Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 11:57

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εννιά μήνες μετά δεν έχει συζητήσει το θέμα της σύμβασης της Μαρίνας Πρέβεζας για τον οικίσκο ρεύματος

Είχαμε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) στο θέμα που έχει προκύψει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, σχετικά με τη μη υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο ΔΛΤ και τη Μαρίνα Πρέβεζας Α.Ε., για τον οικίσκο ρεύματος που βρίσκεται στο δημοτικό parking.

Μέχρι και σήμερα 9 μήνες μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στις 20/1/2023 (δείτε ΕΔΩ το πρακτικό της συνεδρίασης), όταν και συζητήθηκε το θέμα και πάρθηκε απόφαση για γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και επαναφορά του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Και θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία ήταν εκείνη που με αίτησή της κίνησε τη διαδικασία για υπογραφή νέας σύμβασης και όχι η διοίκηση του Ταμείου, κάτι που θα αποτελούσε και φυσιολογική εξέλιξη.

Στη συνεδρίαση, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα και θα παρθούν οι αποφάσεις, θα πρέπει να διευκρινιστεί επίσης αν πληρώθηκε το ποσό των 2.500 ευρώ που υπήρχε ως οφειλή, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τι ισχύει με το χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε υπογεγραμμένη σύμβαση και το οποίο ανέρχεται σε 28 μήνες. Με την παλιά σύμβαση το ποσό ανέρχεται στις 4.900 ευρώ. Θα πρέπει να πληρωθούν κι αυτά ή χάθηκαν για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να τα καταβάλει;

Είναι επίσης σημαντικό ότι αυτό το ζήτημα συμπαρασύρει και μία σειρά σημαντικών θεμάτων αναφορικά με τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας Α.Ε.

Για παράδειγμα αν υπάρχει οφειλή, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στις 26 Μαΐου 2022 (δείτε ΕΔΩ) ότι το ΔΛΤ Πρέβεζας δε θα δώσει τη συγκατάθεσή του για παράταση της σύμβασης παραχώρησης της αξιοποίησης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας έως το 2044, όπως όντως δικαιούται η Μαρίνα Πρέβεζας.

Η χρονική παράταση ωστόσο θεωρείται ήδη δεδομένη από τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Πρέβεζας και Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, όπως φαίνεται από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΔΛΤ Πρέβεζας στις 19 Μαΐου 2023 (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Σε αυτή ο κ. Γεωργάκος στο θέμα της αγωγής της Μαρίνας Πρέβεζας προς το ΔΛΤ Πρέβεζας, με την οποία η εταιρεία ζητά 9.073.719,14 ευρώ ή επέκταση της σύμβασή της για 14 χρόνια, ως χρονικός ορίζοντας αναφέρεται το 2058.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έρθουν σύντομα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο ΔΛΤ Πρέβεζας τα συγκεκριμένα θέματα, που είναι πολύ σημαντικά για τον δημοτικό φορέα ή ακόμη και να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.