Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 22:54

Γράμμα από την Πολωνία... Νο 2 (Από τον Χρήστο Κοντό)

Η «φωνή» της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας, Χρήστος Κοντός, μας μεταφέρει για τους αναγνώστες του www.atpreveza.gr, τον «απόηχο» της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με την Τσεχία και αναλύει το ματς «χωρίς αύριο» κόντρα στους Ρώσους.

Όσον αφορά το άτυχο αποτέλεσμα με αντίπαλο την Τσεχία, ο Χρήστος Κοντός σχολιάζει: «Βασικά, είναι οξύμωρο για μια ομάδα που έχει φτάσει μέχρι εδώ, λόγω της προσήλωσης στο στόχο της, της οργάνωσής της, της προσήλωσης στην τακτική, της αλληλοκάλυψης που έχει, να πιάνεται στον... ύπνο στο ξεκίνημα του αγώνα και μάλιστα δύο φορές. Τόσο στην πρεμιέρα, όσο και στο ματς με την Τσεχία βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η Εθνική στα παιχνίδια της.

Υπάρχουν βέβαια και αγωνιστικές εξηγήσεις για την εμφάνισή μας. Έλειπαν τα δύο σέντερ μπακ, ο Κατσουράνης και ο Παπαδόπουλος δεν είχαν παίξει πάλι ως δίδυμο στην άμυνα, ο Χολέμπας φαίνεται πως είναι ''ξένο σώμα'' με τους υπόλοιπους, καθώς δεν μιλάει ούτε καν την ίδια γλώσσα και δεν έχει κοινό κώδικα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του. Ο Φορτούνης πάλι ήταν κάπως... ψαρωμένος, γιατί δεν έχει εμπειρία από συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια και δεν έχει ''κουμπώσει'' με την υπόλοιπη ομάδα.

Από την άλλη, υποτίθεται ότι ο Σάντος τους είχε επισημάνει τι να προσέξουν από το ματς και ότι η ομάδα ήταν προετοιμασμένη. Δεν θεωρώ ότι μας αιφνιδίασαν οι Τσέχοι. Περισσότερο σε δικά μας λάθη οφείλεται το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης για ακόμη έναν αγώνα έχουμε παράπονα από τη διαιτησία, η οποία έκανε κραυγαλέα λάθη. Αν μετρούσε το γκολ του Φωτάκη, θα μιλούσαμε τώρα διαφορετικά.

Πέρα από αυτό όμως, νομίζω πως είχαμε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα ευκαιρίες και αν δεν μας έκανε ''δώρο'' ο Τσεχ το γκολ που πετύχαμε, δε θα είχαμε κάνει ούτε... υποψία ευκαιρίας. ''Κάηκε'' και μια αλλαγή για τον Σάντος με την αποχώρηση του Χαλκιά, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να μην έχει την ευκαιρία να περάσει στο παιχνίδι ακόμη έναν παίκτη -τον Νίνη ή τον Φετφατζίδη για παράδειγμα- που θα μπορούσε να ''γλυκάνει'' λιγάκι τον τρόπο ανάπτυξής μας. Σε κάθε περίπτωση όμως με αυτές τις μονότονες ''γιόμες'', που κάναμε στο ματς με την Τσεχία, δεν θα καταφέρουμε κάτι».

 

 

«Ζαλιστήκαμε, αλλά δεν βγήκαμε νοκ-άουτ»

 

 

Ο Χρήστος Κοντός καταθέτει και την άποψή του για την αναμέτρηση... πρόκρισης με αντίπαλο τη Ρωσία: «Το καλό για την Εθνική μας είναι πως η γροθιά από τους Τσέχους μας... ζάλισε, αλλά δεν μας έβγαλε νοκ-άουτ. Επίσης καλό είναι ότι δεν μπαίνουμε σε μπερδεμένες σκέψεις, αναφορικά με την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Νικάμε και προκρινόμαστε! Τόσο απλά.

Αυτή η ομάδα σε επίσημο αγώνα είχε να ηττηθεί κοντά δύο χρόνια, μέχρι το 2-1 με τους Τσέχους. Αν τα παιδιά το πιστέψουν, μείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, έχουν λίγη τύχη και φυσικά δεν έχουν κόντρα τη διαιτησία, μπορούν να τα καταφέρουν. Είμαστε ομάδα που δε... θαμπώνει, αλλά νικάει. Οι Ρώσοι έχουν ταλέντο, αλλά δείχνουν στις μεγάλες διοργανώσεις τάσεις αυτοκαταστροφής, που τους αφήνουν εκτός... κάδρου.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι κατά περίεργη σύμπτωση, η Ελλάδα συνδέει τις μεγαλύτερες στιγμές της με τη Ρωσία, όπως το 1994 ή το 2004. Γιατί όχι και τώρα»!

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα