Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 21:41

«Ο κ. Μπαϊλης είναι ο καλύτερος Δήμαρχος για τα συμφέροντα των άλλων πόλεων της Ηπείρου»

«Σκληρή γλώσσα» εναντίον του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη, χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα», στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, με θέμα το ΤΕΙ της Πρέβεζας.

«Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Γνωρίζω καλά ότι συμβάλλετε στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών μας, αλλά και των πολιτών πανελλαδικά που σας παρακολουθούν και σας διαβάζουν καθημερινά.

Η πρόθεση του «Ανάπτυξη Τώρα» είναι σήμερα ακριβώς αυτή: Να πληροφορηθούν όλοι τι συμβαίνει, αλλά και τι συνέβη, στην Πρέβεζα. Να ξέρει κάθε δημότης ότι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε στην Πρέβεζα, το Τ.Ε.Ι. Λογιστικής, θα χαθεί. Δυστυχώς για την Πρέβεζα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την εξουσία κατάφεραν να το υποβαθμίσουν, κατάφεραν να το συρρικνώσουν και δυστυχώς θα καταφέρουν πολύ σύντομα να το εξαφανίσουν, μέσα από τις παραλείψεις τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Νίτσας και συμπλήρωσε: «Είναι ατυχία για την Πρέβεζα και τους Πρεβεζάνους, που σε αυτή την συγκυρία οι άνθρωποι που διοικούν και παίρνουν αποφάσεις, δεν έχουν σχέδιο δεν έχουν όραμα και σίγουρα δεν μπορούν να δώσουν προοπτική σε αυτόν τον ευλογημένο από τον θεό και την φύση τόπο.

Όλα στον αυτόματο πιλότο, όλα στο ''βλέποντας και κάνοντας''.

Αυτόματο πιλότο στην λειτουργία του δήμου, αυτόματο πιλότο στην ανάπτυξη, στις δαπάνες, στα έργα, στο λιμάνι, στις παραλίες μας, αυτόματο πιλότο στην υγεία και την παιδεία».

 

 

«Είχαμε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Γκίκα»

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Νίτσας αναφέρθηκε και στον τότε πρόεδρο του Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Γκίκα, λέγοντας: «Προ διετίας ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη είχαμε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Γκίκα για την απαράδεκτη πρόταση του, μιλάμε για την συγκέντρωση όλων των τμημάτων του Τ.Ε.Ι στην Άρτα.

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος καλά έκανε. Κάποιων τα συμφέροντα ήταν στην Άρτα! Διάλεξε πλευρά, διάλεξε και στάση.

Εμείς να δούμε τι κάναμε. Την 8 Ιουλίου 2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θεσμικό όργανο έλαβε μια απόφαση σχετικά με την τήρηση ενιαίας στάσης στο θέμα των ΤΕΙ στην Πρέβεζα, από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Μια στάση η οποία διατυπώθηκε σε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονταν χαρακτηριστικά:

''Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας εκφράζοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια υποβάθμισης ή κατάργησης του ΤΕΙ της Πρέβεζας, θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την διατήρηση αλλά και την διεύρυνση των υπαρχόντων τμημάτων, θα σταθεί στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στις όποιες διεκδικήσεις της για την αναβάθμιση του ΤΕΙ και θα ενισχύσει το αίτημα των φοιτητών για την δημιουργία έδρας Σχολής Οικονομίας- Διοίκησης στην Πρέβεζα''.

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ» κατέθεσε και μια δεύτερη πρόταση. Πρότεινε τη συγκρότηση μιας επιτροπής παρακολούθησης του θέματος, στην οποία θα συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι θεσμικοί φορείς. Σκοπός αυτής της επιτροπής παρακολούθησης ήταν ακριβώς να μην παραμείνει το θέμα στο επίπεδο της σύνταξης ενός ψηφίσματος, αλλά να προωθηθεί έμπρακτα, από κοινού. Η πρόταση αυτή έγινε απευθείας δεκτή από το Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να γίνει άμεσα μια πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη πρόταση στην διάρκεια της ψηφοφορίας πέρασε με ομοφωνία».

 

«Εγκληματική αμέλεια ή ανικανότητα;»Ο επικεφαλή της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα», τόνισε με έμφαση: «Τι συνέβη από πλευράς Δημοτικής Αρχής; Τίποτε!. Δεν συνεδριάσαμε ποτέ…. 2 δελτία τύπου και 5 ερωτήσεις προ ημερησίας διατάξεως κατέθεσα και τίποτα απολύτως…. Μας τόνιζε ο κ. Μπαΐλης ότι δεν υπάρχει θέμα.

Όταν πλέον όλα είχαν δρομολογηθεί άρχισε να ψάχνει συνενόχους στο έγκλημα… διότι περί εγκλήματος πρόκειται. Εγκληματική αμέλεια ή ανικανότητα; Ούτε μια συνάντηση, πέραν των εθιμοτυπικών. Ούτε μία πρόταση, πέραν των ευχολογίων. Κάποια στιγμή, σίγησε κι εντελώς ο κύριος Δήμαρχος. Πιθανότατα σκέφτηκε ότι θα ξεχαστεί το θέμα.

Από τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων οικιών, από τους καταστηματάρχες εστίασης και σίτισης, από τους καταστηματάρχες ένδυσης και υπόδησης, από όλους; Δεν ήταν όμως δυνατόν κάτι τέτοιο.

Ίσως, σε μια περίοδο ευμάρειας και ανάπτυξης. Ίσως να μπορούσε να ξεχαστεί όπως πίστευε ο κ. Δήμαρχος αλλά δεν είναι έτσι.

Και ξαφνικά, πριν μερικές μέρες, εν αναμονή των νέων εισακτέων, πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το Τ.Ε.Ι. Δυστυχώς τώρα κατάλαβε ο κ. Δήμαρχος ότι ο Σεπτέμβριος έρχεται, οι εξελίξεις τρέχουν…. Προσπαθεί να βρει συνένοχους για άλλη μια φορά στη δική του ανεπάρκεια, να αντιληφθεί όλο αυτό το διάστημα, τι του λέγαμε. Πόσοι επιτυχόντες θα χτυπήσουν πόρτες για σπίτι; Ποιοι θα αναζητήσουν τα εστιατόρια της πόλης; Ποιοι θα γίνουν οι πρεσβευτές της ομορφιάς της πόλης μας στις δικές τους πόλεις; 300 και πλέον άτομα δεν θα έρθουν τον Σεπτέμβριο στην πόλη μας…».

 

 

«Οι φοιτητές έγιναν οι πρεσβευτές μας»

 nitsas2

 

Παράλληλα στάθηκε στα οφέλη που έχει η πόλη μας από την παρουσία των φοιτητών: «Οι φοιτητές έγιναν οι πρεσβευτές μας. Και τώρα φοιτητές δεν θα υπάρξουν. Θα απομονωθούν, ως μια ελάχιστη μερίδα πληθυσμού, χωρίς προοπτική παραμονής στην πόλη, η οποία μαραζώνει, επειδή δεν υπάρχει στρατηγική και τακτική. Τα τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής μεταφέρθηκαν πρόσφατα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Ψαθάκι, οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια. Οι απόφοιτοι του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής απέκτησαν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για την μεταφορά της έδρας της αλλά και την άνθιση της σχολής Οικονομίας και Διοίκησης στην Πρέβεζα.

Και ενώ στο να δημιουργηθούν μετά από χρόνια αυτές οι ευνοϊκές προϋποθέσεις συνέβαλαν όλοι, ο κύριος Δήμαρχος, ο άνθρωπος που από τη θέση εξουσίας μπορούσε, ο ισχυρός άνδρας της πόλης, αδιαφόρησε. Το παράτησε...».

 

 

«Γνωρίζουν ότι τα δικά τους χρόνια στις καρέκλες τελείωσαν και γίνονται μοιραίοι άνθρωποι για όλους»

 

 

Μίλησε με «σκληρά λόγια» στη συνέχεια ο κ. Νίτσας για τον κ. Μπαϊλη: «Γνωρίζει ο κύριος Δήμαρχος αυτό που του προσάπτουν, γνωρίζει ότι έχει χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ και τους πολίτες ως ένας από τους χειρότερους Δημάρχους της Πρέβεζας. Είναι σίγουρα όμως ο καλύτερος για τα συμφέροντα των άλλων πόλεων της Ηπείρου.

Σε μια εποχή που η πίτα έχει μείνει κομμάτι, ο κύριος Δήμαρχος δεν κοιτάει να κρατήσει ούτε τα δικά μας ψίχουλα.

Ακολουθεί την πορεία του κόμματος το οποίο τον στήριξε, του κόμματος, το οποίο στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία επιβάλλει το Σχέδιο Αθηνά.

Αλλά το Σχέδιο Αθηνά τροποποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Όπου κινητοποιήθηκαν οι πολίτες, όπου έδωσαν εντολές στους Δημάρχους, όπου οι Δήμαρχοι άκουσαν και κινήθηκαν.

Η περίπτωσή μας είναι η απόδειξη για το ακριβώς αντίθετο.

Ο κύριος Δήμαρχος υποστηρίζεται από πολιτικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται στην Κυβέρνηση, όλα τα χρόνια της κρίσης. Ανήκει στους τελευταίους υπεύθυνους, για να βγούμε από αυτήν.

Αυτό που θα υποστηρίξω σήμερα – πρώτη φορά – μπροστά σας και εν γνώσει της βαρύτητός του, είναι μια άδηλη πραγματικότητα.

Οι Δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες πήραν το χρίσμα από το σημερινό συγκυβερνών κόμμα, είναι πανελλαδικά αυτές που αδιαφορούν περισσότερο για το μέλλον.

Γνωρίζουν ότι τα δικά τους χρόνια στις καρέκλες τελείωσαν και γίνονται μοιραίοι άνθρωποι για όλους.

Ο κύριος Δήμαρχος Πρέβεζας θα φύγει από το Δημαρχιακό αξίωμα, μαζί με τους ανθρώπους που τον στηρίζουν ακόμη, ως ο άνθρωπος που επέτρεψε να κλείσει το ΤΕΙ Ηπείρου στην πόλη του. Η πολιτική ευθύνη τεράστια.Η ευθύνη απέναντι στους δημότες μεγαλύτερη. Δεν ξέρω ποιον θα κοιτάξει στα μάτια και θα έχει κάτι να του πει.

Σε μια περίοδο εθνικής ανάγκης, έχουμε δύο Πρεβεζάνους στον κυβερνητικό χώρο, τον κύριο Τσουμάνη βουλευτή της Προεδρίας και τον κύριο Μπαΐλη Δήμαρχο της Αντιπροεδρίας.

Και οι δύο ευαγγελίζονται την ανάπτυξη και το θαύμα που θα έρθει.

Η πόλη μας είχε τη δυνατότητα και την πραγματικότητα του ΤΕΙ Λογιστικής.

Αυτή τη δυνατότητα μας στερεί το Σχέδιο Αθηνά, το οποίο αφήνει να εφαρμοστεί ο κύριος Δήμαρχος, ενώ ο κύριος Βουλευτής σιωπά».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν η πρόταση της γενικής συνέλευσης των καθηγητών για συγχώνευση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας λειτούργησε αρνητικά στις τελικές αποφάσεις, κράτησε αποστάσεις τονίζοντας ότι ως δημοτική παράταξη δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση όταν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ενώ τέλος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλα βήματα διεκδίκησης προκειμένου να μην οδηγηθούμε στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο του ΤΕΙ.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Πυροβολισμό δέχθηκε από άγνωστο ένας αδέσποτος σκύλος στην Πέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζηρού, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπιστεί το άτυχο ζώο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος
19 Απριλίου 2024
Να σταματήσει το κρυφτούλι του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του δήμου αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας και να του δώσουν όλα τα «μέσα» ...
19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής ...
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...