methodiko

Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 02:51

Δυναμική νίκης στην Πρέβεζα για την «Αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου»

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζητώντας από τους πολίτες της Πρέβεζας να στηρίξουν δυναμικά το ψηφοδέλτιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» προκειμένου η Ήπειρος να διεκδικήσει ακόμη πιο δυναμικά όσα της στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Καχριμάνης εξήρε το έργο του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου σε αυτούς τους 40 μήνες της θητείας του, ενώ περιέγραψε και τους βασικούς προγραμματικούς στόχους για την νέα πενταετία.

IMG 2016

Η πανηγυρική εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου άνοιξε με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, ο οποίος υπογράμμισε πως συντελέστηκε τεράστια πρόοδος στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων, που αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης, άρα και της μείωσης της ανεργίας, για το μέλλον της Πρέβεζας και το μέλλον της Ηπείρου.

IMG 2075

«Από την αρχή της διαδρομής μας στην Περιφέρεια, οι μέρες ήταν γεμάτες προκλήσεις και ανατροπές. Τα τριάμισι αυτά χρόνια ψάξαμε και βρήκαμε στην Πρέβεζα και στην Ήπειρο ότι πιο όμορφο, ότι πιο δυνατό, ότι πιο γευστικό έχει ο τόπος μας και αυτά βγάλαμε μπροστά, σε αυτά δώσαμε την προσοχή μας και πετύχαμε. Οι δυσκολίες δε μας πτόησαν, ούτε μας εμπόδισαν να αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να κάνουμε έργα αναπτυξιακά, να αντιμετωπίσουμε εκκρεμότητες, να δώσουμε λύσεις σε πολλά θέματα:

Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, διευκολύνοντας τη δύσκολη καθημερινότητα του και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε

Στηρίξαμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και θα συνεχίσουμε

Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός τομέας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε

Κάναμε σημαντικά έργα υποδομής και θα συνεχίσουμε να κάνουμε

Προστατέψαμε το φυσικό περιβάλλον και θα συνεχίσουμε

Στηρίξαμε και αναδείξαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα συνεχίσουμε

Προβάλαμε, προωθήσαμε και διαδώσαμε δυνατά το τουριστικό προϊόν του τόπου μας με εξωστρέφεια και θα συνεχίσουμε να το προβάλουμε» τόνισε ο κ. Ιωάννου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου αλλά και στην παραχώρηση του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα.

IMG 2161

«Θα ήθελα όμως να σταθώ σε δυο μεγάλες επιτυχίες μας για τις οποίες είμαι πολύ υπερήφανος και πολύ χαρούμενος. Η πρώτη, αφορά την ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο μιας από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουμε σχεδιάσει, με επίκεντρο τον πολιτισμό μας, τα μνημεία μας και όχι μόνο.

Αναφέρομαι στο καινοτόμο – πιλοτικό πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει έργα ύψους 37 εκ ευρώ και συνδυάζει πολιτισμό, αναστηλώσεις των αρχαίων μνημείων μας, τουρισμό, συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα και υποδομές όπως η Νέα είσοδος της πόλης της Πρέβεζας/Παράκαμψη Νικόπολης, η οποία είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί και έχει προυπολογισμό 15 εκατομύρια ευρώ. Αυτό έγινε, κλείδωσε, και ξεκίνησε να υλοποιείται αλλά το συνεχίζουμε παραπέρα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Φεστιβάλ Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής για την πραγματοποίηση παραστάσεων στα Αρχαία μας Θέατρα. Μια συνεργασία που θα δώσει μια δυναμική και μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας. Καταλαβαίνετε τι πολιτιστικά δρώμενα θα γίνουν στην Αρχαία Νικόπολη και Κασσώπη και πόσο γνωστός θα γίνει ο τόπος μας.

Ήδη έχουμε συμφωνήσει με το Φεστιβάλ Αθηνών, για το φετινό καλοκαίρι να γίνει η πρώτη παράσταση. Επιδίωξη μας είναι να γίνουμε δορυφόροι, και να πραγματοποιούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Αρχαία μας Θέατρα. Το έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω. Η επιτυχής υλοποίηση αυτού του προγράμματος μπορεί να «θρέψει» όλη την Ήπειρο, να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή, να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.

IMG 2030

Και για τελευταίο κρατώ ένα μεγάλο έργο για την περιοχή, ένα έργο για το οποίο αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανος και που μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινώσαμε.

Πήραμε το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.

Αυτό που ήθελε η Πρέβεζα εδώ και 30 χρόνια εμείς το καταφέραμε σε τρια. Ήταν προσωπικό στοίχημα για μένα και ξέρω ότι ήταν και όνειρο δικό σας. Και το έργο αυτό, το έργο της ανάπλασης του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα πρόκειται να αλλάξει την εικόνα όλης της πόλης, την καθημερινότητα όλων μας, τις συνήθειές μας. Θα ενωθεί το βόρειο τμήμα της πόλης με το κέντρο, θα δούμε μία νέα πραγματικότητα, θα γνωρίσουμε μία νέα γειτονιά ανάμεσά μας.

Φανταστείτε, 36 στρέμματα γεμάτα με παιδικές χαρές, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, πάρκα, φωτισμό, χώρους πρασίνου, χώρους πολιτιστικών δρώμενων, υπαίθριο θέατρο, εστιατόριο, όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους συγκεντρωμένους.

IMG 2041

Φέρτε για λίγο μόνο στο μυαλό σας όλα αυτά και προσπαθείστε να δείτε και εσείς τη νέα εικόνα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Είναι προτεραιότητά μας το έργο αυτό, και θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς της περιοχής, θα ακούσουμε τις προτάσεις σας, θα συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε καινοτόμες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, να κάνουμε κάθε σκέψη καλή, πραγματικότητα.

Θα γίνει το στολίδι της Πρέβεζας. Αυτό είναι δέσμευση. Επιπλέον, με την επιτυχία της παραχώρησης του Κάστρου, ένα άλλο όνειρο δεκαετιών πραγματοποιείται.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θα αποκτήσει Διοικητήριο. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας θα μεταστεγαστούν σε υπάρχοντα κτίρια μέσα στο Κάστρο – με το πέρας της ανακαίνισής τους και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, θα έχει πλεόν το δικό της Διοικητήριο. Όλα αυτά δεν θα τα κάναμε χωρίς εσάς στο πλευρό μας, εσείς μας εμπνέετε, εσείς μας στηρίζετε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου σημειώνοντας πως η «Αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου» θα συνεχίσει το έργο της για την ανάπτυξη της Ηπείρου πάνω στους ίδιους άξονες και στις ίδιες λογικές.

IMG 2133

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης ο οποίος αναφέρθηκε σε βασικά θέματα της Π.Ε. Πρέβεζας που αντιμετωπίστηκαν ή δρομολογήθηκαν στους πρώτους 40 μήνες θητείας της Περιφερειακής Αρχής, ενώ περιέγραψε και τους βασικούς προγραμματικούς στόχους για την νέα πενταετία.

IMG 2105

«Κάναμε σημαντικά βήματα, αντιμετωπίσαμε εκκρεμότητες ετών, αναζητήσαμε λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, σταθήκαμε δίπλα σε όλους τους φορείς της Ηπείρου. Συμπαρασταθήκαμε στους πολίτες σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς σκοπιμότητες. Οργανώσαμε τις υπηρεσίες μας, καταστρώσαμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, προχωρήσαμε έργα, υλοποιήσαμε νέες δράσεις, αναλάβαμε το ΕΣΠΑ και το φέραμε στην κορυφή των εντάξεων και των απορροφήσεων πρώτοι σε όλη τη χώρα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλία τους επισήμανε επανειλημμένα τη σημαντική συμβολή του κ. Ιωάννου σε έργα που υλοποιήθηκαν ή και υλοποιούνται σήμερα στην Π.Ε. Πρέβεζας.

IMG 2221

Αναπτύσσοντας τις βασικές προτεραιότητες για τη νέα πενταετία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», υπογράμμισε ότι η νέα περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει τη νέα θητεία της πάνω στις βάσεις που έχει βάλει μέχρι σήμερα, υλοποιώντας το στρατηγικό της σχεδιασμό, αλλά αναζητώντας παράλληλα και "νέους δρόμους". Εκτενή αναφορά έκανε στις προσπάθειες που έγιναν για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τις υποδομές και τα οδικά έργα ενώ έθεσε ως προτεραιότητες μεταξύ άλλων την ανάληψη δράσεων για τον Αμβρακικό, την ενίσχυση του ρόλου του ΤΕΙ και την αναβάθμιση του Λιμανιού της Πρέβεζας.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε, να υλοποιήσουμε, να είμαστε αποτελεσματικοί και να ξεπερνάμε τα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν στην Ήπειρο. Γι αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να συνεχίσουμε ό,τι αρχίσαμε» είπε ο κ. Καχριμάνης ζητώντας από τους πολίτες της Πρέβεζας να στηρίξουν δυναμικά το ψηφοδέλτιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» προκειμένου η Ήπειρος να διεκδικήσει ακόμη πιο δυναμικά όσα της στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων οι οποίοι είναι:

Ανατολιωτάκης Νίκος Γυμναστής-Επιχειρηματίας

Βασιλάκης Περικλής Πρώην Διαιτητής FIFA-Καθηγητής Διαιτησίας

Γιολδάσης Βασίλης Οικονομολόγος - Στέλεχος Επαγγελματικής Κατάρτισης

Γούσης Χρήστος Ιατρός Παθολόγος

Δημόπουλος Βασίλης Συνταξιούχος ΔΕΗ

Ευθυμίου Γιάννης Οικονομολόγος-Δημόσιος Υπάλληλος

Κατσαρού- Κυπριωτέλη Όλγα Τουριστικός Πράκτορας- Επιχειρηματίας

Κολιοφώτη Ελένη Εκπαιδευτικός

Κονταξή Σέβη Πτυχιούχος Βαλκανικών Σπουδών- Στέλεχος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Κουμπής Γρηγόρης Γεωπόνος- Δημόσιος Υπάλληλος

Κώστας Δημήτρης Διδάκτωρ Παιδαγωγικών & Αθλητ. Επιστημών- Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου

Σπυρέλης Μιχάλης Ιατρός Παθολόγος

Σφρίντζερης Γιάννης Επιχειρηματίας

Τούσης Γεώργιος Επιχειρηματίας

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

21 Φεβρουαρίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας, προκειμένου να καταρτίσει μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργων που θα επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές κλπ) , για
21 Φεβρουαρίου 2024
Με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00. 1. ...
17 Δεκεμβρίου 2021
Με βάση το δελτίο πρόγνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για σήμερα, Τρίτη, προβλέποντας θυελλώδεις ανέμους, ...
20 Φεβρουαρίου 2024
Ο Δήμος Πάργας διοργανώνει  τιμητικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πάργας που πραγματοποιήθηκε την 23η Φεβρουαρίου 1913.  ...
20 Φεβρουαρίου 2024
Με κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων Φορέων και Αρχών τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Μνημείο των Μπιζανομάχων στην Παλαιά Φιλιππιάδα η ετήσια ...

Αθλητισμός

19 Φεβρουαρίου 2024
Το πάλεψε όσο μπορούσε ωστόσο η ομάδα βόλεϊ του Φιλαθλητικού δεν κατάφερε να κερδίσει την ομάδα των Βριλησσίων, από την οποία γνώρισε την ήττα με 3-0 στα σετ (25-23, 25-15, 25-21), για την 17η
19 Φεβρουαρίου 2024
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (18η) ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ  0 - 3 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ - ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  1 - 1 ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ...
14 Φεβρουαρίου 2024
Την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας κατέκτησε ο Λευτέρης Τσεβρενίδης, ο οποίος κατάγεται από τη Νέα Κερασούντα. Ο Δήμος Ζηρού ...
12 Φεβρουαρίου 2024
Μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Φ.Γ.Σ Πρέβεζας στο ΔΑΚ Πρέβεζας, το απόγευμα του Σαββάτου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ...

Πολιτισμός

21 Φεβρουαρίου 2024
Ο Παιδικός Θίασος Σάββα Γραμμάτικα παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ο λύκος και η αλεπού». ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ένα διαχρονικό παραμύθι, ύμνος
21 Φεβρουαρίου 2024
Τη χορήγηση άδειας στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπέγραψε η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής ...
21 Φεβρουαρίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Δέντρα στην Έρημο» του ...
12 Φεβρουαρίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Ερωτική Επιθυμία» του ...
08 Φεβρουαρίου 2024
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έρχεται στην Πρέβεζα για ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ.. Ο "EL PROFESSOR" του stand up, έρχεται για να διδάξει γέλιο, με το Best of VOL. 2 ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...