Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 15:50

Μήπως είμαστε περικυκλωμένοι; (Του Γιώργου Χατζηαθανασίου)

Πολλές χρυσές μετριότητες και αρκετοί απατεώνες με μεταξωτά βρακιά. Τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση. Και πολλοί εργατοπατέρες που δεν έχουν βγάλει ποτέ μεροκάματο.

Η λίστα Λαγκάρντ χάθηκε σε κάποιο απόκρυφο σημείο. Ένα μικρό στικάκι (σε μέγεθος υπόθετου). 

Οι κυβερνώντες ευθύνονται για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν πλήρωσαν οι φοροφυγάδες, οι ανέντιμοι και τα «λαμόγια» και επιβαρύνθηκε υπερβολικά η μεσαία τάξη. Επίσης, δεν βοηθήθηκαν οι οικονομικά ασθενείς και δεν μειώθηκαν οι τιμές. Ας ελπίσουμε (και ας διεκδικήσουμε) αυτό επιτέλους να αλλάξει και να δημιουργηθούν επιπλέον προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Οι αντιπολιτευόμενοι προβάλλουν ανεύθυνη ρητορική και δεν προτείνουν εφικτές λύσεις. Συχνά διατυπώνουν ακραίες θέσεις (αναρχοκομμουνιστικές ή ακροδεξιές) και υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο από το ευρώ. Με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας και... πανηγυρικής χρεοκοπίας. Σε περίπτωση πλήρους χρεοκοπίας και απομάκρυνσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει και ο κίνδυνος της διεθνούς απομόνωσης της χώρας, με δυσμενείς επιπτώσεις στα εθνικά θέματα. Κύριοι, δεν έχετε στο σπίτι σας χάρτη; Συνορεύουμε με την Τουρκία (που προκαλεί συνεχώς εντάσεις...). Όχι με την Ελβετία! (Αν και με τόσες καταθέσεις που ακούμε, τη νιώθουμε δίπλα μας...)

Ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Θέτουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και του πολίτη. Είμαστε περικυκλωμένοι ! Από μετριότητες με υπευθυνότητα νηπίων, που επιδίδονται σε διάλογο κωφαλάλων. Τα κόμματα ανακυκλώνουν συνέχεια τις ίδιες ξεπερασμένες αντιλήψεις και τα ίδια πρόσωπα. Παίρνουν άριστα στην ανακύκλωση! Και μηδέν στην ανανέωση...

Γιώργος  Χατζηαθανασίου (Ιατρός-Πρέβεζα)




Σχετικά Άρθρα