Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 03:18

"Μαθήματα" ιστορίας της Πρέβεζας...

Το δικό τους λιθαράκι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πρέβεζας έβαλαν χθες οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Πρέβεζας και του δημοτικού σχολείου Παντοκράτορα, διοργανώνοντας τη δική τους γιορτή στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Οι δάσκαλοι των δύο σχολείων υποδέχθηκαν το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η ιστορία του τόπου μας είναι μέρος της εκπαίδευσης και αυτή η γιορτή ήταν μια ακόμη καλή ευκαιρία προκειμένου οι μικροί μαθητές να έρθουν πιο κοντά στην Πρέβεζα και την ιστορία της.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου και του δημοτικού σχολείου του Παντοκράτορα, οι οποίοι με σύντομο αλλά μεστό και περιεκτικό λόγο προσπάθησαν να χωρέσουν μέσα σε λίγο χρόνο την ιστορία της Πρέβεζας από την αρχαιότητα μέχρι και το χαλασμό της, και από την απελευθέρωση ως και τα νεότερα χρόνια.

IMG 0165

Οι μαθητές επικεντρώθηκαν στις ομιλίες τους στα οχυρωματικά έργα στην παραλία της Πρέβεζας αλλά και στο χθες και το σήμερα της περιοχής του Παντοκράτορα, ενώ καταχειροκροτήθηκαν χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Πρέβεζας.

Η εκδήλωση «ντύθηκε» μουσικά με το συγκρότημα «Ελλοπία» με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι, τον Μπάμπη Γκόγκα στο Λαούτο και τον Γιώργο Νάσση στο κλαρίνο. 

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων