Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 00:12

Μιλτιάδης Κλάπας: «Τέλος πια τα παραμύθια κ. Μπαΐλη...» (photo+video)

Δυναμική και με παλμό, καθώς καταχειροκροτήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Πρέβεζας, Μιλτιάδη Κλάπα (Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας), στην παραλία της Πρέβεζας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στη συγκέντρωση, είναι το «κλείσιμο» της ομιλίας του, όπου ο κ. Κλάπας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όλοι μαζί να δώσουμε τη νικηφόρα μάχη των εκλογών. Όλοι μαζί για τη νίκη της αυτοδιοίκησης. Όλοι μαζί για τη νίκη του συνδυασμού μας, όλοι μαζί για τη νίκη της Πρέβεζας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για τη μεγάλη αυτή συγκέντρωση, για τον παλμό, τον ενθουσιασμό και την πίστη, ότι στις 18 τα πράγματα θα αλλάξουν.

Δίνουμε τα χέρια. Στις 18 θα συναντηθούμε, στις 25 θα νικήσουμε και την 1η Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε τη δουλειά. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη στο όραμα για μια νέα πόλη.

Για να ανατρέψουμε την καθυστέρηση των τεσσάρων τελευταίων ετών. Η νίκη είναι νίκη της Πρέβεζας, είναι νίκη της δημιουργίας».

 

«Λάθη κάνουν μόνο εκείνοι που εργάζονται»

 14170897266 74325701b7_o

Κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς ομιλίας του, ο Μιλτιάδης Κλάπας αναφέρθηκε στην ανάπλαση της τάφρου και του Πυροβολικού, ενώ στάθηκε και σε μερικά από τα έργα που έγιναν επί θητείας του, λέγοντας«Ανοίξαμε βασικές αρτηρίες, τοποθετήσαμε φωτεινούς σηματοδότες σε σημεία-καρμανιόλες. Εμείς φτιάξαμε το νέο σχέδιο της πόλης, αναβαθμίζοντας τις περιουσίες των δημοτών, σχέδιο που εγκατέλειψε άτακτα η δημοτική αρχή. Εμείς παραδώσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο της Όασης, το ναυτικό μουσείο και τη δημοτική πινακοθήκη.

Εμείς κατασκευάσαμε νέους πρότυπους παιδικούς σταθμούς. Παραδώσαμε νέα σχολεία και νηπιαγωγεία στον τόπο μας. Δημιουργήσαμε δομές φροντίδας και αλληλεγγύης.

Σήμερα στέκουν απαξιωμένα. Ανανεώσαμε τον εξοπλισμό της καθαριότητας, δώσαμε λύση στο κοιμητήριο.

Κάποιοι λένε ότι έπρεπε να κάναμε περισσότερα ή ότι κάναμε λάθη. Ναι κάναμε και λάθη. Γιατί λάθη κάνουν μόνο εκείνοι που εργάζονται».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Έχουμε το ηθικό δικαίωμα να λέμε ότι τα έργα που κάναμε μιλάνε για εμάς. Ρωτάμε τη δημοτική αρχή. Ποιο έργο επιτέλους μιλάει για εσάς;

Κατασκευάζει, ο κ. Μπαϊλης, ψεύτικα άλλοθι, ακόμη και σε σοβαρές καταγγελίες που δημόσια έχουμε κάνει όπως, για τη σκανδαλώδη διαχείρηση των πετρελαίων, όπως για τις δεκάδες, εκατοντάδες αναθέσεις που γίνονται για έργα, που δεν τα επιβλέπει, δε τα παραλαμβάνει κανείς».

Ο κ. Κλάπας αναφέρθηκε στην πρόταση του συνδυασμού του, για την τοπική αυτοδιοίκηση, απελευθερωμένη από το ρόλο που επιχειρεί να την κατευθύνει η κεντρική εξουσία.

 

«Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η Πρέβεζα - Δε θα ανεχθούμε συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των Πρεβεζάνων»

 14190750271 cff7ff073e_o

Ιδιαίτερα καυστικός, ήταν ο κ. Κλάπας, για το λιμάνι και τη μαρίνα της Πρέβεζας, υποστηρίζοντας: «Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διώξει τους ψαράδες από το φυσικό τους χώρο, το λιμάνι. Το λιμάνι που για εμάς αποτελεί, σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. Υπερασπιζόμαστε και τον τουριστικό και τον εμπορικό χαρακτήρα του. Δε θυσιάζουμε το ένα για χάρη του άλλου. Μας βρίσκει αντίθετους η προσπάθεια συρρίκνωσης του λιμανιού, που δυστυχώς υπέθαλψε η σημερινή αρχή.

Έκανε συμφωνίες με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, κρυφά από τους ενδιαφερόμενους και τους πολίτες.

Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ήμασταν εμείς -θυμίζω- που κάποιοι τότε μας λοιδωρούσαν, που φέραμε αυτό το εργαλείο ανάπτυξης, στα χέρια του Δήμου. Θα είμαστε εμείς που θα του δώσουμε νέα οντότητα και πνοή.

Υπερασπιζόμαστε τη μαρίνα και τη μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να έχει για το θαλάσσιο τουρισμό. Δεν πρόκειται όμως ποτέ και σε κανέναν να επιτρέψουμε να ποδοπατήσει συμβόλαια και συμφωνίες, για να οικειοποιηθεί το πιο νευραλγικό σημείο της πόλης.

Δεν είμαστε εναντίον της ανάπτυξης, επειδή υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Είναι εκείνοι που αντί να τη λειτουργήσουν από το 2007 ως όφειλαν, παζάρευαν για εξευτελιστικό τίμημα. Είναι εκείνοι που δεν τήρησαν τους όρους που υπέγραφαν, που δε πλήρωσαν, δεν κατέθεταν τις εγγυητικές επιστολές, που δεν έκαναν τα έργα υποδομής, όπως είχαν υποχρέωση.

Την ίδια ώρα που εισέπρατταν παράνομα, έχουν ευθύνη κι εκείνοι που τους κάλυπταν. Η δημοτική αρχή που καμώνεται και σε αυτό το θέμα πως... δεν ξέρει. Λέει σε όλους ''ναι'' και δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία. Συγκαλύπτει τις παρανομίες, όπως η παράνομη επιστροφή των εγγυητικών επιστολών, ύψους περίπου 500.000 ευρώ.

Όπως απέκρυψε και το έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού από τον Σεπτέμβριο του 2013, που κήρυττε το δήθεν επενδυτή σε έκπτωτο από τη μαρίνα. Κανείς δεν κυνηγά κανέναν επενδυτή. Ο ''επενδυτής'' όμως κυνηγά την απαγκίστρωση από τις υποχρεώσεις του, ενώ προσπαθεί να οικειοποιηθεί ολόκληρη την παραλία της πόλης. Δυστυχώς η έλλειψη σχεδίου, τόλμης και οι κρυφές συμφωνίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε πλάι σε κάθε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα που θέλει να αναπτύξει το θαλάσσιο τουρισμό και τη μαρίνα, έτσι όπως οι νόμοι προβλέπουν, όπως τα συμφέροντα της πόλης επιβάλλουν. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η Πρέβεζα.

Δε θα ανεχθούμε συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των Πρεβεζάνων».

Πρόσθεσε πάλι πως δεσμεύεται για την αναβάθμιση των σχολών εμπορικού ναυτικού.

Για το ζήτημα της Κυανής Ακτής, είπε μεταξύ άλλων πως: «Διάφοροι από το παρασκήνιο στο σκοτάδι μου καταλόγιζαν ευθύνες, λέγοντας ότι είχα ίδιον συμφέρον γι' αυτό. Η μελέτη που κατατέθηκε και εντάχθηκε με τη στήριξη του ΤΕΕ, απέχει πολύ από αυτό που κατασκευάζεται σήμερα. Δε μπορεί ακόμη μια φορά, η δημοτική αρχή, τέσσερα χρόνια μετά να μη γνωρίζει. Η Κυανή Ακτή είναι συνδεδεμένη με το συναίσθημά μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα».

Επισήμανε για τα κάστρα, πως κάθισε ως Δήμαρχος μέχρι και στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πρόσθεσε: «Ελπίζω η Περιφέρεια να σεβαστεί τη μελέτη που παραδώσαμε για το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Δεσμευόμαστε ακόμη για παραχώρηση του Αγίου Γεωργίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να γίνει εργαστήριο συντήρησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Εξέθεσε το όραμά του για μια Πρέβεζα που μπορεί να γίνει το κέντρο των αρχαιολογικών ερευνών, και είπε για το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, πως μια σειρά ενέργειες δεν τις έκανε ο Δήμος Πρέβεζας.

«Εμείς έχουμε όραμα, σχέδιο και εμπειρία. Να φύγουμε από τη μιζέρια της ανικανότητας», είπε ο κ. Κλάπας και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως παραδίδει σκόπιμα το σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών, υπό κατάρρευση.

«Εμείς πήραμε την απόφαση να κλείσει η χωματερή του Κούκου και εμείς εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ. Επιτέλους, πάψτε κ. Δήμαρχε και πείτε την αλήθεια.

Μίλησε για τις υπηρεσίες πρόνοιας και την αναβάθμισή τους, όπως και για τον αθλητισμό, ο οποίος παραμένει στην άκρη της δημοτικής μέριμνας.

 

«Αυτό δεν είναι οικονομική διαχείρηση. Αυτό είναι... μαγικό»

 14007398040 2afa144d18_o

Ο κ. Κλάπας κατηγόρησε ως ψεύτη τον κ. Μπαϊλη για το θέμα των χρεών, αναφέροντας μεταξύ άλλων:«Δέχθηκα κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Έχει πάρει τον έλεγχο στα χέρια του. Έχει υπογράψει. Τα χρέη είναι 5,7 εκατομ. ευρώ. Έχει σχέση αυτό το νούμερο με τα 22 που λέει στα καφενεία ο κ. Δήμαρχος.

Έλεγε ότι ενέταξε το Δήμο Λούρου στο Δήμο Πρέβεζας, νοικοκυρεμένο. Το πόρισμα έλεγε ότι ο Δήμος Λούρου, με κύκλο εργασιών 2,5 εκατομ. ευρώ, παρέδωσε στο Δήμο Πρέβεζας χρέος, 2,7 εκατομ. ευρώ. Αυτό είναι το νοικοκυριό; Αυτά είναι τα εύσημα, με τα οποία διεκδικήσατε το Δήμο;

Το Υπουργείο Οικονομικών επίσημα, αναφέρει ότι το συνολικό χρέος και των τριών Δήμων είναι 7 εκατομ. ευρώ.

Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο ψέμα. Κύριε Μπαϊλη, σας καλώ στην παραλία της πόλης, αν έχετε το σθένος, να καθίσουμε δίπλα και να πούμε στους Πρεβεζάνους την αλήθεια. Τέλος πια τα παραμύθια...

Κομπάζει με το δάνειο των ληξιπροθέσμων που πήρε καθυστερημένα, πως εξόφλησε το Δήμο. Αυτό δεν είναι οικονομική διαχείρηση. Αυτό είναι... μαγικό. Πώς είναι δυνατόν να λέει ότι παρέλαβε χρέος 22 εκατομ. ευρώ και εξόφλησε το Δήμο με 5; Τελοσπάντων, λίγη αριθμητική σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουμε».

 

Για το Νοσοκομείο με ΣΔΙΤ: «Αν αυτό δεν είναι δικαίωση, τότε ποια είναι;»

 14214169873 4d43d1fb78_o

Για το θέμα του Νοσοκομείου με ΣΔΙΤ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας, τόνισε: «Εμείς θέσαμε τον Ιούλιο του 2008, δύο όρους. Να κατασκευαστεί με δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων και οι λειτουργίες του να ανήκουν στο ΕΣΥ. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου. Ήταν σύμφωνοι όλοι οι φορείς.

Ήρθε ο Δήμαρχος Ζαλόγγου, κ Μικρούλης και παραχώρησε τα στρέμματα, χωρίς καμία δέσμευση. Και ρωτώ: Έγινε αυτό το Νοσοκομείο στο Ζάλογγο; Όχι. Δείξτε τα θεμέλια αυτών των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα... Έγιναν; Όχι...

Κάποιοι έπεφταν στην παγίδα του ΣΔΙΤ και άλλοι έπαιρναν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, όπως στη Λευκάδα. Νοσοκομείο με ΕΣΠΑ έγινε και εκεί και στα Γιάννενα.

Η μεγαλύτερη δικαίωσή μας όμως είναι ότι όλοι συμφωνούν σε ένα νέο δημόσιο νοσοκομείο, με δαπάνες ΕΣΠΑ στο οικόπεδο που παραχωρήσαμε στο Μύτικα. Αν αυτό δεν είναι δικαίωση, τότε ποια είναι;»

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Κλάπας και ζήτησε τη στήριξη όλων των Πρεβεζάνων, για ένα Δήμο με αναπτυξιακή προοπτική, με ποιότητα ζωής και σεβασμό στον πολίτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης


 14191490782 585b1f3436_o

 

*Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Κλάπα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 


  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...