Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013 22:11

Παναγιώταρος, Κασιδιάρης, Αρβανίτης, Ματθαιόπουλος, Κουκούτσης στην Πρέβεζα για τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α. - Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Κλιμάκιο βουλευτών της Χ.Α. θα δώσουν το «παρών» στην Πρέβεζα, στα εγκαίνια των γραφείων του πολιτικού αυτού μορφώματος, που θα γίνουν το Σάββατο στις 6μ.μ. στην Πλατεία Νέσσερη. Οι Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Μιχάλης Αρβανίτης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης έχουν προγραμματίσει ομιλίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας έχει πάρει έκτακτα μέτρα τάξεως, ενώ η δύναμή της θα ενισχυθεί και με διμοιρίες αστυνομικών από γειτονικές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Στις 5.μ.μ. στο χώρο της πρώην Λαϊκής Αγοράς έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ενώ ανακοινώσεις εκδίδουν κόμματα και πολιτικές οργανώσεις στην Πρέβεζα, τις οποίες και παραθέτουμε.

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας : ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ

 

 

Μετά το επικοινωνιακό κούρεμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με συλλήψεις που είναι ενταγμένες σε σχέδιο σουλουπώματος της ακροδεξιάς στη χώρα μας , ερωτηματικά προκαλεί η τελευταία απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά να θεωρηθούν «ανεπαρκείς ενδείξεις» τα παρακάτω για σχέση με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ : 117 φυλλάδια της ΧΑ πλάι σε ένα οπλοστάσιο με πιστόλια, μαχαίρια τύπου «πεταλούδα», σφαιρίδια , σιδηρογροθιές, σφενδόνες, λάμες και ρόπαλα του μπέϊζ μπόλ .  Όλα αυτά ήταν στη κατοχή των δολοφόνων του 26χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα , του  Λιακόπουλου Διονυσίου και του Στεργιόπουλου Χρήστου. Τι άλλο έπρεπε να έχουν άραγε στη κατοχή τους για να κριθούν προφυλακιστέοι και για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση?

Η απόφαση αυτή του Δικαστικού συμβουλίου δίνει θάρρος στους δολοφόνους της ΧΑ να συνεχίσουν να ρίχνουν το δηλητήριο τους στη κοινωνία και να ανοίγουν δολοφονικές φωλιές παντού. Το δηλητήριο τους με το δήθεν πατριωτικό τους προφίλ, εξωραϊσμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και με την υποστήριξη των μνημονιακών κυβερνήσεων, έχει αποκαλυφθεί με την προδοτική τους στήριξη στο οικονομικό σκέλος του καταστροφικού Μνημονίου, τη συμφωνία τους με την Ε.Ε, τη συμφωνία τους στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, και την καταψήφιση της πρότασης για σύσταση διερευνητικής επιτροπής της «Λίστας Λαγκάρντ». Προτείνουν μισθούς πείνας για τους έλληνες εργαζόμενους για να μπορέσουν να «ανταγωνιστούν» του ξένους εργάτες ενώ δεν βγάζουν κουβέντα για τη συσσώρευση πλούτου και την αύξηση της κερδοφορίας μερίδας του ελληνικού κεφαλαίου που βγαίνει κερδισμένο από την καπιταλιστική κρίση. Η ΧΑ πολιτικός απόγονος των δοσίλογων της κατοχής, απόγονοι των δολοφόνων της Παργινόσκαλας, πετάει κάποιες κορώνες περί δοσίλογων για όλους αυτούς που είναι καταδικασμένοι έτσι και αλλιώς στη συνείδηση του ελληνικού λαού, για να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν την οργή του λαού σε λάθος κατεύθυνση. Οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις τους, σε συνδυασμό με τις απειλές τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον προδοτικό χαρακτήρα των πολιτικών τους πρακτικών λειτουργώντας διασπαστικά και αποπροσανατολιστικά από την αναγκαία αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη που χρειάζεται ο λαός απέναντι στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που επιβάλλει η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εναντίωση της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, αποδεικνύουν το ρόλο της σε μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Μπροστά στο φόβο της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ως μέσω εμπέδωσης του φασισμού στην κοινωνική καθημερινότητα, προκειμένου να αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στην πολιτική ανυπακοή.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να συντρίψουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τους πολιτικούς κληρονόμους του Χίτλερ με τη μαζική κινηματική δράση. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της οργάνωσης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν με τον υπόκοσμο και κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη.  Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά και ενωτικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας καλεί στην συγκέντρωση που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός της πόλης μας στη Λαϊκή Αγορά το Σαββάτο 28 Δεκέμβρη στις 5μμ ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Το Σάββατο 28/12, έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη νεοναζιστική – εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ως η ημερομηνία εγκαινίασης των γραφείων της στην Πρέβεζα. Η προσπάθειά τους αυτή στην πόλη μας δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί τουλάχιστον άλλες δυο, οι οποίες έπεσαν στο κενό κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων.

Η Χρυσή Αυγή, η νεοναζιστική οργάνωση των δολοφόνων του αντιφασίστα ράπερ τραγουδιστή Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, έχει βαρύ εγκληματικό παρελθόν. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες ναζί της Χρυσής Αυγής, το κράτος σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κοινωνική οργή, αποφάσισε παράλληλα να συμμαζέψει και να συγκρατήσει τεχνητά το "τέρας" που αυτό το ίδιο δημιούργησε. Οι φυλακίσεις και οι ψευτοδιώξεις των ναζιστών δεν είναι παρά ένα παιχνίδι της εξουσίας. Με τη σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης και άλλων μελών, ο Κασιδιάρης και άλλοι νεοναζί της Χ.Α. προσπαθούν να δώσουν το προφίλ ενός πιο <<δημοκρατικού και λάιτ>> ακροδεξιού κόμματος, προς τέρψιν όλων όσων ήθελαν να δουν κάποια μέρα τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με τη ναζιστική οργάνωση. Έτσι συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και τα συσσίτια <<μόνο για Έλληνες >>, προσπαθώντας να αποκτήσουν περισσότερα κοινωνικά ερείσματα. Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που έχουν επιβάλλει στην κοινωνία μας, αστικό κράτος, κυβέρνηση και ΔΝΤ, με τη μάσκα των αντισυστημικών , θέλοντας να αποκρύψουν τον πραγματικό τους ρόλο, τον παρακρατικό και εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύονται όλο και περισσότερα στοιχεία για τις εγκληματικές δραστηριότητες της οργάνωσης, όπου αποδεικνύουν τη <<δράση>> της, η οποία κλιμακώθηκε αμέσως μετά την είσοδό της στη βουλή. Επιθέσεις βάση σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, αλλά και αγωνιστές αντιφασίστες και μέλη αριστερών και αναρχικών, κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Συμφωνίες με εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες για απεργοσπαστικές παρεμβάσεις σε εργατικά σωματεία και τραμπουκισμός εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας με τους νεοναζί, ενώ πολλά περιστατικά βίας και βασανιστηρίων από αστυνομικούς, μέλη ή υποστηρικτές της Χ.Α. σε μετανάστες και αγωνιστές έρχονται στο φώς της δημοσιότητας. Εμπόριο όπλων και προστασία. Προετοιμασία και φανατισμός των μελών της για την ανατροπή του πολιτεύματος, απειλώντας μάλιστα με <<εμφύλιο>> πόλεμο και εκκαθάριση όσων διαφωνούν με τις θέσεις που η ηγεσία τους προστάζει. Για το σκοπό αυτό μάλιστα συγκεντρώνει οπλισμό και εκπαιδεύει στρατιωτικά τα μέλη της. Μη ξεχνάμε ότι και στη παραλία του Μονολιθίου είχαμε το καλοκαίρι πραγματοποίηση άσκησης απόβασης, ανάμεσα στους λουόμενους, μάλλον για την εκκαθάρισή της από τα... ψάρια! Επίσης ανησυχητικό είναι και το γεγονός της προπαγάνδισης από τους νεοναζί των εφιαλτικών και ρατσιστικών τους ιδεών στα σχολεία με σκοπό τη στρατολόγηση μαθητών! Στις μεγάλες πόλεις της χώρας διοργανώνουν μαθήματα μίσους και φανατισμού για τα παιδιά των μελών. Στην πόλη μας έχουν αναφερθεί περιστατικά ρατσιστικής βίας αλλά και τραμπουκισμοί μαθητών σε μαθητές για λογαριασμό της οργάνωσης από διαφωνούντες μαθητές αλλά και σε μετανάστες...

Θεωρούμε χρέος όλων μας να σταθούμε απέναντί τους. Ο αντιφασισμός είναι καθηκον.Να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία των γραφείων που θα αποτελέσουν κέντρο στρατολόγησης και ορμητήριο των εγκληματιών. Να μην επιτρέψουμε τη δράση τους στα σχολεία και την προπαγάνδιση των ιδεών του μίσους, της μισαλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, στηρίζει την AΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (ΛΑΪΚΗΣ) ΑΓΟΡΑΣ και καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες της Πρέβεζας να διατρανώσουν μαζικά, τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά και αντιναζιστικά τους αισθήματα.

Η ΧΑ, ο διχαστικός ναζιστικός της λόγος και η εγκληματική της βία, πρέπει να ηττηθούν στην κοινωνία και ιδιαίτερα ανάμεσα στους πιο φτωχούς και τους νέους.

