Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 02:30

Οι οργανωτικές... φαλτσαδούρες, ο Μπολτ και τα σπασμένα δόντια της Βουγιούκα (του Νίκου Παγιωτέλη)

Θέλοντας να σας μεταφέρει στην «καρδιά» των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το www.atpreveza.gr, επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή της ΕΡΤ, Νίκο Παγιωτέλη, ο οποίος μας μετέφερε κλίμα από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην βρετανική πρωτεύουσα.

Αρχικά μας έδωσε μία «γεύση» για τα όσα ακούγονται για τα οργανωτικά προβλήματα στο Λονδίνο: «Είναι αλήθεια πως οι Βρετανοί έχουν κάνει πολλές... φαλτσαδούρες στο οργανωτικό κομμάτι. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν προκύπτει ένα πρόβλημα αδυνατούν να το λύσουν. Δεν είναι... flexible (ευέλικτοι).

Δείχνουν ευγένεια, πρόθεση και προθυμία να βοηθήσουν, αλλά μέχρι... εκεί. Το σύστημα κάπου εκεί... κολλάει. Να σκεφτείτε ότι συνάδελφοι, που έζησαν τις τελευταίες διοργανώσεις μας έλεγαν να πάρουμε πίσω τους Αγώνες στην Αθήνα!

Για παράδειγμα: Είναι δυνατόν σε μία χώρα που βρέχει ακόμη και κατακαλόκαιρο, να υπάρχουν αγωνίσματα σε εξωτερικούς χώρους, που δεν έχουν στέγαστρα για αθλητές, δημοσιογράφους και θεατές; Στην κωπηλασία έτρεχαν τελευταία στιγμή με νάυλον να διορθώσουν την κατάσταση».

pagiotelis

Αναφορικά με τις αγωνιστικές στιγμές που σημάδεψαν μέχρι τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο συνάδελφος της κρατικής τηλεόρασης σχολίασε: «Αναμφίβολα η κούρσα του Μπολτ στον τελικό των 100μ. έχει κλέψει την παράσταση. Αν σκεφτεί κανείς ότι έκανε αργή εκκίνηση για να μη βγει άκυρος και από την 6η θέση στα πρώτα 30 μέτρα, άνοιξε διασκελισμό και κέρδισε άνετα, τότε αντιλαμβάνεται πως ο Τζαμαϊκανός είναι το... κάτι άλλο.

Από ελληνική πλευράς, πέρα από το μετάλλιο του Ηλιάδη, που είναι μεγάλη επιτυχία, συγκίνησε πιστεύω και η προσπάθεια της Βουγιούκα, η οποία υπέφερε αφάνταστα, γιατί είχε δύο δόντια σπασμένα, αλλά έδωσε τον αγώνα της μέχρι τέλους.

Ελπίδες για κάτι καλό στη συνέχεια θεωρώ πως έχουν ο Γιαννιώτης και η Λυμπερτά στην κολύμβηση και ο Νικολαϊδης στο τάε κβον ντο.

Να πω ακόμη ότι έχουν γίνει εκπληκτικά παιχνίδια σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, ιδιαίτερα στο volley και το beach volley, αλλά και στο μπάσκετ».

Μας ανέφερε βέβαια και το τελευταίο ευτράπελο των Άγγλων, το οποίο δεν μπορούν να «χωνέψουν» με τίποτα: «Οι Βρετανοί κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στην ιππασία, αλλά στο πρωτοσέλιδο της Daily Express, εμφανίστηκαν όχι οι δικοί τους αθλητές, αλλά οι Ολλανδοί που πήραν το χάλκινο... Ήταν φοβερό! Να μην καταφέρεις να αποθεώσεις ούτε τους ίδιους σου τους αθλητές...».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα