Η εταιρεία απέστειλε στις 13/1/2023 επιστολή προς το ΔΛΤ με την οποία ενημερώνει ότι στις 4/6/2021 έληξε η τριετής σύμβαση παραχώρησης χώρου μεταξύ των δύο πλευρών για την εγκατάσταση των κυψελών μέσης τάσης του οικίσκου της ΔΕΗ, για την ηλεκτροδότηση της Μαρίνας.
Η εταιρεία αιτείται τη σύναψη νέας σύμβασης και την επαναδιαπραγμάτευση του μηνιαίου μισθώματος (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του atpreveza.gr το 2018).
Στη διαδικασία της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ και Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ανέφερε πως από την τριετία 2018-2021, στην οποία μισθώνει η εταιρεία τον οικίσκο, υπάρχει μία οφειλή και έχει μείνει ένα υπόλοιπο.
“Με κάποιο τρόπο να το καταβάλλουν είτε με δόσεις είτε πως θα γίνει η αποπληρωμή. Να προωθηθεί στο νομικό τμήμα του Δήμου, να μας κάνει μία εισήγηση. Να έρθουμε σε επαφή με τον δικηγόρο και να πάρουμε απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.”, είπε ο κ. Γεωργάκος.
Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς πήρε το λόγο και τόνισε:
“Η επιχείρηση της Μαρίνας είναι μία ανθούσα επιχείρηση και διοικείται από δαιμόνιους-πανέξυπνους επιχειρηματίες. Υπέγραψαν μία σύμβαση και δεν θέλω να πιστεύω ότι ήταν οικονομικά επιζήμια για την επιχείρησή τους.
Συνεπώς δεν μπαίνω στο θέμα της ενοικίασης. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό τον οικίσκο και όχι μόνο πόσο νοικιάζει μία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων το χώρο”, ενώ ρωτώντας για την οφειλή, ανέφερε: “2.500 ευρώ περίπου. Είναι ντροπή. Συγνώμη είναι ντροπή να διαπραγματεύεται αυτή η επιχείρηση αυτό το χρέος”.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μαρίνα Α.Ε. Γιάννης Τέφας, είπε μεταξύ άλλων:
“Εμείς βλέπουμε και τον Δήμο Πρέβεζας ως μία επιχείρηση με ανταποδοτικά οφέλη προς τους δημότες και την πόλη. Θα συμφωνήσω με τον κ. Φονταρά ότι είναι μία ανθούσα επιχείρηση, αλλά τον προϋπολογισμό της εκτέλεσης του έργου δεν τον έχει δει προσεκτικά ο κ. Φονταράς. Αυτό το έργο είχε προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε στα 10 κ. Φονταρά. Και αυτό το έργο δεν είναι δικό μας, είναι κατά χρήση. Είναι του Δήμου, αφού τα λιμενικά ταμεία έχουν έρθει στους Δήμους”.
Στάθηκε στο ΦΕΚ του 1996 που δεν προέβλεπε τον συγκεκριμένο οικίσκο και κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου ότι δεν ήταν φιλική προς την επένδυση, αφήνοντας υπονοούμενα και για την απώλεια των μετοχών. “Είστε και μέτοχοι. Πού είναι το 5%; Πού πήγε το 5%;”, είπε ο κ. Τέφας και πρόσθεσε: “Πήγαμε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον οικίσκο δεν τον προβλέψατε. Μετά όμως όταν έμαθαν τον προϋπολογισμό, είπαν κάντε το εσείς. Πιεζόμασταν να κλείσουμε το έργο και 150.000 ευρώ τα πληρώσαμε στη ΔΕΗ.
Πήραμε απόφαση να το κάνουμε μόνοι μας και καταλαμβάνει 16 τ.μ. Ερήμην μας αποφάσισαν. Εμείς ήμασταν οι απέναντι και όχι συνέταιροι. Όλα γίνονταν εν κρυπτώ. Μας έβαλαν 175 ευρώ το μήνα. Το φτιάξαμε, το πληρώσαμε και έρχονται και μας βάζουν και τίμημα.
Είναι άδικο. Εγώ σε αυτή τη βάση κινούμαι. Δεν εισπράττουμε κάτι από εκεί.
Έπρεπε να είναι κοινόχρηστος χώρος και είχαν εξαντληθεί οι όροι δόμησης.
Εμείς ταλαιπωρηθήκαμε επειδή κανείς από το ΔΛΤ δεν ήρθε να λύσουμε τα προβλήματα.
Κανείς τους δεν ήρθε σε καμία Γενική Συνέλευση.
Να κάνετε ένα “κούρεμα” και να μας βάλετε και παρακάτω το μίσθωμα”.
Υπάρχει ωστόσο ένα λεπτό ζήτημα, το οποίο σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας το είχαμε επισημάνει.
Από τον Ιούνιο του 2021 έως και σήμερα, η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει μισθώματα;
Θα πρέπει να τα ζητήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας;
Αν δεν πρέπει να εισπραχθούν μισθώματα επειδή δεν υπήρχε σύμβαση φέρει ή δε φέρει ευθύνη η διοίκηση του ΔΛΤ Πρέβεζας επειδή έχασε έσοδα υπέρ των δημοτών;
Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν σε επόμενη συνεδρίαση, όταν και θα συζητηθεί και πάλι το θέμα.