Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 17:53

Οι μαθητές δημιουργούν για το περιβάλλον... (pics)

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Σχολείου, του 3ου, του 4ου, του 6ου Δημοτικού και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, καθώς και του Νηπιαγωγείου του Μύτικα συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Περίπου 250 παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά που έκαναν με κεντρικό θέμα το περιβάλλον και ένωσαν τις φωνές και τις προσπάθειές τους, συμβάλλοντας έτσι στην καμπάνια για την προστασία του πλανήτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε αρχικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι έχουμε όλοι χρέος να ενισχύσουμε τον αγώνα για το περιβάλλον.

Ο κ.Ηλιόπουλος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την αλλαγή της νοοτροπίας που ξεκινά από τα ίδια τα παιδιά, συμπληρώνοντας ότι όλοι μας μπορούμε να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση.

IMG 1434

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ευάγγελος Ροπόκης και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Κοσμάς Κορωναίος και Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ.Φραγκούλης κάλεσε τα παιδιά να κάνουν πράξη όσα μαθαίνουν στο σχολείο για την προστασία του περιβάλλοντος, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι μέσα από τα δικά τους μάτια και τις δικές τους ενέργειες τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλυτερα.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού απηύθυνε και ο κ.Φλούδας, σημειώνοντας ότι ο Φορέας έχει καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος προχωρώντας και σε συγκεκριμένες δράσεις για τον Αμβρακικό και όχι μόνο.

Στα παιδιά μίλησαν και εκπρόσωποι των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, ενώ αμέσως μετά τη... σκυτάλη πήραν μαθητές παρουσιάζοντας δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες δημιουργίες με θέμα το περιβάλλον και την προστασία του πλανήτη.

Αντίστοιχη εκδήλωση αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημαρχείου Φιλιππιάδας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων