Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 16:13

Κυρίες και κύριοι, καλώς ήλθατε στην Πρέβεζα - Στην πραγματική πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους (Της Ρούλας Γεωργακοπούλου)

Δεν υπάρχει λόγος να το καθυστερούμε. Οι εστίες του χάους είναι συγκεκριμένες. Και πρώτα απ' όλα αυτό το μπελαλίδικο το μετρό. Τι το θέλουμε; Από τότε που κατάλαβε τη δύναμή του άλλο δεν μηχανεύεται από το πώς θα κάνει τη ζωή μας ποδήλατο με τις απεργίες. Να φύγει και να πάρει μαζί του και την Ακρόπολη. Ναι, τι με κοιτάτε; Να την πάρει, να ξεφορτωθούμε την υποχρέωση να την κρατάμε ανοιχτή προς χρήσιν του πάσα ένα τουρίστα. Να μην έχουν πού να κρεμάσουν τα πανό τους οι διάφοροι, να απαλλαγεί κι ο Μανώλης Γλέζος από το μαρτύριο του Σισύφου, κάθε χρόνο το ίδιο συλλείτουργο. Ευκαιρία να ξηλώσουμε και ό,τι έχει απομείνει από κεντρικές λεωφόρους να 'χει πού να παρκάρει το γαϊδουράκι του ο Μπαρμπα - Γιάννης ο κανατάς.

Ενα άλλο που θα ξήλωνα ευχαρίστως είναι και η Πάρνηθα. Ποιος ο λόγος να συνεχιστεί αυτό το βιολί; Ολημερίς την καίγαμε, το βράδυ την αναδασώναμε. Αν δεν στοιχειώστε άνθρωπο, Αθήνα δεν στεριώνει. Προτείνω λοιπόν μαζί με την Πλατεία Συντάγματος και τα  Προπύλαια που συχνά πυκνά γίνονται εφαλτήρια ανομίας, να αραιώνουν σιγά σιγά τα Mall, τα νεοκλασικά, τα ιστορικά ξενοδοχεία, τα μαγαζιά, τα κουρεία και η καράφλα του Λυκαβηττού με τη μοϊκάνα του τον Αϊ-Γιώργη. Θάνατος είναι οι κάργιες που χτυπιούνται. Κυρίες και κύριοι, καλώς ήλθατε στην Πρέβεζα. Στην πραγματική πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

 

*Το παραπάνω άρθρο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, δημοσιεύτηκε στις 30/1/2013 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «Αδειάστε την Αθήνα» στη στήλη «Προβολείς»

 

Σχετικά Άρθρα