Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 16:47

«Αποκαλυπτήρια» για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Παρουσιάστηκαν και επίσημα οι τέσσσερις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, σε συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας, στα γραφεία της στην Λεωφόρο Ειρήνης.

Ο Περικλής Βασιλάκης, ο Βασίλης Ιωάννου, ο Δημήτρης Κατσιπανέλης και η Αγνή Σμπόνια, άνοιξαν τα «χαρτιά» τους, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαϊου, δίνοντας μια πρώτη «γεύση» στους ψηφοφόρους του Κινήματος, για το πολιτικό στίγμα που θα δώσει ο καθένας στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κατσάνος, στην εισαγωγική του ομιλία, παρουσίασε τους υποψηφίους.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Όπως γνωρίζετε στις 6 Μαΐου έχουμε εθνικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Εδώ στο Νομό Πρέβεζας έχουμε τη χαρά και την ελπίδα συγχρόνως να έχουμε τέσσερις υποψήφιους άξιους, γνωστούς στο Νομό Πρέβεζας αλλά και στην Ήπειρο και στο πανελλήνιο, οι οποίοι πιστεύω ότι επάξια μπορούν να μας εκπροσωπήσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αλφαβητικά ξεκινώντας, υποψήφιος είναι ο Βασιλάκης ο Περικλής, ο οποίος γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας το 1955. Είναι απόφοιτος ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών και πτυχιούχος της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει αναπτύξει έντονη πολιτιστική δράση με ιδιαίτερη πείρα στον αθλητισμό. το 2009 ήταν πάλι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας και ήταν πρώτος επιλαχών. Έχει διατελέσει σύμβουλος των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Παιδείας και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Σήμερα είναι σύμβουλος του Υφυπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού σε θέματα αθλητισμού.

Ο Ιωάννου Βασίλης, γεννήθηκε το 1956 στην Παναγιά. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής των Ιωαννίνων, σε όλη την πολιτική του διαδρομή είχε έντονη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση, είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχτηκε δύο φορές νομάρχης Πρέβεζας τυγχάνοντας ευρείας πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα εργατικός και διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση όποια και αν ήταν αυτή ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για το Νομό Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ο Κατσιπανέλης Δημήτρης, γεννήθηκε το 1961, η καταγωγή του είναι από την Πρέβεζα και είναι εκδότης και δημοσιογράφος. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων. Σήμερα είναι αντιδήμαρχος Πρέβεζας.

Τέλος το νεότερο μέλος είναι η Σμπόνια Αγνή, η οποία είναι 26 χρονών και η καταγωγή της είναι από την Κορυφούλα του Δήμου Πάργας. Είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει σε δημόσιο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει εθελοντικά σε ειδικό σχολείο στηρίζοντας τις οικογένειες και τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Με έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι η νεότερη δημοτική σύμβουλος όπως επίσης και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της. Είναι επίσης το νεότερο μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους υποψήφιους...

 

 

Αγνή Σμπόνια: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να επανακαθορίσει το ρόλο του βουλευτή»

DSCF3496 

 

Το λόγο αρχικά πήρε η Αγνή Σμπόνια, η οποία ανέφερε:

«Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι χωρίς αμφιβολία οι πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Στις εκλογές αυτές καλούμαστε όλοι να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στις εξελίξεις και να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας, τις ζωές μας. Σήμερα όλοι μας βιώνουμε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα, μια πραγματική ανατροπή όσων γνωρίζαμε, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού.

Ιδιαίτερα όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά τον κίνδυνο να είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει σε συνθήκες χειρότερες από την προηγούμενη. Είμαστε η γενιά που καλείται να πληρώσει τα λάθη και τις παραλειψείς της γενιάς που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας, τα τελευταία 40 χρόνια και σήμερα πιο έντονα από ποτέ φανερώνει το αδιέξοδο της.

Είμαστε όμως ταυτόχρονα και η γενιά με τις περισσότερες δυνατότητες και προκλήσεις. Η γενιά που θέλει να βγεί από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια, η γενιά που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία και όχι ως άλλοθι για να μείνουμε στάσιμοι. Εμείς, οι νέοι άνθρωποι που σήμερα πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, βγαίνουμε στο προσκήνιο και παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις που πρόκειται να επηρεάσουν τις ζωές μας,το μέλλον μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ευάγγελου Βενιζέλου να είμαι υποψήφια στο Νομό μας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ανανέωση των πολιτικών προσώπων, που τόσο έντονα ζητούν οι πολίτες.

Μια ανανέωση που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, προκειμένου η στασιμότητα να γίνει δράση και η ολιγωρία να γίνει τόλμη. Θέτω υποψηφιότητα εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και ζητώ τη στήριξη όλων όσων πιστεύουν στη δύναμη των νέων ανθρώπων, όσων πιστεύουν ότι εμείς οι νέοι μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην κάνουμε τα λάθη της προηγούμενης γενιάς, που μας οδήγησαν σε αδιέξοδο. Απέναντι μας έχουμε το χθες που προσπαθεί ακόμη και σήμερα να κρατήσει τη χώρα μακριά από τις εξελίξεις, φορώντας άλλοτε τον μανδύα της δήθεν αντιμνημονιακής δεξιάς και άλλοτε της μονολιθικής και εκτός πραγματικότητας αριστεράς. Με περίσσευμα λαϊκισμού και εύκολες λύσεις, που κάθε φορά αλλάζουν για να γίνονται αρεστοί, εμποδίζουν κάθε άλλαγη, κάθε μεταρρύθμιση που μπορεί να θίξει τα πελατειακά τους συμφέροντα και θα τους στερήσει την εκλογική πελατεία που τους στηρίζει.

Ακόμη και στη δική μας παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγιναν λάθη και παραλείψεις που κόστισαν και θα πρέπει να είμαστε επιτέλους ελικρινείς με τους πολίτες. Δεν τολμήσαμε όσο έπρεπε,δεν συγκρουστήκαμε με τις μειοψηφίες που εμπόδιζουν τις μεταρρυθμίσεις και πολλές φορές υιοθετήσαμε πρακτικές που πλήγωσαν όλους όσους μας στήριξαν.

Σε αυτές τις πρακτικές που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, εμείς οι νέοι δεν έχουμε καμιά θέση, δεν μας εκφράζουν και δεν θα γίνουμε υπόλογοι γι αυτές. Με την υποψηφιότητα μου στον τόπο μας, θέλω να δώσω τη μάχη να επικρατήσουν οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης σε κάθε τομέα που επηρεάζει την καθημερινότητα μας.

Στο πολιτικό σύστημα, που οφείλει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των πολιτών για ριζική ανανέωση και νέα δομή, μακριά από πελατειακές σχέσεις και παράνομες συναλλαγές. Η βουλευτική ασυλία έχει γίνει συνώνυμο της αλαζονίας, ενώ τα προνόμια των βουλευτών αποτελούν πρόκληση. Αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί και πρέπει να επανακαθορίσει το ρόλο του βουλευτή και να αποκαταστήσει την απόσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πολίτες.

Στην Παιδεία, όπου πρέπει να εφαρμοστεί η πρόσφατη μεταρρύθμιση στο σύνολο της και να πάψουν οι πρωτοφανείς πράξεις βίας στα Ιδρύματα από μειοψηφίες που εκβιάζουν και τρομοκρατούν. Η αύξηση του ποσοστού του προϋπολογισμού για την παιδεία, την έρευνα και τον πολιτισμό, στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών της Ε.Ε. αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα.

Για την Περιφέρεια και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, την Πρέβεζα, που η σημερινή κρίση διογκώνει τις οικονομικές ανισότητες χρειάζεται άμεσα μια αποτελεσματική παρέμβαση από τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνουν στοχευμένες κινήσεις προς συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται άμεσα από την κρίση. Οφείλουμε να αναζητήσουμε πόρους από άδιάθετα και αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. που θα στραφουν προς τους οικονομικά ασθενέστερους και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν συνθήκες για ανάπτυξη, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα θέλουν να δουλέψουν στην Πρέβεζα, να επενδύσουν στον τόπο μας ,αλλά οι συνθήκες είναι απαγορευτικές.

Ζητώ τη στήριξη σας, την εμπιστοσύνη σας, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να διαχειριστούμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Ως νέος άνθρωπος που θέλει να στηρίξει τον τόπο του και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και όλοι μαζί, ενωμένοι να τα καταφέρουμε».

 

 

Δημήτρης Κατσιπανέλης: «Το τρίπτυχο δανεικά, διαφθορά, κατανάλωση, έφτασε στο τέλος του»

DSCF3497

 

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Δημήτρης Κατσιπανέλης, που τόνισε:

«Aγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι,

 

Βιώνουμε τη δυσκολότερη περίοδο στην πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση, ενώ ο συνδυασμός οικονομικής και πολιτικής κρίσης καθιστά τις εκλογές της 6ης Μαΐου τις πλέον καθοριστικές για το μέλλον μας.

Είναι αυτονόητο ότι τα αρνητικά πεπραγμένα των τελευταίων δεκαετιών συσσώρευσαν τεράστια προβλήματα, που αγνοήθηκαν από το πολιτικό φάσμα και καλλιέργησαν την επίπλαστη αίσθηση ευημερίας με ένα κράτος και πολίτες που ζούσαν με δανεικά. Αυτό το μοντέλο που στηρίχτηκε στο τρίπτυχο δανεικά, διαφθορά, κατανάλωση, όπως ήταν φυσικό έφτασε στο τέλος του και κατέρρευσε.

Όμως, το αναποτελεσματικό δεν το εξουδετερώνεις με την ευθανασία ολόκληρου του οργανισμού, αλλά με επιτυχημένες, αποφασιστικές και υπεύθυνες παρεμβάσεις.

Η απαλλαγή μας από το μνημόνιο δεν έρχεται, ούτε με την καταγγελία του, ούτε με ευχολόγια, γιατί αυτό μαθηματικά θα οδηγήσει στη δική μας εξόντωση, αλλά με τη συστηματική και υπεύθυνη δουλειά στην κατεύθυνση εξυγίανσης της οικονομίας μας, εξορθολογισμού των δαπανών, κατάργησης αναποτελεσματικών δομών, ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς, αξιόπιστου φορολογικού συστήματος, με σχέδιο απασχόλησης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα.

Μόνο τότε θα απαλλαγούμε από το μνημόνιο, θα διατηρήσουμε το στρατηγικό όπλο που λέγεται ευρώ και θα ανακάμψουμε σε υγιείς πλέον βάσεις.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

 

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αρχίζουμε ένα δύσκολο, μα αναγκαίο αγώνα και σε αυτή την πορεία έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις.

Εμείς, οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική που αγωνιούμε για το αύριο, έχουμε την υποχρέωση στις γενιές που έρχονται, να βγούμε τώρα μπροστά, με υπευθυνότητα, με τόλμη και με όρεξη για δουλειά. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε αποφασιστικά αυτή τη μάχη.

Με την ίδια συνέπεια και ειλικρίνεια που αντιμετώπιζα τα πεπραγμένα στο Νομό μας, μέσα από την εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας» και πρόσφατα του Αντιδημάρχου στην πόλη μας, χωρίς ακρότητες, υπερφίαλες απόψεις και περίεργες διαδρομές, επιθυμώ να αξιολογηθώ ως υποψήφιος σε αυτές τις εθνικές εκλογές, πιστεύοντας πως το ΠΑΣΟΚ, υπό την υπεύθυνη και αξιόπιστη ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, μπορεί να εκφράσει την αναγέννηση της παράταξης και της Ελλάδας.

Στη δύσκολη και συνάμα ελπιδοφόρα αυτή διαδρομή, θέλω να είμαι δίπλα σας».

 

 

Βασίλης Ιωάννου: «Κατανοώ τη δυσφορία και το θυμό των νέων ανθρώπων»

 

DSCF3499

 

Ο Βασίλης Ιωάννου από την πλευρά του σχολίασε:

«Η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, που θα κρίνουν  την  πορεία της χώρας συνολικά αλλά και την τύχη του κάθε πολίτη ατομικά.
Το ΠΑΣΟΚ μετέχει  σ’ αυτές, έχοντας πλήρη συνείδηση της πολιτικής συγκυρίας και γνωρίζοντας ότι το βαραίνει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, δυσανάλογο των ευθυνών του.
Προσωπικά, βιώνω καθημερινά την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει.
Γνωρίζω και κατανοώ τη δυσφορία και το θυμό των νέων ανθρώπων που βλέπουν μπροστά τους μόνο αδιέξοδα, των ανέργων που δεν μπορούν να βρουν εργασία, των οικονομικά αδύναμων που δεν μπορούν  να  τα βγάλουν πέρα.
Όμως αναγνωρίζουμε  όλοι , ότι εδώ που φτάσαμε, ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι και δύσκολος και ανηφορικός.
Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις , ούτε μαγικές συνταγές.
Ταμεγάλαδιλλήματα για όλους μας είναι συγκεκριμένα:
Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την  Ελλάδα  μας, να την κάνουμε αυτοδύναμη χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με κύρος και αξιοπιστία στην Ευρωζώνη;
Θέλουμε ν’ αφήσουμε πίσω  όλα όσα μας οδήγησαν σ’ αυτή την  πολύμορφη κρίση και να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία;
Θέλουμε να προστατεύσουμε όσα με σκληρές θυσίες πετύχαμε και με  ενότητα να ξεκινήσουμε τη πορεία Ανασυγκρότησης και Ανόρθωσης της χώρας ;
Αν ναι , τότε με τη ψήφο μας μπορούμε να επιβάλλουμε  την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και  να επιλέξουμε αυτούς  που θέλουν  και μπορούν ν’ αλλάξουν τη μοίρα αυτού του τόπου και να ξαναδώσουν ελπίδα και προοπτική.

 

Φίλες και φίλοι:
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω αρκετά χρόνια.
Συναντηθήκαμεσυχνά στους  κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και Αυτοδιοικητικούςαγώνες.
Στα οκτώ χρόνια της θητείας μου ως Νομάρχης ,αποκτήσαμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καταφέραμε να πετύχουμε πολλά.
Με σκληρή δουλειά και  αίσθημα ευθύνης, με χρηστή διοίκηση και  διαφάνεια,ξεπεράσαμε δυσκολίες και εμπόδια και δώσαμε λύσεις  στα μικρά  και τα μεγάλα προβλήματα του νομού και των πολιτών.
Όλα όσα πετύχαμε μαζί  , μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι παρά τη δύσκολη  συγκυρία , μπορούμε να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο και να κάνουμε το νομό Πρέβεζας , πρότυπο ανάπτυξης και δημιουργίας.
Από χρέος και ευθύνη απέναντί σας,συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ  και  δηλώνω  έτοιμος  να αγωνιστώ για να γίνουν πράξη οι ελπίδες και οι προσδοκίες σας.
Έχω απόλυτη συναίσθηση  των ευθυνών που αναλαμβάνω και γνωρίζω ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μια μεγάλη και επίπονη δοκιμασία.
Γι’ αυτό απευθύνομαι προσωπικά  σε όλουςκαι  σας καλώ σ’ αυτόν το δύσκολο και ελπιδοφόρο αγώνα που έχουμε μπροστά μας  να τον δώσουμε μαζί, διαμορφώνοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.
Να είστε βέβαιοι ότι μαζί μπορούμε  και πάλι να πετύχουμε.
Εύχομαι ολόψυχα το φως της Ανάστασης να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

 

 

Περικλής Βασιλάκης: «Να ενισχύσουμε τα λαϊκά στρώματα»

 

DSCF3500

 

Ο Περικλής Βασιλάκης, αφού ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ανέφερε:

 

«Φίλες και φίλοι, στις εκλογές που έρχονται οφείλουμε με καθαρότητα και σαφήνεια να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξαναβρεθούμε με την κοινωνία. Να ενισχύσουμε τα λαϊκά στρώματα. Να δουλέψουμε σκληρά για να μην επαναληφθούν λάθη. Για να εξασφαλίσουμε προοπτική για όλους. Για να ανθίσει και πάλι η ελπίδα.

Στο Νομό Πρέβεζας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στη Βουλή εκπροσώπους με γνώση, επιμονή και δυνατή φωνή. Για να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής μας και να προτείνουν εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των συμπατριωτών μας και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σας, για να βρεθώ στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Για να διατυπώσω μια νέα, αξιόπιστη πρόταση για το αύριο.

Για να αποδειχτώ χρήσιμος για τον τόπο μας, αλλά και για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς.

Η ανανέωση, η ανάπτυξη του τόπου μας, η προοπτική, είναι στα δικά μας χέρια.

Μαζί, μπορούμε και θα πετύχουμε».  

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Σεπτεμβρίου 2022
Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Οκτωβρίου 2022 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα Τζουμέρκα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι το ακόλουθο: Σάββατο: Αναχώρηση
26 Σεπτεμβρίου 2022
O Δήμος Πάργας υλοποιώντας την ευρύτερη στρατηγική του, συνεχίζει την οργανωμένη προσπάθεια για την εκπαίδευση και κατάρτιση των δημοτών, που ...
26 Σεπτεμβρίου 2022
Το διεθνές Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 του χρόνια και φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε ως εταίρος από την Ελλάδα στο έργο «Τέχνη, Φύση και ...
26 Σεπτεμβρίου 2022
Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2023 θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας. ...
26 Σεπτεμβρίου 2022
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας από το βράδυ ...

Αθλητισμός

26 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 08 και ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΟΚΤΩΡΒΙΟΥ το 5ο Zero Lake Run Ανώμαλου Δρόμου όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και του
26 Σεπτεμβρίου 2022
Γράφει ο Κωστής Μητσέας για το Foxbet Οι αγώνες του Nations League ξεχωρίζουν και στο σημερινό πρόγραμμα. Στο Αγγλία – Γερμανία ναι μεν ...
26 Σεπτεμβρίου 2022
Με νίκες ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα των κορασίδων η Νικόπολη, στη διπλή αγωνιστική του Σαββατοκύριακου. Στην πρεμιέρα μπήκε με ...
25 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχίζει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations league και τα κομπιουτεράκια για την πρώτη θέση, αλλά και την αποφυγή της τελευταίας στον ...
24 Σεπτεμβρίου 2022
Η 5η αγωνιστική του Nations League ολοκληρώνεται σήμερα, με εννιά αναμετρήσεις, στην Λάρνακα, η Εθνική φιλοξενείται από την Κύπρο, ενώ η Πορτογαλία ...

Πολιτισμός

25 Σεπτεμβρίου 2022
Άλλη μία διοργάνωση του Photometria Festival ξεκίνησε στην πόλη των Ιωαννίνων, με εκθέσεις, σεμινάρια, ομιλίες, προβολές ταινιών, για όλα τα γούστα. Το βράδυ του Σαββάτου, πλήθος κόσμου
22 Σεπτεμβρίου 2022
Η ομάδα τέχνης «ΦΑΟΣ» ανεβάζει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης στις 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, τη θεατρική παράσταση «Είλωτες». Οι "Είλωτες" ...
20 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Δήμος Ζηρού και ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος πρ. Δήμου Θεσπρωτικού μας προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί ...
13 Σεπτεμβρίου 2022
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, τιμώντας την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης εγκαινιάζει μια ανοικτή ...
10 Σεπτεμβρίου 2022
" Ένα ρεμπέτικο θα σου πω " Εκδηλώσεις για το ρεμπέτικο στην πόλη μου Ανοιχτή πρόσκληση Το «Ένα ρεμπέτικο θα σου πω...» είναι ένα ...

Στήλες

25 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» προσαράζει στις βραχονησίδες Πόρτες της Πάρου και βυθίζεται, παίρνοντας μαζί του 81 αθώες ψυχές. Ο 55χρονος
23 Σεπτεμβρίου 2012
Έλληνικές δυνάμεις, υπό την Αρχηγία του Θ. Κολοκοτρώνη, ύστερα από τρίμηνη πολιορκία καταλαμβάνουν την Τρίπολη στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, ...
21 Σεπτεμβρίου 2012
Έναρξη του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ. Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν το Ιράκ εισέβαλε στο Ιράν, με ταυτόχρονη εισβολή από ξηράς και αέρος, στις 22 ...
20 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 21 Σεπτεμβρίου 1974 η πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή νομιμοποιεί το ΚΚΕ. Είναι μια ιστορική στιγμή για την ...
19 Σεπτεμβρίου 2012
Σε ηλικία 71 ετών, «σβήνει» στην Αθήνα μία από τις πιο εξέχουσες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας. Ο Γιώργος Σεφέρης, βραβευμένος με το Νόμπελ ...