποιες εσωκομματικές εντάσεις στο ψηφοδέλτιό σας στην Π.Ε. Πρέβεζας λόγω των βουλευτικών εκλογών που προηγήθηκαν και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Πώς σας επηρεάζουν;

“Ο πολιτικός χώρος που ανήκουμε όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο αλλαγής ηγεσίας και προφανώς υπάρχει μια διάχυτη κινητικότητα, η οποία επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Τα όποια, μικρά, προβλήματα που παρουσιάστηκαν επιλύθηκαν με διάλογο και πάντα μέσα από τις αξίες και τις αρχές του πολιτικού χώρου που πρεσβεύουμε, με γνώμονα τον κοινό στόχο της αλλαγής στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στον αγώνα που δίνουμε δεν περισσεύει κανείς και όλοι μας βάζουμε το συλλογικό καθήκον πάνω από τα εγώ μας”.

-Είναι εμφανές το πρόβλημα των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στην Ήπειρο. Ποιες πολιτικές πιστεύετε ότι θα είναι αποτελεσματικές για να εκλείψουν αυτές οι ανισότητες;

“Η Ήπειρος δυστυχώς είναι μια περιοχή όπου το ζήτημα των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων είναι τεράστιο και αναγνωρίζεται από όλους ως το μεγαλύτερο πρόβλημά της. Δεν υπάρχει μελέτη τα τελευταία χρόνια τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που να μην το διαπιστώνει.

Για τους κατοίκους μάλιστα της ΠΕ Πρέβεζας στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πιο έντονο από ποτέ με την οδική απομόνωση, τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας με την προβληματική λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, την ενδεχόμενη μεταφορά της έδρας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα , με τα τεράστια προβλήματα του Αγροτικού κόσμου και πολλά άλλα που βιώνουμε όλοι μας στη καθημερινότητά μας.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε πως το 50% του παραγόμενου ΑΕΠ αντιστοιχούσε το 2010 στα Γιάννενα, το 50% αντιστοιχεί και σήμερα. Καμιά απολύτως μείωση ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων ανάμεσα στο κέντρο και τις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Και δεν φτάνει αυτό, καμία απολύτως αύξηση αγοραστικής δύναμης και βιοτικού επιπέδου και στις τέσσερις ΠΕ, ακριβώς το αντίθετο. Επίσης ο πληθυσμός παρουσιάζει υψηλό δείκτης γήρανσης, ενώ διαρκώς μεγιστοποιείται η ερημοποίηση της υπαίθρου, αλλά το ποιο ανησυχητικό είναι πως το 7,8% του πληθυσμού της δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας & κυρίως πως ο πληθυσμός που κινδυνεύει από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό είναι 31,3%.

Η Ήπειρος τα χρόνια της σημερινής Περιφερειακής Αρχής είναι υδροκέφαλη, με τα Γιάννενα να έχουν τη μερίδα του λέοντος σε χρηματοδοτήσεις και λειτουργίες και τις άλλες τρεις περιοχές να υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο και να υποτιμώνται. Όπως είναι φανερό η ισχύουσα περιφερειακή αντίληψη της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, εμποδίζει την εμπέδωση μιας κοινής ταυτότητας και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας δυναμιτίζοντας με το συγκεντρωτικό μοντέλο, την συνολική ανάπτυξη της Ηπείρου και την ευημερία όλων των κατοίκων της.

Η εξάλειψη των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων είναι μια πρόκληση που απαιτεί πολυδιάστατες προσεγγίσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχουν όμως πολιτικές καθαρές και ισορροπημένες που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των ανισοτήτων.

Εκείνο που επιβάλλεται, και αποτελεί δέσμευση για την παράταξή μας, είναι η εφαρμογή δράσεων σε τοπικό επίπεδο, ισόρροπα και ορθολογικά, τα οποία θα αντιμετωπίσουν το σημαντικό ζήτημα της ολιστικής περιφερειακής ανάπτυξης που πρέπει να πραγματωθεί με συνθήκες ισοτιμίας, ισονομίας και διαφάνειας”.

IMG 2232

-Πρόσφατα είδαμε μία παρουσίαση της περιφερειακής αρχής για τους οδικούς άξονες. Σας αφήνει ικανοποιημένους ως “Κοινό των Ηπειρωτών” αυτή η στρατηγική;

“Το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αδικία για την Π.Ε. Πρέβεζας είναι κατά τη γνώμη μου αυτό της Οδικής απομόνωσης της περιοχής μας. Ενώ από την Ήπειρο διέρχονται δύο από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της χώρας ( Ιόνια και Εγνατία), από την ΠΕ Πρέβεζας δεν διέρχεται καμία, λες και αυτή δεν είναι κομμάτι της Ηπείρου.

Αναγνωρίζουμε πως οι ευθύνες του Υπουργείου και της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού οι σχετικές μελέτες που είχε αναλάβει το Υπουργείο, εδώ και μια δεκαπενταετία και βάλε, κανένα αποτέλεσμα δεν απέδωσαν και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και προφανώς και χρηματοδοτικά εργαλεία όλα αυτά τα χρόνια, όμως δυστυχώς για την περιοχή μας, το γεγονός είναι πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτε απτό μελετητικά και ξεκινάμε από μηδενική βάση.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθήσαμε ένα σήριαλ μετάθεσης ευθυνών σχετικά με την αρμοδιότητα εκπόνησης των μελετών και τελικά η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την υλοποίησή τους. Σε πρόσφατη μάλιστα πανηγυρική-προεκλογική εκδήλωση, που αναφέρετε στην ερώτησή σας, παρουσιάστηκαν οι αρχικές προτάσεις των τεχνικών συμβούλων της Περιφέρειας ( οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ολοκληρωμένες μελέτες) αλλά υπήρξε η θετική δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν με ευθύνη της.

Διαφωνούμε όμως πλήρως, ως “Κοινό των Ηπειρωτών” με την στρατηγική  του τρόπου υλοποίησης, όπου όπως αναφέρθηκε θα πραγματοποιηθεί «κομμάτι- κομμάτι», όταν θα εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι. Είναι φανερό πως η υλοποίηση έργου τόσο μεγάλου κόστους με τον τρόπο που προτείνεται θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί τα επόμενα (πολλά…) χρόνια μιας και υπερβαίνει τις δυνατότητες της Περιφέρειας Ηπείρου με τα γνωστά μέχρι σήμερα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Άρα θεωρούμε απαραίτητη την αλλαγή στρατηγικής από την Περιφέρεια και την διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων από το Κεντρικό κράτος προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα έργα που σχεδιάζονται τόσο για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό όσο και για την αναβάθμιση της παραλιακής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, αλλά και των κάθετων συνδέσεων με την Εγνατία.

Πιστεύω επίσης πως εάν η ένταση της διεκδίκησης της άρσης της οδικής απομόνωσης της Πρέβεζας πλησιάσει αυτή της διεκδίκησης του ( απαραίτητου…) έργου σύνδεσης Ιωάννινα – Κακαβιά είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα”.

-Πως οραματίζεστε εσείς και η παράταξή σας ως περιφερειακή αρχή την επόμενη ημέρα για την Ήπειρο;

“Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή διοικεί την Ήπειρό τα τελευταία 13 χρόνια. Συνεπώς ό,τι έργο είχε να δείξει, όποιο συνολικό όραμα είχε για την περιοχή όποιο πρότυπο φιλοδοξούσε να προωθήσει, έχουν αποτυπωθεί.

Εμείς πιστεύουμε πως αξίζουμε μια  άλλη Ήπειρο από αυτή που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια.

Οι βασικές μας αρχές, όπως αναλύονται στο πρόγραμμά μας δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη, το  σεβασμό και την προστασία του φυσικού πλούτου, τη βελτίωση της καθημερινότητας  και της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε μια δίκαιη κοινωνία, στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στη δημοκρατία και στη διαφάνεια στη διαχείριση, στη συλλογικότητα, στη λογοδοσία στους πολίτες.

Έτσι λοιπόν, δεσμευόμαστε σε δέκα σημεία για όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου:

  1. Αναβαθμίζουμε άμεσα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ως το βασικό κέντρο αποφάσεων για διαφάνεια και λογοδοσία.
  2. Χαράζουμε νέα στρατηγική για τις βασικές υποδομές ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο (δρόμοι, άρδευση κλπ) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για αύξηση του τοπικού ΑΕΠ με την ενίσχυση της γεωργίας, της μεταποίησης και του τουρισμού .
  3. Οργανώνουμε δίκτυο προστασίας και στήριξης της οικογένειας με Κέντρα Δραστηριοτήτων Νέων και Συμβουλευτικούς Σταθμούς που θα λειτουργούν το απόγευμα σε σχολικά συγκροτήματα σε συνεννόηση με τους δήμους. Δίνουμε έμφαση στις περιοχές εκτός πόλεων, όπου τα παιδιά είναι αποκλεισμένα από όλες εκείνες τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται στις πόλεις.
  4. Σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τη λειτουργία ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών για μείωση του ενεργειακού κόστους, του κόστους λιπασμάτων και ζωοτροφών στον πρωτογενή τομέα.
  5. Διαμορφώνουμε και υλοποιούμε εξειδικευμένα τοπικά προγράμματα επιμόρφωσης για τους μακροχρόνια ανέργους και ευάλωτες ομάδες, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
  6. Εξυγιαίνουμε το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων και των προμηθειών έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν στα έργα και τις προμήθειες που αποφασίζονται.
  7. Εξυγιαίνουμε τη λειτουργία των ΤΟΕΒ και σχεδιάζουμε εναλλακτικές, οικονομικές  πηγές ύδρευσης.
  8. Ενισχύουμε άμεσα τη δασοπροστασία και την προστασία των οικισμών από τις δασικές πυρκαγιές με αντιπυρικές ζώνες και προωθούμε την δενδροφύτευση. Σχεδιάζουμε και ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία του τόπου μας.
  9. Δημιουργούμε νέα, εξειδικευμένη καμπάνια για τον τουρισμό από την Ελλάδα και άλλες χώρες για το τουριστικό προϊόν κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά. Στοχεύουμε στον τουρισμό των τεσσάρων εποχών.

10.Προωθούμε άμεσα την Ήπειρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων ως ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις.

Αυτές είναι οι αρχές μας και με αυτές θα πορευτούμε σ’ αυτές τις εκλογές, έχοντας ισχυρή πολιτική βούληση αλλά και σχέδιο και επιζητούμε την αποφασιστική συμμετοχή, στήριξη και κινητοποίηση των πολιτών, ώστε μαζί τους να αλλάξουμε το δρόμο που θα πάρει η περιφέρεια. σε ένα διαφορετικό παράδειγμα άσκησης Περιφερειακής πολιτικής με Δημοκρατία , Δικαιοσύνη και κοινωνική αποτελεσματικότητα, για ένα άλλο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο”.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

29 Απριλίου 2024
Στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη θα συζητηθεί το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για τοποθέτηση προτομής του στιχουργού και καλλιτεχνικού
28 Απριλίου 2024
Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης στην Πρέβεζα, ...
28 Απριλίου 2024
Κυβέρνηση Κεφάλαιο και Ε.Ε μας γυρίζουν ενάμιση αιώνα πίσω Από τα «τρία οκτώ»… στο «6, 13, 72»: Δουλειά επί 6 μέρες, 13 ώρες ...
28 Απριλίου 2024
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην24ωρη Γενική ...
26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...