Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 22:26

Έβαλε τα... γυαλιά στους «μεγάλους» το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Οι μαθητές της Γ' Τάξης του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους οργάνωσαν χθες στον πεζόδρομο έξω από την πρώην λαϊκή αγορά της Πρέβεζας, bazaar, όπου εξέθεσαν καλλιτεχνικές δημιουργίες, κατασκευές στο πνεύμα των Χριστουγέννων καθώς και αντικείμενα που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Τα παιδιά είχαν οργανωθεί σε ομάδες, επιφορτισμένα με διαφορετικές αρμοδιότητες, ώστε να καλέσουν τον κόσμο να δει τις κατασκευές τους και το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί άκρως ικανοποιητικό, αν κρίνουμε από τη συμμετοχή των πολιτών.

Οι μαθητές απέδειξαν πως αν τους δοθεί κίνητρο μπορούν να δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν, ενώ έβαλαν τα... γυαλιά στους «μεγάλους» της Πρέβεζας με την όρεξη, το μεράκι και τη μεθοδικότητά τους.

101 0154

Η Βαρβάρα Ζαντραβέλη, υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου και υπεύθυνη του προγράμματος με τίτλο '»Τα χρήσιμα... άχρηστα'», που είναι σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας και στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε και το bazaar, δήλωσε στο www.atpreveza.gr:

«Το σημερινό bazaar γίνεται στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο ''Τα χρήσιμα... άχρηστα'', που είναι σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Το σχολείο μας τα τρία τελευταία χρόνια υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα με μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης.

Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται σε θέματα ανακύκλωσης και επανάχρησης. Γι' αυτό και οι περισσότερες κατασκευές στον πάγκο μας ήταν από ανακυκλώσιμα υλικά ή από αντικείμενα που τα παιδιά διαθέτουν για να χρησιμοποιηθούν ξανά από άλλους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς, το Σύλλογο Γονέων και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, που στήριξαν την προσπάθειά μας, όλους τους μαθητές που στήριξαν την οργάνωση του bazaar. Για την προσπάθεια που βλέπετε τα παιδιά εργάστηκαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Το σχολείο έμοιαζε με ένα εργοτάξιο, καθώς όλοι προσπαθούσαν για το bazaar».

Δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα με αφορμή το bazaar: «Με λίγα χρήματα, με μεράκι και όρεξη και με υλικά που δε χρειαζόμαστε, μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήσιμα αντικείμενα και να τα διαθέσουμε».

 

 

Έκθεση εικόνων