Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 12:04

Η αποκατάσταση μίας αδικίας για την αντιπολίτευση στο νέο ΔΛΤ Πρέβεζας - Θα υπάρξουν “εκπλήξεις” στη σύνθεσή του;

Ο αλήστου μνήμης νόμος Θεοδωρικάκου και οι διάφορες ερμηνευτικές εγκύκλιοί του, είχαν οδηγήσει σε αμέτρητες στρεβλώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μία από αυτές και αρκετά χαρακτηριστική ήταν η σύνθεση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στην τετραετία 2019-2023 (δείτε ΕΔΩ).

Η παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου είχε ορίσει τα 5 από τα 6 μέλη που ορίζει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (σ.σ. ορίζεται υποχρεωτικά ως μέλος ο προϊστάμενος της λιμενικής αρχής της έδρας του νομικού προσώπου στο 7μελές σχήμα), με ολόκληρη την αντιπολίτευση να καλείται να εκπροσωπηθεί από ένα μόλις μέλος της, τον Ευκλείδη Φονταρά. Είχε μάλιστα προκληθεί και ένταση στη σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η κοινή λογική του νομοθέτη είχε πάει... περίπατο, αναφορικά με την αναλογικότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείου Εσωτερικών στις 16 Ιανουαρίου η αδικία αυτή αποκαθίσταται και πλέον η παράταξη του Νίκου Γεωργάκου θα ορίσει 4 μέλη του 7μελούς Δ.Σ. και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ορίσουν 2 μέλη (σ.σ. επαναλαμβάνουμε ότι ορίζεται υποχρεωτικά ως μέλος ο προϊστάμενος της λιμενικής αρχής της έδρας του νομικού προσώπου), έναν από κάθε παράταξη.

 

Οι δημότες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, Πρόεδρος του ΔΛΤ Πρέβεζας θα είναι ο Γρηγόρης Κουμπής, έστω κι αν ο ορισμός του (δείτε ΕΔΩ) άργησε να υλοποιηθεί τρία χρόνια!

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. θα είναι η Γρηγορία Κατσαούνου.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν αποκλείεται να έχουμε “εκπλήξεις” και να ορίσει η Ανάπτυξη Τώρα ή η Λαϊκή Συσπείρωση και κάποιον δημότη με γνώση των θεμάτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, όπως προβλέπει και το άρθρο 240 του ΚΔΚ.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Δ.Σ. έχει μπροστά του κρίσιμα θέματα για την περιοχή.