Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 20:41

«Άνεμος» Βουλής για τη Δημοκρατική Αριστερά Πρέβεζας

Ελπιδοφόρος Πανούσης, Μιλτιάδης Παππάς, Χάρης Πεπόνης και Λαμπρινή Σούρδη, έστειλαν μήνυμα προοπτικής από την Πρέβεζα, για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Οι τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές με τη Δημοκρατική Αριστερά στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στα νέα γραφεία του κόμματος στην πόλη μας (21ης Οκτωβρίου 37), περιέγραψαν το πολιτικό πλαίσιο και την πολιτική πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά.

Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στις δηλώσεις των υποψηφίων βουλευτών, αλλά και των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς που παρέστησαν, για πολυπρόσωπη εκπροσώπηση του κόμματος στη νέα Βουλή, ενώ όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στο Νομό Πρέβεζας, η ΔΗΜΑΡ θα έχει δυναμική παρουσία, στην προκείμενη εκλογική «μάχη» της 6ης Μαϊου.

 

 

Τη συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Πρέβεζα, Νίκος Λαμπρακούλης, ο οποίος παρουσίασε και τους υποψήφιους βουλευτές, σχολιάζοντας:

«Σαν επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Πρέβεζα, με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης, έχω να σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Της Αριστεράς της ευθύνης για την κοινωνία και τη χώρα. Το ψηφοδέλτιό μας αναλυτικά έχει ως εξής:

Ο κ. Ελπιδοφόρος Πανούσης, ο κ. Παππάς Μιλτιάδης, ο κ. Πεπόνης Χαράλαμπος και η κα. Σούρδη Λαμπρινή».

 

 

Ελπιδοφόρος Πανούσης: «Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της κοινωνίας μας»

 DSCF3593

Ο κ. Ελπιδοφόρος Πανούσης, ανέφερε: «Προσωπικά θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά στις πιο δύσκολες και τις πιο σημαντικές εκλογές. Θα καθορίσουν το μέλλον της κοινωνίας μας. Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, από τον πολίτη. Και επίσης σημαντικό είναι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, από τους ''έξω''. Θεωρώ επίσης ότι είναιπολύ σημαντικό τι θα γίνει με τα... μικρά κόμματα. Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας θα δυσκολευτούν να κάνουν κυβέρνηση αυτοδυναμίας και είναι κρίσιμο να υπάρχουν αρκετά κόμματα στη Βουλή. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να συνεργάζεσαι με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και εντελώς διαφορετικό να συνεργάζεσαι με αυτούς που βρίσκονται πολύ... δεξιά σήμερα».

 

 

Λαμπρινή Σούρδη: «Πρέπει να πάρουν το... μάθημά τους»

 DSCF3596

Η κα. Λαμπρινή Σούρδη, ξεκαθάρισε πως ο λαός πρέπει να δώσει ένα... μάθημα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ: «Τα δύο τελευταία χρόνια, ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταστράφηκαν πράγματα, τα οποία είχαμε χτίσει με πολλούς αγώνες και πολλές προσπάθειες. Δεν καταστραφήκαμε μόνο σαν χώρα, αλλά συνέβη το πολύ χειρότερο, να καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας. Ευθύνη φέρουν εξ' ολοκλήρου τα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία χρόνια τώρα και είχαν αλώσει ολόκληρο το δημόσιο βίο. Δεν θέλανε να χάσουν τα προνόμια τα δικά τους και τωνπαιδιών τους, δεν ήθελαν να χάσουν τους ομήρους-ψηφοφόρους τους.

Κατέστρεψαν στην κυριολεξία την παιδεία, το σύστημα υγείας. Τα προνοιακά επιδόματα απειλούνται και όλα αυτά γιατί ήταν ανίκανοι να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, τη μίζα και το ρουσφέτι, που κυριαρχεί σε όλο το δημόσιο βίο.

Αυτοί που μας ντρόπιασαν και μας ξεφτύλισαν σαν χώρα και με τις πράξεις τους μας έφτασαν έως εδώ, ζητούν τώρα με θράσσος την ψήφο μας. Για να γκρεμίσουν ό,τι έμεινε όρθιο. Για ακόμη μια φορά, ζητάνε συγνώμη, παραδέχονται την καταστροφή και ζητούν ψήφο για να ξαναδοκιμάσουν.

Πόσες φορές θα δοκιμάσουν μέχρι να πετύχουν;

Στις εκλογές της 6ης Μαϊου, πρέπει να πάρουν το... μάθημά τους»

 

 

Χάρης Πεπόνης: «Μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση»

 DSCF3599

Ο κ. Χάρης Πεπόνης από την πλευρά του, υποστήριξε:

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό, είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας, μεγάλη ''μάχη''.

Ήδη από την ιδρυτική μας διακήρυξη, που είχα και την τιμή να υπογράψω, τον Ιούνιο του 2010, είχαμε μιλήσει για την κρίση και δυστυχώς πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Μιλήσαμε για την κρίση με διαφορετική σκοπιά, όχι με την σκοπιά που μιλούσαν κάποιες δυνάμεις, που υποτίθεται πως είχαν τις μαγικές... συνταγές του μνημονίου. Ούτε με τη σκοπιά εκείνων που μας μιλούν για ένα μέλλον αβέβαιο, για έναν άλλο κόσμο, που δε βρίσκεται πουθενά στη γη, αλλά θέλουν να τον εφαρμόσουν εδώ.

Ο Πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, από τον Δεκέμβριο του 2010 παρουσίασε 28 προτάσεις συγκεκριμένες. Τότε ακούσαμε πολλά θετικά σχόλια. Ίσως όμως τότε επειδή δεν ήμασταν δημοσκοπικά δυνατοί, υπήρχε άλλο κλίμα σε σχέση με εμάς. Δεν είχε αρχίσει ο... πόλεμος και κάποια... λάσπη που πέφτει τώρα τελευταία.

Το συνέδριο του Απριλίου του 2011 έδωσε ακόμη πιο συγκεκριμένες λύσεις. Κάναμε προτάσεις, τις οποίες τις μετέφερε ο Πρόεδρός μας, τόσο στον τότε Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, όσο και στον κ. Παπαδήμο. Εκείνο που ακούσαμε είναι ότι οι προτάσεις μας είναι πολύ καλές, αλλά από 'κει και πέρα... τίποτα. Αυτά για όσους λένε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει προτάσεις. Φτάνουμε αυτή τη στιγμή να είμαστε πριν τις εκλογές και να έχουμε μια πρόταση συγκεκριμένη, για να βγούμε από την κρίση.

Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση. Αρχικά να βρούμε τα ισοδύναμα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη... λαίλαπα του Ιουνίου. Ισοδύναμα υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν και από το πολιτικό χρήμα και από τις επιδοτήσεις των κομμάτων, τα οποία για συμβολικό και μόνο λόγο θα πρέπει να υποστούν τις περικοπές και όχι ο λαός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια εξαθλιωμένη κατάσταση.

Μάλιστα, για το πολιτικό χρήμα, εμείς πρώτοι κάναμε πράξη αυτά που προτείνουμε, γιατί οι δικοί μας βουλευτές, αρνήθηκαν να πάρουν τα χρήματα από τις επιτροπές της Βουλής. Και κατηγορηθήκαμε και από τα... αριστερά μας για λαϊκισμό. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει πρόταση εξόδου από την κρίση, σύμφωνα και με αυτά που είπα. Αλλά και μετά τον Ιούνιο, αν η Ελλάδα διαπραγματευτεί με ισοδύναμα. Η Ευρώπη, πηγαίνει και με τον Ολάντ και με άλλες περιπτώσεις, όπως οι σοσιολδημοκράτες στη Γερμανία, σε άλλη κατεύθυνση. Μας λένε ότι αναζητούν 11,5 δις που πρέπει να εξοικονομηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια περίπου. Το 30% του ΑΕΠ είναι φοροδιαφυγή και παραοικονομία. Το 10% του ΑΕΠ είναι η διαφθορά. Αν μειώσουμε, κατά 5% του ΑΕΠ τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και 2% τη διαφθορά, έχουμε εξοικονομίσει αυτά τα χρήματα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, προσπαθεί να βρει λύσεις και είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θέλουμε μια διακυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση.