Τα γραφεία της ΧΑ στην Πρέβεζα, να τα δούμε ως κοινωνία σαν αυτό που πράγματι είναι: κίνδυνος για τη διάβρωση του πολιτισμού, δηλητήριο στις αξίες και το χαρακτήρα που διαμορφώνει η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, διαδικασία που επιδιώκει να ματαιώσει τη συνάντηση της οργής των απλών ανθρώπων με το ανατρεπτικό και αναγεννητικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς.

Την φασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» δεν την μάθαμε εχθές. Όμως η ισχυροποίησή της δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την καταστροφή που έχει επιφέρει το Μνημόνιο στην Ελληνική κοινωνία: φτώχεια, ανεργία, διαλυτικά χτυπήματα στην Υγεία, την Παιδεία, το ασφαλιστικό, τη νεολαία. Όσο η πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται και η προοπτική εξόδου από την κρίση ματαιώνεται, το έδαφος για την εγκληματική δράση της ΧΑ γίνεται εύφορο.

Για πολλά χρόνια και μέχρι προχτές, οι ρατσιστές μαχαιροβγάλτες με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα χιτλερικά τατουάζ, απολάμβαναν μια πρωτοφανή υποστήριξη. Τα δελτία των 8 τους παρουσίαζαν ως «αγανακτισμένους πολίτες που αυτοδικούν». Εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας τους αγιογραφούσαν ως καλοκάγαθους πρόσκοπους που περνάνε γιαγιάδες απέναντι. Επιχειρηματίες τους ενίσχυαν οικονομικά. Ακροδεξιοί Μητροπολίτες τους ευλογούσαν. Το κράτος τους άφηνε ανενόχλητους να στήνουν τα δίκτυά τους στον στρατό και την αστυνομία.

Γιατί γίνονταν όμως όλα αυτά;

Για έναν και μοναδικό λόγο: Για να χτυπηθούν με κάθε τρόπο οι κοινωνικές αντιστάσεις και το λαϊκό κίνημα, για να αντιμετωπιστεί η άνοδος της Αριστεράς, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Έτσι, τα κόμματα του Μνημονίου με την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων», και την εξίσωση «τι αγανακτισμένος, τι φασίστας» εξοικείωσαν ουσιαστικά την κοινή γνώμη με τους οργανωμένους νεοναζί εγκληματίες. Ταυτόχρονα μετέτρεψαν τον εαυτό τους σε ουρά της Χρυσής Αυγής, για να καλοπιάσουν τους ψηφοφόρους της: Κατόπιν απαίτησης της Χρυσής Αυγής, έκλεισαν ιστοσελίδες, απαγόρευσαν θεατρικές παραστάσεις, πάγωσαν τον νόμο για την απόκτηση ιθαγένειας, μπλόκαραν τον εκσυγχρονισμό της αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Η συστηματική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών, συνδικαλιστών και μελών αριστερών οργανώσεων παρέμεινε ανενόχλητη, με την αστυνομία να φτάνει πάντα καθυστερημένη και πολλές φορές να συλλαμβάνει τα θύματα. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν ψηφίσει κόντρα στην άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας μηνύματα στην εκλογική της βάση. Μέχρι λίγες ώρες πριν από το έγκλημα στην Νίκαια, στελέχη της ΝΔ, και δημοσιογράφοι και σχολιαστές των καναλιών, έκαναν πολιτικά ανοίγματα προς την Χρυσή Αυγή, φτάνοντας έως και στην πρόταση της κυβερνητικής συνεργασίας. Από την πλευρά της η ΧΑ φρόντισε όλη αυτή την περίοδο να στηρίζει με συνέπεια στην Βουλή τα συμφέροντα και τα εξοργιστικά προνόμια των εφοπλιστών (αλλά και των ιδιοκτητών ΠΑΕ), χτίζοντας προφίλ «υπεύθυνου» κόμματος.

Επιτέλους δικαιοσύνη...

Η δολοφονία του Παύλου Φύσα από τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ δεν ήταν η πρώτη. Ήταν όμως αυτή που ξεσήκωσε την κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, για την σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης των Μνημονίων απέναντι στην Ναζιστική συμμορία. Η κοινωνία απαιτεί να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη, να εξαρθρωθεί η εγκληματική δράση  της ΧΑ, να εκκαθαριστούν οι φασιστικοί θύλακες στον στρατό και την αστυνομία.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Όμως το δρόμο στον Φασισμό δεν μπορεί να τον κόψει μόνο η δικαιοσύνη, αλλά απαιτείται ένα μαζικό δημοκρατικό αντιφασιστικό κίνημα. Με μαζική παρουσία και δράση εκεί που χτυπάει η κρίση και η απελπισία, στις γειτονιές της ανεργίας και της απόγνωσης, στα σχολεία και τα νοσοκομεία, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Με εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης. Με απελευθέρωση των συνειδήσεων από το σκοτάδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με απελευθέρωση των ανθρώπων και της φύσης από κάθε είδους δεσμά. Με αταλάντευτη υπεράσπιση της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο φασισμός θα επιστρέψει μια και καλή στο περιθώριο και στο σκοτάδι όπου ανήκει, όταν μπει τέλος στην μνημονική εξαθλίωση, όταν η ελληνική κοινωνία ξαναβρεί την αξιοπρέπεια της, και αποκτήσει και πάλι ελπίδα. Γι αυτό ο αγώνας για απομόνωση του φασισμού και ο αγώνας για την απαλλαγή της Ελλάδας από το Μνημόνιο είναι ο ίδιος αγώνας.

Η ελληνική κοινωνία έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους:

Δουλειά, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια, ή Μνημόνιο, Εξαθλίωση και Φασισμός;

Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός με ένα μαζικό, πολύμορφο και ενωτικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής και μια κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Βάζουμε τέλος στην καταστροφή. Ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα.

 

ΚΚΕ – ΤΟ Πρέβεζας-Λευκάδας

 

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

 

Με θράσος, που αρμόζει σε μία ναζιστική-μαφιόζικη συμμορία, καλεί η Χρυσή Αυγή το Σάββατο, το λαό της Πρέβεζας να συμμετέχει στα εγκαίνια του άντρου της. Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ο λαός της Πρέβεζας, ο λαός συνολικά, σήμερα έχει την εμπειρία, μπορεί να δει πιο καθαρά τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι. Πρόκειται για μαφιόζικη ,εγκληματική οργάνωση δολοφόνων νεοναζί και ως τέτοιοι φασίστες, νεοναζί εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους μας.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών.

Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και την εγκληματική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Υπάρχει το ποινικό νομικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα. Τα περιστατικά δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Επιθέσεις σε μετανάστες, επίθεση σε αιγύπτιους εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μέλη του ΚΚΕ και πολλά άλλα.

Και αντί να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όλο αυτό το διάστημα ακούμε τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων που προσπαθούσαν να ταυτίσουν τη δράση του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική  δράση των ναζί. Υπερπροβολή της ΧΑ - που είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο - ουσιαστικά την αθώωναν, νομιμοποιώντας την έτσι στη λαϊκή συνείδηση. Τοποθετήσεις για δήθεν «αντισυστημική» Χ.Α, και άλλα σχετικά. Με αυτή τη στήριξη αποθρασύνονται και απλώνουν το δηλητήριο τους ανά την Ελλάδα όπως και εδώ στην Πρέβεζα.

Οι χρυσαυγίτες είναι πληρωμένα τσιράκια του κεφαλαίου, του συστήματος. Όπως πρωτοστατεί και στο Πέραμα, στη Ζώνη και στα Οινόφυτα και αλλού για να πέφτουν τα μεροκάματα, οι μισθοί, όπως επιτάσσει η εργοδοσία το ίδιο θέλουν να κάνουν και στην Πρέβεζα.

Μήπως αυτοί δεν είναι που θέλουν να διαλύσουν, να ελέγξουν συνδικάτα για να τα κάνουν υποταγμένα, όργανα των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργατών;

Ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού. Η οριστική και τελεσίδικη εξαφάνιση από προσώπου γης των φασιστών είναι η λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχει η πάλη και οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση του ΚΚΕ ότι η ΧΑ είναι γέννημα -θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΝΔ αξιοποιεί τη δράση της ΧΑ, με την θεωρία των δύο άκρων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου για να τσακιστεί το γερμανικό εργατικό κίνημα. Οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξομοιώσουν με την εγκληματική ναζιστική βία την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα ή όταν συγκρούστηκε στο παρελθόν με την φεουδαρχική τότε βία.

Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την ΝΔ, για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός και η νεολαία να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων οργανώσεων του λαού και της νεολαίας, για την αντιμετώπιση και απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Και γι' αυτό χρειάζεται ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής- πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Σε αυτήν την υπόθεση θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και χρειάζεται να συμβάλει ο καθένας και η καθεμιά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά ούτε στην Πρέβεζα ούτε πουθενά αλλού!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

22 Μαϊος 2024
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 16.00. 1. Επιλογή Συμπαραστάτη του
22 Μαϊος 2024
Απαράδεκτη είναι η εικόνα στην παραλία της Κυανής Ακτής, ακριβώς κάτω από το χώρο στάθμευσης στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο. Παρά το ...
22 Μαϊος 2024
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκετην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, ηεπετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από ...
22 Μαϊος 2024
Συνελήφθη χθες (21-05-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ...
21 Μαϊος 2024
Τα βλέμματα των κατοίκων τράβηξαν χθες και σήμερα τα ελικόπτερα που έκαναν πτήσεις πάνω από την Πρέβεζα. Τα ελικόπτερα βρέθηκαν στο ...

Αθλητισμός

20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με σκορ 88-76 κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...

Πολιτισμός

22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...