Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 21:51

Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία...

Μηνύματα, γκράφιτι, συνθήματα. Οι τοίχοι της Πρέβεζας, έχουν να... πουν πολλά. Πολιτικά νοήματα, ευαισθησίες, γκράφιτι-έργα τέχνης. Μηνύματα... αυτοκριτικής, όπως θα δείτε και παρακάτω στην imagegallery, άποψης, ευχών. Είναι ένας τρόπος άνθρωποι νεαρής ηλικίας να βγάλουν κάτι από μέσα τους, ό,τι κι αν είναι αυτό.

ΟΚ! Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ως πολίτες σκεπτόμενοι, πως δεν είναι και το καλύτερο πράγμα ένας τοίχος να «λερώνεται», άσχετα με το γεγονός ότι αυτό που αναγράφεται μπορεί να είναι «όμορφο» ως νόημα. Ειδικά όταν πρόκειται για τοίχους σπιτιών.

IMG 2313 copy

Μπορούμε όμως να κάνουμε μια πρόταση σε αυτό το σημείο, που θα βοηθήσει την έκφραση των νέων ανθρώπων: Σε δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες, αλλά και στις ΗΠΑ, είθισται οι ίδιοι οι Δήμοι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ώστε να γίνονται γκράφιτι ή να γράφονται συνθήματα σε τοίχους εγκαταλελειμμένων κτιρίων, αλλά και σε σημεία που είναι εμφανή, αλλά δεν ενοχλούν τους υπόλοιπους πολίτες. Είναι δυνατό να γίνουν και τα δύο.

Το www.atpreveza.gr, συνέλεξε «υλικό» από τους τοίχους της Πρέβεζας και σας το μεταφέρει, χωρίς ωστόσο να υιοθετεί και το περιεχόμενό.

 

 

 

Έκθεση εικόνων