Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 15:58

Ένταση στη διακομματική και διαπαραταξιακή συζήτηση από την παρουσία υποψηφίου της Ελληνικής Αυγής και αποχωρήσεις... (photo)

Την έντονη αντίδρασή τους στην παρουσία του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας με την παράταξη της Ελληνικής Αυγής, εξέφρασαν οι κ.κ. Μπακιρτζόγλου, Κωνής και Βασιλείου, που εκπροσώπησαν το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις τους, στη διακομματική και διαπαραταξιακή συζήτηση, που έγινε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου κουβεντιάστηκε το ζήτημα του καθορισμού των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο, η προβολή και άλλες λεπτομέρειες.

Οι τρεις προαναφερθέντες, εξέφρασαν τη διαφωνία και τη δυσαρέσκειά τους για την παρουσία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως είναι πρόκληση να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι με τον εκπρόσωπο ενός ναζιστικού μορφώματος.

Εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γιώργος Φραγκούλης, τόνισε πως ήταν υποχρέωσή του από το νόμο και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών να καλέσει στη συζήτηση, τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, ανεξάρτητα από τι πιστεύει προσωπικά ο ίδιος για τη Χρυσή Αυγή.

diakommatiki3

Πρώτος αποχώρησε ο κ. Μπακιρτζόγλου, καταγγέλοντας εκ μέρους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, τη στάση της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Πρέβεζας, ενώ ακολούθησαν οι κ.κ. Κωνής και Βασιλείου, μαζί με τις αντιπροσωπείες των παρατάξεών τους (ΣΥΡΙΖΑ: Μπάλκος, Λέτσου, Πάνης).

Αποχώρησαν επίσης οι κ.κ. Φώτης Ζέρβας (υποψήφιος με τη Δημοτική Συνεργασία) και Γιώργος Νόβας (Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας), χωρίς όμως να δηλώσουν τους λόγους της αποχώρησής τους.

diakommatiki2

Ο εκπρόσωπος της Χ.Α. είπε με τη σειρά του: «Δε μιλάω με τσ... (υβριστικός χαρακτηρισμός)» και «στο καλό...», απευθυνόμενος σε όσους αποχώρησαν, ενώ στην αίθουσα έμειναν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς και οι εκπρόσωποι των δημοτικών-παρατάξεων, με σαφές «δεξιό» ή «κεντροδεξιό» στίγμα (Ανατολιωτάκης, Κατσικοβόρδου, Ντάκουλας, Παππάς - ΑΝΕΛ: Ζέρης).

diakommatiki1

Στην εκδήλωση είχαν κληθεί και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία δεν έδωσαν «παρών», μην θέλοντας να πάρουν μέρος σε μία φαρσοκωμωδία νομιμοποίησης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου της, εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου της Πρέβεζας, όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά.

Υπήρξαν πάντως και στιγμές που ελάφρυναν κάπως το κλίμα, όταν το κινητό του κ. Μπαρτζώκα χτύπησε με το στρατιωτικό εμβατήριο: «Περνάει ο στρατός της Ελλάδας φρουρός...» και αρκετοί χαμογέλασαν...

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε για το περιστατικό το ΚΚΕ Πρέβεζας:

 

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής Πρέβεζας (Μπαίλης) για προσπάθεια νομιμοποίησης του ρόλου της Χρυσής Αυγής στις επικείμενες εκλογές (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές) με την επωνυμία «Ελληνική Αυγή».

Η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής επέδωσε κάλεσμα για την Μ. Δευτέρα 14/4 ώρα 12το μεσημέρι στη διακομματική και διαπαραταξιακή συζήτηση όπου θα κουβεντιαστεί το ζήτημα του «καθορισμού των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο (…) την προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών». Μαζί με τις προσκλήσεις που έστειλαν στα κόμματα και τις παρατάξεις, στάλθηκε πρόσκληση και στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο, να την νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Τη θετική ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της μεθόδευσης-νομιμοποίησης η Χρυσή Αυγή πήρε και από τους εκπροσώπους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, παράταξη στην ΠΕ Ηπείρου κ. Καχριμάνη (στηρίζεται από τη ΝΔ), τις «ανεξάρτητες» Δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Πρέβεζας των Παππά (στήριξη από τη ΝΔ), Μπαίλη (στήριξη από το ΠΑΣΟΚ), Κλάπα (στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ) που παρευρέθηκαν στη συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε αυτή τη κατάσταση και κατέστησε σαφές πως σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε συζήτηση με εκπροσώπους των δολοφόνων της ναζιστικής οργάνωσης, πόσο μάλλον στις προεκλογικές συζητήσεις που θα διοργανώσει η Δημοτική Ραδιοφωνία όπου μπορεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ναζί. Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν απόφαση για να εκδιωχθούν οι εκπρόσωποι της «μασκαράτας» που επονομάζεται για αυτές τις εκλογές «Ελληνική Αυγή».

Οι εκπρόσωποι των ως άνω προαναφερθέντων παρατάξεων όχι μόνο δεν αποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση αλλά προεξάρχοντος του αντιδημάρχου Πρέβεζας Φραγκούλη (που με διάφορους τακτικισμούς προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα) υποδέχθηκαν μετά «βαΐων και κλάδων» τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, στοχεύοντας προφανώς στις χρυσαυγήτικες ψήφους κύρια για το Δήμο Πρέβεζας.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησε καταγγέλλοντας αυτή τη μεθόδευση.

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της Πρέβεζας να γυρίσει την πλάτη του στο ναζιστικό μόρφωμα αλλά και σε όσους σήμερα προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν με διάφορους τρόπους.

Η μόνη διέξοδος για το λαό σήμερα είναι οργάνωση και δράση παντού. Στα σωματεία, τους κλάδους, τα σχολεία, τις σχολές, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στις πολιτικές που κατεδαφίζει τα δικαιώματα μας και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού σε ευρωβουλή, περιφέρεις και Δήμους.

 

 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συζήτησης, τονίστηκαν τα παρακάτω:

 

Οι αφίσες να είναι τοποθετημένες σε σταθερά πλαίσια <ΤΑΜΠΛΟ> ένα για κάθε κόμμα, το οποίοθα χρησιμοποιούν και οι υποψήφιοι.
Ως χώροι τοποθέτησης των ΤΑΜΠΛΟ, καθορίστηκαν οι κάτωθι:

Η διασταύρωση στα Πευκάκια, στο Φόρο, στο παλιό ΚΤΕΛ, στον κόμβο του ΟΤΕ, στο καφενείο Σουρτζή, στις πλατείες Αγίου Νικολάου και Αγίου Κωνσταντίνου, στα Λουτρά, στην διασταύρωση στο πυροβολικό, στην έξοδο της σήραγγας( διασταύρωση από Παντοκράτορα στην Εθνική) καθώς και στις πλατείες των οικισμών και των γεωγραφικών διαμερισμάτων του Δήμου Πρέβεζας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση των ταμπλό η μη παρενόχληση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους της πόλης και των οικισμών.
Απαγορεύεται η ανάρτηση πανώ ή αεροπανώ και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους.
Επιτρέπεται η χρήση φωτεινών διαφανειών (σλάϊτς) σε ανοικτούς χώρους, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.
Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέϊ χρώματα κ.λ.π. και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημόσιων και ιδιωτικών χώρων , όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 2946/2001.
Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων.
Τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες , αφίσες κ.λ.π.
Τα περίπτερα , ή άλλες κατασκευές , οι αφίσες, τα πανό κ.λ.π. που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων, θα πρέπει να αποσυρθούν με ευθύνη τους μέσα σε (8) ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...