Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 11:40

«Μια ευκαιρία στον Παράδεισο -της γνώσης- να πάω...» - Διαμαρτυρία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Με παράσταση διαμαρτυρίας μετά... μουσικής στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας και στο Δημαρχείο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, ζήτησαν το αυτονόητο: Μια ευκαιρία στον «Παράδεισο» της μουσικής γνώσης.

Η έλλειψη καθηγητών μουσικών οργάνων, δεν επιτρέπει στο σχολείο να λειτουργήσει σωστά, κάτι που εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, όπως καταγγέλουν οι μαθητές. «Κουραστήκαμε να ακούμε τις ίδιες υποσχέσεις», λένε χαρακτηριστικά.

 101 0186

 Με συνθήματα, τραγούδια και κρατώντας πανό που ανέγραφε «Καθηγητές, βιβλία στα Μουσικά Σχολεία» οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο κτίριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου αντιπροσωπεία του 15μελούς συναντήθηκε με την προϊσταμένη κα Κική Σφονδύλη.

mousiko16

«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα. Καταθέσαμε το αίτημά μας στην προϊσταμένη και περιμένουμε ανταπόκριση, αν και σήμερα αρνήθηκε να υπογράψει το υπόμνημά μας» τόνισε ο Πρόεδρος του 15μελούς, σημειώνοντας πως η κατάσταση που επικρατεί στο μουσικό σχολείο από την πρώτη ημέρα και οι κούφιες υποσχέσεις έχουν κουράσει!

mousiko14

«Η υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί. Πιέζουμε αλλά δεν είναι στο χέρι μας» τόνισε η προϊσταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Κική Σφονδύλη, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο δημαρχείο της Πρέβεζας.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φραγκούλη, ο οποίος άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο πέρα από το να καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες του σχολείου.

 

 




Έκθεση εικόνων