Για το Νομό Πρέβεζας, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει σε τέλμα. Έχει σταματήσει η Ιονία Οδός, δεν υπάρχουν προσβάσεις για την Εγνατία. Αυτά τα έργα πρέπει να τελειώσουν και να δούμε ένα μοντέλο ανάπτυξης. Αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει και αξιοποιώντας δύο στοιχεία, τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή»

 

 

Μιλτιάδης Παππάς: «Είμαστε η κυβερνώσα αριστερή πρόταση»

 DSCF3601

Ο κ. Μιλτιάδης Παππάς, στάθηκε στην πρόκληση της συμμετοχής, σε ένα κυβερνητικό σχήμα, για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη:

«Θα ήθελα να τονίσω την κατάρρευση των κυρίαρχων ιδεολογιών, που είχαμε μέχρι σήμερα. Μέσα από αυτή η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζεται σήμερα, ως η κυβερνώσα αριστερή πρόταση. Απαραίτητη προϋπόθεση και καταλύτης των εξελίξεων, θα είναι η εκλογική ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ.

Ανάλογα με τον συσχετισμό των δυνάμεων και τη θέση που θα πάρουμε, μετά από αυτές τις εκλογές, θα διαδραματίσουμε συγκεκριμένο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει ότι θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση της συμμετοχής μας σε μία κυβέρνηση. Απαραίτητες προϋποθέσεις θα είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, συμβατό με τις θέσεις μας και τα φερέγγυα πρόσωπα για την υλοποίησή του.

Η ΔΗΜΑΡ θα είναι η δύναμη αυτή, που θα μπορεί να δημιουργήσει τον τρίτο δρόμο, έτσι ώστε η χώρα μας να βγει από αυτό το αδιέξοδο».

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ποιες είναι οι δυνάμεις εκείνες, με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ, σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Πεπόνης απάντησε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μετέχουμε σε μία κυβέρνηση. Προγραμματική σύγκλιση, φερέγγυες πολιτικές και φερέγγυα πρόσωπα. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα συνεργαστούμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει νεοφιλελεύθερη στροφή. Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απευθυνθεί σε αυτούς και όχι σε εμάς.

Αμφιταλατεύονται ανάμεσα σε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου. Οι άλλες συγγενείς με εμάς δυνάμεις όπως ο Συνασπισμός, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, όπως θέλουμε εμείς. Λένε πως θα πρέπει να μη πληρώνουμε τα χρέη μας για τρία χρόνια, πρόταση που πλησιάζει εκείνη του ΛΑΟΣ και μαθηματικά μας οδηγεί εκτός Ευρωζώνης. Οπότε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί στους άλλους και όχι σε εμάς. Αν υπάρξει ένα... δίχτυ προστασίας για την κοινωνία, τότε ευχαρίστως να συνεργαστούμε.

Για να μην ξεχνούμε όμως τι λέει ο καθένας, ο κ. Τσίπρας πρόσφατα έλεγε ότι η κρίση είναι ένα τέχνασμα του καπιταλισμού και τώρα λέει να μην πληρώνουμε διακρατικές συμφωνίες. Μέχρι και ο Λένιν πλήρωνε συμφωνίες που έκανε ο Τσάρος. Δε θα είναι η Ελλάδα η εξαίρεση».

 

Ακολούθησε ερώτηση για το αν πιστεύουν στη ΔΗΜΑΡ πως το δυναμικό δημοσκοπικό ξεκίνημα και η αντίστοιχη πτώση των τελευταίων εβδομάδων, θα μεταφραστεί αναλόγως και σε ψήφους στις εκλογές. Ο κ. Πεπόνης σχολίασε:

«Λαμβάνουμε πολύ θετικά μηνύματα. Επειδή μιλούμε ειλικρινά, είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία δημοσκοπική πτώση τον τελευταία καιρό, αλλά εμείς δεν ονειροβατούσαμε ποτέ. Οι προβλέψεις μπορεί να πέσουν κι έξω. Για παράδειγμα με το ψηφοδέλτιο της ''Αττικής Γης'' στην Αθήνα, μας είχαν στο 2% και πήραμε 3,88%. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει μία... αύρα.

Είμαστε το μόνο κόμμα, που δεν έχει πληρώσει δημοσκόπηση και δεν έχει συμβούλους άτομα που δουλεύουν σε εταιρίες δημοσκοπήσεων»

 

Για το όραμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Νομό Πρέβεζας, ο κ. Πεπόνης ανέφερε:

«Κανείς Νομός με αυτή την κρίση δεν μπορεί να είναι το... Μόντε Κάρλο της Ελλάδος. Η Πρέβεζα θα είναι ένα μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού ανάπτυξης. Ανέφερα τον πρωτογενή τομέα, το λιμάνι της Πρέβεζας. Να γίνουν άμεσα κάποια έργα, ώστε να έχει το λιμάνι μία ήπια εμπορική δραστηριότητα, που να υπηρετεί τον τοπικό πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Επίσης πρέπει να έχει μια στοχευμένη τουριστική δραστηριόρητα, γιατί δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Ηγουμενίτσα. Καλώς ή κακώς είναι το πιο βόρειο άκρο. Δεν πρέπει να πάμε ανταγωνιστικά.

Μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, που πρέπει να το αναδείξουμε είναι ότι έχουμε το καλύτερο αερορόμιο στη Δυτική Ελλάδα. Και από κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορώ να κατανοήσω, για ποιο λόγο θα πρέπει να θεωρείται καλύτερο των Ιωαννίνων.

Είναι ψέμα ότι η μεγάλη πόλη θα πρέπει να έχει το καλύτερο αεροδρόμιο».

 

Η κ. Σούρδη ερωτήθηκε επίσης για το αν θεωρεί ότι η ΔΗΜΑΡ, .έχει τα... φόντα να βγάλει μέχρι και βουλευτή στο Νομό Πρέβεζας και απάντησε αισιόδοξα: «Το ελπίζουμε. Δεν είναι γεννημένα τα δύο κόμματα, με την... προίκα των βουλευτών».

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Ιουλίου 2024
Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νεοχωρίου και Αγίας Τριάδας Πρέβεζας να οργανώσει μία ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης,
25 Ιουλίου 2024
Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αύριο 26 Ιουλίου 2024 ...
25 Ιουλίου 2024
Ανάμεσα στις 6 περιοχές της χώρας που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα είναι η Πρέβεζα, ...
25 Ιουλίου 2024
Ξεκινά την Παρασκευή 26 Ιουλίου και για τρεις ημέρες έως τις 28 Ιουλίου, η «3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας», που διοργανώνεται από το ...
24 Ιουλίου 2024
Μπορεί ο καύσωνας να υποχώρησε από τη Δευτέρα ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας οι πισίνες στο δημοτικό ...

Αθλητισμός

25 Ιουλίου 2024
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη Νέας Διοίκησης της Ε.Π.Ο. Ο νέος Πρόεδρος κ.Μάκης Γκαγκάτσης ανακοίνωσε τα αξιώματα και τις Επιτροπές της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα στην
25 Ιουλίου 2024
Την Κυριακή 4/8/2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει Canyoning στο Πάπιγκο (Μεγάλη Νεφέλη). Το canyoning ή αλλιώς "κατάβαση ...
23 Ιουλίου 2024
Το σκάκι είχε την τιμητική του στην Πρέβεζα στο χρονικό διάστημα 19-21 Ιουλίου, καθώς στο Margarona Royal πραγματοποιήθηκε το Ανοικτό Πρωτάθλημα ...
22 Ιουλίου 2024
Με τους τελικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 13ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας που διεξήχθη στα γήπεδα ...
21 Ιουλίου 2024
Δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ τίμησαν τη δεύτερη ημέρα του 13ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στα παιχνίδια που ...

Πολιτισμός

25 Ιουλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιμένει θερινά και παρουσιάζει στο δροσερό αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, δίπλα στο νερό. Πέμπτη 25 Ιουλίου Ο τελευταίος ταξιτζής  
24 Ιουλίου 2024
Η Primitive Music ανακοινώνει την εμφάνιση των The Black Heart Procession (San Diego, California - USA), στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» ...
24 Ιουλίου 2024
Καθώς μένει λιγότερος από ένας μήνας για την έναρξη του 1ου Amvrakia Music Festival, ήρθε η ώρα να συστηθούμε και να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες ...
24 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί ...
23 Ιουλίου 2024
Η Primitive Music ανακοινώνει την εμφάνιση των The Black Heart Procession (San Diego, California - USA), στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...