Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 02:17

95 χρόνια ΚΚΕ: «Εμπνεόμαστε-Διδασκόμαστε-Συνεχίζουμε» (photo+vid)

Μαζική ήταν η συμμετοχή μελών, φίλων του ΚΚΕ και απλών πολιτών στην εκδήλωση-συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πρώην Λαϊκής Αγοράς, στο πλαίσιο του εορτασμού των 95 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Δήμητρα Σταματέλου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας-Λευκάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ, αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στην αίθουσα της «Λαϊκής Αγοράς» η εκδήλωση της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια ιστορίας και δράσης του κόμματος. Από νωρίς τραγούδια αντάρτικα, εργατικά, επαναστατικά αντηχούσαν στο χώρο που παράλληλα με την ιστορική έκθεση φωτογραφίας έφερναν στη μνήμη στιγμές από την 95χρονη ιστορία του κόμματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο αφιέρωμα στα Δεκεμβριανά που ανέδειξαν το άτοπο της συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή «εθνικής ενότητας» όπως τότε είχε αποκαλεστεί. Αλλά και την αμείλικτη στάση του ταξικού εχθρού απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό, που διεκδίκησε την εξουσία για τον εαυτό του.

Ακολούθησε η απαγγελία του ποιήματος του Ρίτσου για το «ΚΚΕ», από τον Βαγγέλη Τσοβίλη, η κορυφαία λογοτεχνική ματιά στην προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού μας, της εργατικής τάξης. Που με τόσες θυσίες, στερήσεις και κακουχίες, με το αίμα χιλιάδων μελών του στήριξε.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Γραμματέας της ΤΟ Πρέβεζας-Λευκάδας Δήμητρα Σταματέλου. Στην ομιλία της έκανε αναφορές για την ιστορία του κόμματος και πως αυτή μας διδάσκει σήμερα κριτικά-εποικοδομητικά και όχι με πνεύμα λαθολογίας. Έκανε αναφορές στο πρόγραμμα του κόμματος εξειδικεύοντας το στους βασικούς τομείς. Ανέδειξε το ζήτημα της συμμαχίας εργατών με αγρότες και μικροαπασχολούμενους κλπ. (βλ. video).

Στο χώρο λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο με βιβλία ιστορικά, πολιτικά, μαρξιστικά κλπ.

 

 

 

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr