Στο Κογκρέσο μάλιστα βραβεύτηκε για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κουζίνας (κατηγορία καλύτερο παραδοσιακό ουζερί), ο ιδιοκτήτης και μάγειρας του ουζερί «Τέξας», Θανάσης Βρεττός (μέλος του «Μίθαικου»).
Εντύπωση προκαλεί πάντως ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύονται οι Ούγγροι τις γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα και ο τρόπος που τα διαφημίζουν, την ώρα που ανάλογα εγχειρήματα για την Πρέβεζα, από πλευράς Δήμου, θα «κολλούσαν» στο γνωστό: «Δεν έχουμε λεφτά...».
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, το «ταξίδι» της Πρέβεζας στις ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του εντύπου.
Τα κείμενα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παύλος Αλεξάνδρου.