Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 03:02

Έθεσε υπό την... προστασία του την Κυανή Ακτή το 5ο δημοτικό Πρέβεζας

Το... είπαν και το έκαναν πράξη (διαβάστε εδώ) οι μαθητές της Ε' τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Πρέβεζας. «Υιοθέτησαν» την Κυανή Ακτή, μαζί με τους δασκάλους τους, κάνοντας... δική τους υπόθεση την καθαριότητα ενός κομματιού της συγκεκριμένης παραλίας της πόλης μας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς το ζήτημα των καθαρών ακτών.

Η Κυανή ακτή τελεί πλέον υπό την... προστασία των παιδιών, τα οποία χθες συνοδευόμενα από τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μότσιο, τους δασκάλους της Ε' τάξης, Χρήστο Ντούρο και Ελένη Μπαρμπαγιάννη και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθάρισαν μέρος της Κυανής Ακτής και τοποθέτησαν πινακίδες με τη συνεργασία και εργατών του Δήμου Πρέβεζας. Στις πινακίδες, οι οποίες περιείχαν μηνύματα για καθαρές ακτές και για την προστασία τους, αποτυπώθηκε όλη η ευαισθησία των μαθητών και η φαντασία τους στο να εκφράζονται.

Το «παρών» στην Κυανή Ακτή χθες το πρωί, έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, κ. Κοσμάς Κορωναίος, ο οποίος σχολίασε για τη συγκεκριμένη δράση του 5ου δημοτικού σχολείου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο τον διευθυντή του 5ου δημοτικού σχολείου, όσο και τους δασκάλους και πάνω από όλους τα παιδιά. Συγχαρητήρια για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή δράση. Πραγματικά είστε από τα πρώτα σχολεία, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει η προσφορά. Τα παιδιά μαθαίνουν από τέτοιες δράσεις, πράξεις, χειρονομίες. Συγχαρητήρια και στα παιδιά για τις πολύ όμορφες πινακίδες. Δίνουν ωραία μηνύματα στον κόσμο. Ελπίζω να συνεχιστεί η συνεργασία μας και στο μέλλον. Ο εθελοντισμός πρέπει να έχει μια βάση σε αυτή την πόλη. Μια πόλη που έχει τεράστιες εκτάσεις σε πράσινο και κοντά στη θάλασσα και στα πέριξ της. Η αλήθεια είναι ότι μόνο με τέτοιες δράσεις, από σχολεία, συλλόγους, θα μπορέσουμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Μότσιος, αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική σημασία της δράσης για την Κυανή Ακτή:

«Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων και της υλοποίησης προγραμμάτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και άλλων καινοτόμων δράσεων, αποφασίσαμε αυτή τη δράση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών, στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη δράση αυτή, αρωγός στάθηκε ο Δήμος. Να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Μπαϊλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Κορωναίο, που όλο αυτό το διάστημα είναι κοντά μας. Προηγήθηκε ένα αίτημα των μαθητών, που παραδόθηκε προσωπικά στον κ. Δήμαρχο. Να ευχαριστήσω επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμπαράσταση και ευελπιστούμε σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον, πάνω στο ίδιο θέμα».

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων