Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 02:46

Ψάχνουν το «κλειδί» της αυτοδιοικητικής νίκης στο ΣΥΡΙΖΑ – Διαφαινόμενο προβάδισμα Ρέντζου για τον επικεφαλής (photo+vid)

Στην τελική ευθεία για να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεκδικήσει το Δήμο Πρέβεζας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μπαίνει η Οργάνωση Μελών του κόμματος στην Πρέβεζα. Το απόγευμα της Παρασκευής στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, με θέμα τη στάση του κόμματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ήταν μια «πλατιά» συζήτηση και κατάθεση απόψεων για το πως θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοικητική «μάχη», με ποια πρόσωπα και με ποιο πολιτικό πλαίσιο. Στην ερώτηση μάλιστα του κ. Δημήτρη Κωνή, για το αν θα υπάρξει κεντρική παρέμβαση για το πρόσωπο που θα μπει επικεφαλής του ψηφοδελτίου ή αυτό θα το κρίνει η ολομέλεια («Έχουμε ή δεν έχουμε λόγο ως τοπική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά), διευκρινίστηκε από το προεδρείο, πως για Δήμους κάτω των 60.000 κατοίκων, την απόφαση την παίρνουν οι τοπικές κοινωνίες.

1510832 10151991142757648_468257484_n

Το σημαντικό της ολομέλειας είναι πως παρουσιάστηκε ένα κείμενο-μανιφέστο, η διακύρηξη της Ο.Μ. του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πρέβεζα (διαβάστε το ΕΔΩ), που συντάχθηκε από το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτελέσει την πολιτική του βάση για την εκλογική «μάχη». Την ανάγνωση-παρουσίαση έκανε ο κ. Μιχάλης Νόβας.

Επισημάνθηκε επίσης πως πρέπει να «συναντηθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την αυτοδιοικητική προσπάθεια με ανθρώπους που μετέχουν σε κινήματα στην πόλη μας.

Αναφορικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, διαφαίνεται ένα προβάδισμα του επικεφαλής του Δημόσιου Χώρου, του κ. Γιάννη Ρέντζου, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος, από τη στιγμή που το όνομά του προτάθηκε ανοικτά από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

1544524 10151991142752648_1049821904_n

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Ρέντζου, για τον πολιτικό πολιτισμό της, ο οποίος για τον κ. Μπαϊλη είπε πως: «Ο Δήμαρχος εκφράζει το παρελθόν της πόλης, αλλά δε θα του χρεώσουμε κι όλα τα κακά...».

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ζήτησε το λόγο για να κάνει παρέμβαση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα», κ. Γιώργος Νίτσας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ζήτησα μία συνάντηση εδώ και 1,5 μήνα. Είμαστε ΠΑΡΩΝ ως παράταξη σε αυτό που θέλετε να ''χτίσετε''. Οι ιδέες μας είναι κοντά και φαίνεται και στο δημοτικό συμβούλιο».

1535559 10151991142957648_548103267_n

Μακροσκελής ήταν η τοποθέτηση της Τζένης Τσέκου, η οποία πρότεινε τον Γιάννη Ρέντζο για επικεφαλής του Δημόσιου Χώρου, ενώ πρότεινε και πολλά ονόματα για να τον πλαισιώσουν όπως του Χαλέντ Καμπάνι, του Αντώνη Κυνηγού, του Ευρυπίδη Αφεντουλίδη κ.α.

Ο κ. Δημήτρης Ροπόκης σχολίασε πως πρέπει να ριχθούν τα στελέχη στη δουλειά για να καταφέρουν το κάτι διαφορετικό, ενώ ο κ. Σπύρος Βελέντζας, πως πρέπει να απαρτιστεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ από άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, γιατί πρέπει να πάρει την εξουσία για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Ο κ. Νίκος Λιβιεράτος ξεκαθάρισε πως επιβάλλεται να είναι ο κ. Ρέντζος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Δημοσίου Χώρου και πως πρέπει να στηριχθεί με όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μας... κράξουν, αν πάμε με το κείμενο και δεν έχουμε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο» και πρόσθεσε: «Τώρα που έχουμε υπέρ μας τη στιγμή, θα τους... σαρώσουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία».

Ο κ. Βαγγέλης Καινούργιος από την πλευρά του ανέφερε για τη θητεία Μπαϊλη: «Η θητεία του Μπαϊλη είναι τραγική. Η Πρέβεζα θυμίζει... Σεράγεβο την περιόδο του Εμφυλίου. Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη θητεία», ενώ σχολίασε με νόημα: «Όποιος θέλει να έρθει κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να το κάνει πρώτα ως... φαντάρος».

1535424 10151991142762648_437786706_n

Έλυσε απορίες η παρέμβαση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κου Κώστα Μπάρκα, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Μη δημιουργούμε αντιθέσεις και ανάστροφη πορεία. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανατροπή τους. Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε αυτές τις εκλογές» και διάβασε τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη συμπλήρωσε: «Πρέπει από αυτή την εκλογική διαδικασία να προκύψει η νέα γενιά αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει συλλογική και λειτουργική η διαδικασία αυτή», ενώ θύμισε: «Μόνος σου πας γρήγορα, με παρέα θα φτάσεις μακριά...».

Ο κ. Αντώνης Κυνηγός από την πλευρά του ανέφερε ότι πρέπει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα κράμα ανέργων, υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα και ανθρώπων του αγώνα, έστω κι αν δεν είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν είναι άγνωστοι ευρέως.

Το χρονικό περιθώριο για να καταλήξει η Οργάνωση Μελών στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, ορίστηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου.

 

 

 

Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

(*Το κείμενο θα διανθιστεί και με αναφορές στην αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου)

 

 

Αγαπητοί συμπολίτες

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης απευθυνόμαστε στους συνδημότες- συνδημότισες σε μια πολύ δύσκολη φάση για το λαό και τη χώρα . Η σημερινή κατάσταση προέκυψε από τις καταστροφικές αντιλαϊκές και αντεθνικές μεθοδεύσεις των μνημονιακών πολιτικών. Αυτές δημιούργησαν στην χώρα καταστάσεις οικονομικής και κοινωνικής ερήμωσης, μεγέθυναν την κοινωνική αδικία εξανεμίζοντας ν κάθε προσδοκία για μια καλύτερη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό αναδύθηκε ο μεγάλος κίνδυνος του φασισμού.

Οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που κυριάρχησαν, οδηγούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στραγγαλίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, παραχωρώντας το φυσικό περιβάλλον, τη δημόσια περιουσία και τις κοινωνικές υπηρεσίες στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Υπεύθυνες για τη σημερινή απάνθρωπη κατάσταση είναι οι δικομματικές κυβερνήσεις και το πολιτικό σύστημα που αυτές τροφοδότησαν (με το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα και την πελατειακή διαφθορά) στοχεύοντας στην αναπαραγωγή της εξουσίας τους και τα οφέλη των πολιτικών και οικονομικών συνεργατών τους, στη χώρα και το δήμο.

Μεγάλο θύμα αυτών των πολιτικών είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πολιτική των μνημονίων παράλληλα με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» οδήγησε την Τ.Α. σε πλήρη απαξίωση και μαρασμό, αφυδάτωσε περισσότερο το θεσμό από τον ενεργό ρόλο και τη συμμετοχή των πολιτών και ενίσχυσε παραπέρα την εξάρτησή της από την κεντρική εξουσία.

Η στέρηση θεσμοθετημένων πόρων από τις κυβερνήσεις και πριν το μνημόνιο, αλλά κυρίως στην περίοδο του μνημονίου οδηγεί τους δήμους σε απόγνωση και αδυναμία να επιτελέσουν τις βασικές τους λειτουργίες. Με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» μεταφέρθηκαν εκατοντάδες αρμοδιότητες στους δήμους, ενώ οι πόροι συρρικνώθηκαν κατά 65% περίπου, οπότε οι δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν με νέες αυξημένες αρμοδιότητες με μειωμένους πόρους, λιγότερο προσωπικό και με απαξιωμένα μηχανικά μέσα ή σχεδόν αχρηστευμένα.

Ο στόχος τους είναι διπλός: Να συμβάλει η Τ.Α. τα μέγιστα στην δημοσιονομική «εξυγίανση» της κεντρικής κυβέρνησης με περιορισμό δαπανών (δηλαδή μείωση μισθών εργαζομένων, απολύσεις, διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών όπως παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι κ.λπ.) και παράδοση κερδοφόρων δημοτικών αρμοδιοτήτων στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως δημοτική καθαριότητα κ.λπ. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, να πληρώσουν τη διαφορά οι δημότες είτε με αυξημένα τέλη είτε με ελλιπείς υπηρεσίες, αλλά τελικά και με τα δύο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η πλειοψηφία των δημάρχων στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) αντί να στοιχηθούν με τις απαιτήσεις της κοινωνίας βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων. Στο ίδιο πνεύμα και η δημοτική αρχή στην πόλη μας παρακολουθεί αμήχανη τα γεγονότα και το συντελούμενο έγκλημα από την κεντρική εξουσία σε βάρος της Τ.Α. Όποια αντίδραση και αν υπάρχει, είναι προσχηματική και μόνο στα λόγια. Αντί να συμπαραταχθεί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο Δήμο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, αρκείται σε ευχολόγια και αποφάσεις, που ποτέ δεν υλοποιούνται, χαϊδεύοντας απλά τα αυτιά των ψηφοφόρων.

Η τοπική δημοτική αρχή αντί να διαμορφώσει ένα διεκδικητικό κίνημα με στόχο την προστασία των δημοτών από τις υλοποιούμενες πολιτικές με στόχο την εξασφάλιση των στοιχειωδών μέσων σε όλους, δέχεται μοιρολατρικά την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Αντί ο δήμος Πρέβεζας να πάρει πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής πρότασης που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής, να πιστέψει στην δυναμική της διεκδίκησης και να απαγκιστρωθεί από τις καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών που έφεραν την κοινωνία της πόλης μας και της δημοτικής μας περιφέρειας στο σημερινό απαράδεκτο χάλι, αρκείται στην διαχείριση της μιζέριας.

Αντί να υπερασπιστεί και να αναβαθμίσει το δημοτικό περιβάλλον, ανέχθηκε και αδιαφόρησε για την συντελούμενη υποβάθμιση και καταπάτηση του δημόσιου χώρου με τη βοήθεια και την ανοχή και των άλλων κρατικών αρχών.

Σήμερα όλο και περισσότερο οι πολίτες νοιώθουν ότι η ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή της πορείας. Αυτή η ανατροπή πρέπει να εκφρασθεί καθαρά στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση της ερχόμενης άνοιξης.

Εμείς οι πολίτες, που ζούμε καθημερινά την ένταση αυτής της αφόρητης κοινωνικά και πολιτικά κατάστασης, παίρνουμε την πρωτοβουλία για πλατιά συνένωση δυνάμεων με στόχο την αλλαγή σελίδας στα δημοτικά πράγματα της πόλης και καταθέτουμε τους παρακάτω άξονες δράσης που μπορούν να αποτελέσουν τα σημεία συνάντησης δημοτικών παρατάξεων, συλλογικών φορέων, ενεργών πολιτών με παρουσία στα δημόσια πράγματα:

 

 • Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών: τροφής, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, νερού, φυσικού περιβάλλοντος, δημόσιου χώρου και καλούμε σε αγωνιστική συνεργασία φορείς και πολίτες για τη διεκδίκηση της καθολικότητάς τους.

 • Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και την αγωνιστική αντίσταση στις διαλυτικές ρυθμίσεις για την εφεδρεία και τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών. Είμαστε αντίθετοι στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και την απόλυση των Ιδιωτικού Δικαίου Εργαζομένων σ’ αυτές.

 • Υποστηρίζουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις για την διεκδίκηση κοινωνικών δικαιωμάτων, τασσόμαστε υπέρ της οργάνωσης και της στήριξης δομών κοινωνικής αλληλεγγύης μαζί με τις πλητόμενες κοινωνικές ομάδες στην πόλη και την ύπαιθρο και αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή αποκλεισμού.

Πηγαίνοντας πιο πέρα τις κοινωνικές δομές του δήμου, στηρίζουμε την δημιουργία αυτόνομων αυτοδιοικούμενων δομών επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό για την προστασία σωματικής και ψυχικής υγείας, την προστασία από την φτώχεια και την ανασφάλεια.

 • Στηρίζουμε δομές όπως το κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο μαθημάτων και γλωσσών, τις συλλογικές κουζίνες ιδιαίτερα στους σχολικούς χώρους, τα κινήματα παραγωγών για διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Ενισχύουμε τα διεκδικητικά και αλληλέγγυα χαρακτηριστικά τους.

 • Υπερασπιζόμαστε τη δημοτική περιουσία και τη διαφύλαξή της καθώς και το φυσικό και αστικό περιβάλλον από την ιδιωτικοποίηση και την ιδιωτική καταστροφή, όποια και αν είναι τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν το δημόσιο δημοτικό χώρο.

 • Απαιτούμε τη διαμόρφωση ενός εθνικού αποκεντρωμένου πλαισίου άσκησης κοινωνικής πολιτικής από την Αυτοδιοίκηση, με θεσμικά κατοχυρωμένη λειτουργία και διασφαλισμένους πόρους με εφαρμογή του Συντάγματος, ώστε να προηγείται της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων η μεταβίβαση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων.

 • Επιδιώκουμε την επιχειρησιακά και κοινωνικά αποδοτική λειτουργία της Δημοτικής Ύδρευσης, των Κοινωφελών Δημοτικών Υπηρεσιών, του Λιμενικού Ταμείου, της Αποκομιδής και Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Ιδιαίτερα η τελευταία να γίνεται από δημότες και Δήμο με σεβασμό του περιβάλλοντος, του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου και του δημόσιου χαρακτήρα αυτής της δραστηριότητας.

 • Καταγγέλλουμε το υφιστάμενο σύστημα εκλογής-προικοδότησης της δημοτικής αρχής, στην οποία δωρίζονται τα 3/5 των εδρών για συγκρότηση τεχνητής πλειοψηφίας (πράγμα που αλλοιώνει κάθε έννοια αναλογικής εκπροσώπησης) και ζητούμε την αντικατάστασή του από την απλή αναλογική σε όλα τα επίπεδα εκλογής της Τ.Α. και όχι μόνο.

 • Προωθούμε συλλογικό μοντέλο λειτουργίας του σε αντίθεση με το δημαρχοκεντρικό - παραγοντικό μηχανισμό λειτουργίας των τελευταίων τετραετιών και την υφιστάμενη αντιδημοκρατική και αδιαφανή διαδικασία ψήφισης-έγκρισης-απόρριψης των προϋπολογισμών και ισολογισμών με αλαζονικό «ΝΑΙ-ΟΧΙ».

 • Υποστηρίζοντας τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του Δήμου με κάθε επικοινωνιακή διαφάνεια, προτείνουμε : Τη δημιουργία συμμετοχικών θεσμών για ανάπτυξη ισότιμων και αμφίδρομων σχέσεων της δημοτικής αρχής με τους πολίτες (όπως οι λαϊκές συνοικιακές και κοινοτικές συνελεύσεις, η συμμετοχική κατάρτιση προϋπολογισμού και τα τοπικά δημοψηφίσματα) και την παροχή χώρων στους δημότες, τους δημοτικούς συμβούλους, τους δημόσιους λειτουργούς και τους λειτουργούς των ΜΜΕ (για την παρακολούθηση των συνεδριάσεων όλων των δημοτικών οργάνων και των εξελισσόμενων διεργασιών) και τη συμμετοχή στη προσπάθεια αυτή της δημοτικής ραδιοφωνίας, με αναβάθμιση του ρόλου της και σύνδεση της με την κοινωνία .

 • Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε την εφαρμογή τοπικού προγράμματος ανάπτυξης αξιοποιώντας της δυνατότητες της περιοχής σε κηπευτικά, αλιευτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, με διεκδίκηση αιτημάτων για ενδεχόμενη ενεργειακή αναβάθμιση της δημοτικής περιφέρειας, προστασία του Αμβρακικού και αξιοποίηση του λιμανιού , που θα διευκολύνουν την επιτόπια παραγωγή και μεταποίηση και τη μεταφορά.

 • Προωθούμε την ισότιμη συμμετοχή της ολόκληρης της δημοτικής περιφέρειας στα δημοτικά πράγματα και με πρόγραμμα τακτικών συνεδριάσεων των δημοτικών οργάνων στους δημοτικούς χώρους των πρώην Δήμων Λούρου και Ζαλόγγου και άλλων πρώην κοινοτήτων.

Πιστεύουμε ότι η διεκδίκηση των παραπάνω διαμορφώνουν ένα αγωνιστικό δημοτικό πρόγραμμα για να αντισταθούμε στη νεοφιλελεύθερη επίθεση κατάλυσης της Τ.Α. ως διακριτού πόλου στη λειτουργία του δημόσιου κοινωνικού χώρου και να αποτρέψουμε την περαιτέρω μετατροπή της σε γραφειοκρατικό-δημαρχιακό μηχανισμό και υποκατάστημα της κεντρικής διοίκησης.

Συγκροτούμε μέτωπο της Τ.Α., των εργατικών σωματείων, των φορέων ανέργων και απολυμένων, των συνεταιρισμών, των συνελεύσεων των συνοικιών και των συνελεύσεων των πρώην κοινοτήτων, που θα αντισταθεί στην νεοφιλελεύθερη επίθεση και θα συμβάλλει στην δημοκρατική ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Ξεκινάμε σήμερα με στόχο τη δημιουργία μιας ανοιχτής, λαϊκής, δημοτικής συμμαχίας ανεξάρτητα από προσωπικές πολιτικές αφετηρίες, σταθερά προσανατολισμένης στη διεκδίκηση μιας άλλης πρότασης ζωής για την πόλη μας και το δήμο. Μιας πρότασης που στοχεύει στην ικανοποίηση των ανθρώπινων και κοινωνικών αναγκών απέναντι στην θεοποίηση του κέρδους και τον ατομισμό.

 

Καλούμε σε συστράτευση τους συμπολίτες. Από παθητικοί δέκτες να γίνουμε συνδημιουργοί της πόλης αλλά και της ζωής που μας αξίζει.

 

 

 1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

12 Ιουλίου 2024
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενημερώνει ότι οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι Νικόπολης και Νεκρομαντείου θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό κατά τις μεσημβρινές ώρες 12:00-17:00, και από
12 Ιουλίου 2024
Με την επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συντάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη δήλωση-απειλή του Υπουργού ...
12 Ιουλίου 2024
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους ...
12 Ιουλίου 2024
Σύμφωνα τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αύριο 13 Ιουλίου 2024 ημέρα Σάββατο, ...
12 Ιουλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ...

Αθλητισμός

12 Ιουλίου 2024
Η διοργάνωση θεσμός για την ΒΔ Ελλάδα και όχι μόνο, έρχεται για 13η συνεχόμενη χρονιά. Πλήθος επισκεπτών και αθλητών από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία για μια ακόμη χρονιά να δουν και
11 Ιουλίου 2024
Για άλλη μία χρονιά το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού του τουρνουά 3on3 από την Α.Ε. Καναλακίου και την Αιγίδα του Δήμου Πάργας είναι γεγονός. Το ...
10 Ιουλίου 2024
Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης «Νικόπολη Πρέβεζας», για 13η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει Tουρνουά Mπάσκετ 3οn3, το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024 στα ...
09 Ιουλίου 2024
Στη μαγευτική παραλία της Λούτσας στην Πρέβεζα του Δήμου Πάργας θα διεξαχθεί και φέτος για ακόμη μια χρονιά, από το 1999, στις 13 και 14 Ιουλίου, το ...
09 Ιουλίου 2024
Την πρώτη θέση στο πανελλήνιο OPEN ανδρών-γυναικών στην Φλώρινα κατέκτησαν οι αθλήτριες του Ermis beach volley club Preveza Σακκά Κατερίνα και ...

Πολιτισμός

12 Ιουλίου 2024
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Φιλιππιάδα 18.07.2024, 21:30 Προαύλιος χώρος Νέου Αθλητικού Πολυχώρου ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ελληνικής
11 Ιουλίου 2024
Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια 13, 14 Ιουλίου 2024 Ώρα έναρξης παράστασης: 21.00Ώρα έναρξης ξενάγησης: 19.30 Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης ...
10 Ιουλίου 2024
Ο Ρ Ν Ι Θ Ε Σ του Αριστοφάνη Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης - Σε Καλοκαιρινή περιοδεία -   Σάββατο 20 Ιουλίου...
09 Ιουλίου 2024
Μια performance με συρραφή αποσπασμάτων από τα έργα των Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη, η οποία εξιστορεί την τραγική πορεία της γενιάς του Οιδίποδα ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...