Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 11:11

Προσωρινή “νίκη” για τους Δήμους με δημοτικές ιαματικές πηγές - Καταργείται η ΙΠΕ ΑΕ

Συνειδητοποιώντας την μεγάλη “γκάφα” της στο πολιτικό πλαίσιο της αρχής “να τα ξεπουλήσουμε όλα”, η Κυβέρνηση περνά άμεσα νομοθετική ρύθμιση, η οποία καταργεί την Α.Ε. “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος”.

Το θέμα αφορά και το Δήμο Πρέβεζας μαζί με άλλους Δήμους της χώρας, καθώς απομακρύνεται προσωρινά ο κίνδυνος απώλειας της δημοτικής περιουσίας των Λουτρών (δείτε ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ).

Και αναφέρουμε προσωρινά, καθώς ελλοχεύει η εμπλοκή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος αναφέρει:

“Η κατάργηση της ανώνυμης εταιρίας "Ιαματικές Πηγές Ελλάδας" βρίσκεται στο άρθρο 12 του σχεδίου νόμου του Υπ. Τουρισμού «ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που συζητήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την Δευτέρα 23/10/23.

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας μέσω Γενικού του Γραμματέα κ. Δανά Μάρκου ο οποίος εκπροσώπησε τον ΣΔΙΠΕ συνεχάρη τόσο την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και την Υφυπουργό κ. Ράπτη Έλενα για την απόφαση τους αυτή καθώς η συνέχιση της λειτουργίας της ΙΠΕ.ΑΕ αποτελούσε εμπόδιο στην ανάπτυξη του κλάδου των ιαματικών πηγών.

Ακόμη τονίστηκε από πλευράς ΣΔΙΠΕ η ανάγκη για λειτουργήσουν οι οργανισμοί διαχείρισης προορισμών καθώς δύο χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος. Η διαχείριση, προώθηση και πώληση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσα από τους οργανισμούς διαχείρισης προορισμών θα έχει άμεση θετική επίπτωση συνολικά στο τουριστικό προϊόν της χώρας και βέβαια στον Ιαματικό τουρισμό”.