Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:35

Η εκδίκηση των αρίστων - Πογκρόμ διώξεων σε πρώην διοικητές νοσοκομείων – Περιπτώσεις και στην Ήπειρο

*Αναδημοσίευση από το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αυγή”

 

Διώξεις και απειλές με στόχο την οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση υφίστανται οι πρώην διοικητές των νοσοκομείων γιατί υπηρέτησαν το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όρθωσαν ανάστημα απέναντι στη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα διώξεων με αφετηρία ιδιοτελή κίνητρα και με στόχο την οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση, όπως και την ηθική απαξία των πρώην διοικητών, με μηνυτήριες αναφορές, με πολυδάπανες παραπομπές σε δικαστήρια, με ΕΔΕ, με τραμπουκισμούς και όχι με στόχο την απονομή δικαιοσύνης, αποτελούν αυτές του γιατρού - πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη, του γιατρού και πρώην διοικητή το Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίτσα, του γιατρού και πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας Βησσάρη Μίχα, του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης Μπάμπη Πανοτόπουλου και όλων των μελών των Δ.Σ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του οδοντίατρου - πρώην διοικητή του Νοσοκομείου  Άρτας Βασίλη Μπαλάσκα και του πρώην διοικητή στο Νοσοκομείο Κιλκίς Θοδωρή Ρεβενάκη, οι οποίοι, εφαρμόζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προέβησαν σε ατομικές συμβάσεις προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας και οικονομίας των νοσοκομείων και των εργαζομένων κρατώντας με τη χρηστή διοίκησή τους όρθιο το σύστημα Υγείας σε δύσκολους δημοσιονομικούς καιρούς.

Το επίδικο των διώξεων όπως διαφαίνεται δεν είναι ούτε ότι σπατάλησαν χρήματα, ούτε ότι υπήρξε διασπάθιση ή άλλη πράξη που μπορεί να ενέχει δόλο ή ιδιοτέλεια, αλλά ότι τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα στους κρατικοδίαιτους προμηθευτές ενεργώντας προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Η περίπτωση Παρθένη

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης μετρά 14 δικαστήρια από εργολάβο καθαριότητας και φύλαξης καθώς και άλλους διαπλεκόμενους που έκαναν μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση, κάνοντας την τρίχα τριχιά προκειμένου να μην χάσουν το δημόσιο χρήμα.

Ο Δ. Παρθένης, εκτός από τις μηνύσεις εργολάβων, δέχθηκε επίσης μηνύσεις και από την υπερευαίσθητη επί ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ για δήθεν παράνομες διοικητικές αποφάσεις καθώς και δύο επιθέσεις σωματικής βίας από συμφέροντα που θίχτηκαν από τη διοίκησή του.

Χαρακτηριστικό της εκδικητικής ταλαιπωρίας που υφίσταται ο εν λόγω διοικητής είναι ότι έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για δικαστικές δαπάνες, όπως και ότι μόλις τώρα μετακινήθηκε από το «Λαϊκό», όπου υπηρετούσε, στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του και αναγκαζόταν ενάμιση χρόνο να πηγαινοέρχεται από την Αθήνα στα Τρίκαλα.

Σκοπός, όπως διαφαίνεται, είναι η οικονομική εξουθένωσή του, γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι από αυτούς που έχει κάνει πορτοφόλι από την Ιατρική καθώς λειτουργούσε και λειτουργεί ως γιατρός του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η υπόθεση Μίχα

Άλλη περίπτωση είναι αυτή του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, γιατρού επίσης στο νοσοκομείο Πρέβεζας τώρα Βησσαρίωνα Μίχα, ο οποίος αριθμεί τρεις μηνύσεις σχετικές με απώλεια εισοδήματος καλοπληρωμένων προμηθευτών καθώς και την πρώτη ΕΔΕ που διατάχθηκε για υγειονομικό επειδή αρρώστησε τον Μάρτιο από Covid. Μια μήνυση είναι από γιατρό ο οποίος έχει τιμωρηθεί με διετή αργία από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση (σκάνδαλο επιθεμάτων που ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ 15 εκατ. ευρώ).

Η μήνυση από την εταιρεία είναι εναντίον του διοικητή και όλου του Δ.Σ., καθώς και των μελών της Επιτροπής Προμηθειών, 12 άτομα συνολικά.

Η ΕΔΕ είχε διαταχθεί από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και ο εκπρόσωπος γιατρός στην ΟΕΝΓΕ Κ. Κύρλας.

Την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, νοσηλεύτρια και προϊσταμένη των Εξωτερικών Ιατρείων, μετά από έναν μήνα η διοίκηση του νοσοκομείου την καθαίρεσε, όπως και άλλους προϊσταμένους, προσπαθώντας να επιβάλει κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Οι 7 δικογραφίες του Φ. Κακαβίτσα

Ανάλογη περίπτωση και αυτή του γιατρού, πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, επιμελητή Α Φοίβου Κακαβίτσα, που αριθμεί τουλάχιστον 7 δικογραφίες, οι περισσότερες από συγκεκριμένους γιατρούς με ξεκάθαρη κομματική τοποθέτηση για λόγους εφημεριών, ενώ έχει και μία κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση όταν σε τηλεοπτική συνέντευξη τόλμησε να ισχυριστεί ότι ο διάδικος, ο οποίος ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο νησί, με τις συνδικαλιστικές του πρακτικές διέλυσε το νοσοκομείο τα προηγούμενα χρόνια.

Για την υπόθεση αυτή επιδικάστηκε πρωτόδικα με ποινή 7.000 ευρώ, ενώ τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο Εφετείο, με ανταγωγή για πολύ χειρότερες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο αντίδικος ως συνδικαλιστής εναντίων του. Επίσης, άλλες υποθέσεις αφορούν μη πραγματοποίηση ρουσφετιών με αποτέλεσμα να υποστεί ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις που έχουν λάβει χαρακτήρα διαπροσωπικό και δικαστικό παρά τις προσπάθειές του για το αντίθετο και την ομολογούμενη από όλους επιτυχημένη διοίκηση του νοσοκομείου.

Διώξεις σε Σαντορίνη και  Άρτα

Μηνύσεις δέχθηκαν επίσης ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης Μπάμπης Πανοτόπουλος καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γιατί στην προσπάθειά τους να κρατήσουν όρθιο απέναντι στον ανηλεή πόλεμο από ιδιωτικά συμφέροντα το νοσοκομείο που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2016 παρείχαν δήθεν παράνομες μισθολογικές παροχές στο προσωπικό του. Και εδώ κίνητρο για τις μηνύσεις αποτέλεσε η ιδιοτέλεια κάποιων που ήθελαν το συγκεκριμένο νοσοκομείο για ιδιωτικό κέντρο ιατρικού τουρισμού.

Επίσης ο διοικητής του Νοσοκομείου  Άρτας Βασίλης Μπαλάσκας, οδοντίατρος, ελεύθερος επαγγελματίας, κατηγορήθηκε για δύο μετακινήσεις προϊσταμένων οι οποίοι είχαν υποπέσει σε παραπτώματα και προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχασαν αρχικά, αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκαν βάσει του Νόμου Βερναρδάκη στα διοικητικά δικαστήρια όπου έκαναν μήνυση και στις 26 Ιανουαρίου θα βρεθεί κατηγορούμενος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία παράβασης καθήκοντος.

Η σύλληψη και η αθώωση του Θ. Ρεβενάκη

Ο Θοδωρής Ρεβενάκης, διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς, κατάφερε να συνεισφέρει στον αγώνα για την εξυγίανση και ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος Υγείας αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα ταμειακό υπόλοιπο 8.212.045,30 ευρώ (πάνω από ενάμιση ετήσιο προϋπολογισμό), έχοντας απομακρύνει τους εργολάβους φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων ΙΔΟΧ, έχοντας ενισχύσει στον βαθμό του δυνατού με ανθρώπινο δυναμικό, κρατώντας το νοσοκομείο όρθιο, χωρίς ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, βελτιώνοντας τον εξοπλισμό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό χρηματοδοτικό πόρο, υποβάλλοντας αίτηση για ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ ύψους 2.781.683,73 ευρώ και μη υποχωρώντας στον δύσοσμο και ανελέητο πόλεμο συμφερόντων που συνόδευσε τη θητεία του.  Έναν πόλεμο από όλο το φάσμα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, με συχνά -ενίοτε καθημερινά- κίτρινα δημοσιεύματα, αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, δυσφήμιση του νοσοκομείου, δολοφονία χαρακτήρα, ερωτήσεις στη Βουλή για κατασκευασμένα θέματα, όπως η έλλειψη τεστ αντισωμάτων ή εμβολίων κατά της ιλαράς.

Ο Θ. Ρεβενάκης δεν άφησε τίποτε αναπάντητο, ούτε απέκρυψε τον πολιτικό του προσανατολισμό, με αποτέλεσμα να διώκεται για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή εξέφρασε δημόσια κριτική σε κείμενο συνδικαλιστών που στοχοποιούσαν άτομο με προβλήματα ψυχικής υγείας, να μηνύεται γιατί δεν πρόλαβε να αναστηλώσει στους πρώτους οκτώ μήνες της θητείας του ένα παρατημένο κτήριο κατασκευής 1937, να δέχεται απειλές για την ίδια τη ζωή του, ακόμα και να συλλαμβάνεται παρανόμως -μέρα μεσημέρι- πριν κατατεθεί η κατασκευασμένη ψευδής καταμήνυση εναντίον του για δήθεν χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης. Αθωώθηκε, βέβαια, από το δικαστήριο το καλοκαίρι του 2020, αλλά η είδηση της αθώωσης «δεν πουλάει» και δεν εμφανίστηκε πουθενά.

Όπως διαφαίνεται, η γαλάζια αριστεία έχει εκδικητικά κίνητρα και συμπεριφορά ιδιοκτήτη που του έγινε παράνομη κατάληψη στην επιχείρησή του και είναι χρέος όλων μας να δείξουμε με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας απέναντι σε ανθρώπους που εργάστηκαν σε στενό δημοσιονομικό χώρο και εν καιρό Μνημονίων εφαρμόζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ προς εξυπηρέτηση της κοινωνίας.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Στήλες

Κοινωνία

13 Ιουνίου 2024
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω» στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας. Η δράση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2024 και είχε ως σκοπό την
13 Ιουνίου 2024
Σύμφωνα τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αύριο 14 Ιουνίου 2024  ημέρα  ...
13 Ιουνίου 2024
Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανήλικου σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Λεωφόρο Ιωαννίνων στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ένας 16χρονος που ...
13 Ιουνίου 2024
Την κατάχωση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην Ε.Ο.2 της παράκαμψης της αρχαίας Νικόπολης και στο χώρο στάθμευσης Β του αρχαιολογικού χώρου ...
13 Ιουνίου 2024
Σε επεμβάσεις σωστικού χαρακτήρα στις τοιχοποιίες του αίθριου και των στοών της Βασιλικής Α Δουμετίου στη Νικόπολη, θα προχωρήσει η Εφορεία ...

Πολιτική

13 Ιουνίου 2024
Είχαμε αναφερθεί με ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στην απένταξη του μεγάλου έργου ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να
11 Ιουνίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ανάπτυξη Τώρα": Με αφορμή τα προβλήματα στην κοινότητα του Κοτσανόπουλου και όχι μόνο!!! ...

Αθλητισμός

13 Ιουνίου 2024
Στην REGATTA BRINDISI-CORFU συμμετείχε ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας με το σκάφος COCOBILL II και κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία του και την 34η στη Γενική κατάταξη. O
13 Ιουνίου 2024
Αγώνες 3 on 3 μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών Σχολείων διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Πρέβεζα. Όπως αναφέρει η Οργανωτική ...
11 Ιουνίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας σχολών ανανέωσης ...
03 Ιουνίου 2024
Με 202 κορίτσια και 240 αγόρια από 52 χώρες έκλεισε η λίστα συμμετοχής των αθλητών που δηλώθηκαν για το Διεθνές Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Τένις με ...
03 Ιουνίου 2024
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας κ.Θωμάς Κάρτσακλας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων που ...

Πολιτισμός

06 Ιουνίου 2024
Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού, Βασίλη ...
03 Ιουνίου 2024
13 ως 28 Ιουλίου 2024 - Zagoriwood - χρονιά 15η …και το ταξίδι συνεχίζεται. Για έναν ακόμα Ιούλιο το ZAGORIWOOD, το πρώτο κινηματογραφικό ...
31 Μαϊος 2024
Σε ρυθμούς jazz κινείται από χθες η Πρέβεζα, αφού ξεκίνησε το 22ο Preveza Jazz Festival το οποίο και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. ...
30 Μαϊος 2024
Βραβείο στη συνθέτιδα Διαμαντίνα Βραχλιώτη για το έργο της Dii Manes το οποίο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Διαγωνισμό Σύνθεσης ...