Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 02:17

“Μνήμες μιας άλλης εποχής”...

Μνήμες μιας άλλης εποχής ξύπνησαν στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Μεσοποτάμου με την παράσταση που παρουσίασαν χθες το απόγευμα αποχεραιτώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σχολική χρονιά.

Οι μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και μέσα από καλογραμμένα κείμενα με ιδιαίτερο χιούμορ και νοσταλγική διάθεση μας ταξίδεψαν στον κόσμο των γονιών και των παππούδων μας, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που μετά το τέλος της παράστασης αποχώρησε με ένα γλυκό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

IMG 1282

Ο ψαράς, ο κουλουράς, ο ψιλικατζής, ο παγωτατζής, ο λούστρος, ο γανωτζής ήταν μόνο μερικοί από τους χαρακτήρες μιας άλλης εποχής που «πέρασαν» από τη σκηνή κάνοντας ένα μικρό οδοιπορικό στο χώρο των παραδοσιακών επαγγελμάτων της περιοχής.

IMG 1288

«Η αναφορά μας στη χθεσινή ημέρα στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει μόνο πρόσωπα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Περιλαμβάνει και κάποια μελωδικά τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε όταν ήμασταν παιδιά. Περιλαμβάνει τις μυρωδιές του αγιοκλήματος, του γιασεμιού και της αγριοτριανταφυλλιάς της γειτονιάς μας. Περιλαμβάνει τη ζεστασιά του χαμόσπιτου και τη μαγεία της αλάνας που έγινε άσφαλτος. Περιλαμβάνει εικόνες και λόγια από μια Ελλάδα που χάθηκε» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Ζήσης, ο οποίος κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν για να κάνει σημαντικά βήματα το δημοτικό σχολείου Μεσοποτάμου τη φετινή σχολική χρονιά.

IMG 1353

Από την παράσταση δεν έλειψε η μουσική, ο χορός και το τραγούδι ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλιόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων