Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 02:17

«Η ΕΡΤ είναι η ιστορία της Ελλάδας, του ελληνικού αθλητισμού»

Το www.atpreveza.gr, θέλοντας να σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στους εργαζομένους της ΕΡΤ, που έχασαν τις δουλειές τους σε ένα απόγευμα, με «πραξικοπηματικό» τρόπο, επικοινώνησε με τον Χρήστο Κοντό, τη «φωνή» της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του, δίνουν τη δική τους «μάχη» για να παραμείνει στον... αέρα, η... ιστορία της Ελλάδας, η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο ίδιος μας εξηγεί.

Τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα μας είναι ενδεικτικά του τι σημαίνει ΕΡΤ: «Ο τρόπος που έγιναν όλα, ήταν ένα σοκ για μας. Πρόκειται για... πραξικόπημα. Ούτε η Χούντα δεν τόλμησε να κλείσει τον... διακόπτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι μείναμε κυριολεκτικά άφωνοι. Δεν είναι μόνο η κατάληξη, το γεγονός ότι απολυθήκαμε. Είναι και οι οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων.

Ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση είναι προσβλητικός. Μοιράζουν non-paper και συκοφαντούν ανθρώπους των 700, 800 και 1000 ευρώ. Για τους υψηλόμισθους ποιος φταίει; Αυτοί οι ίδιοι ήταν που μοίραζαν πόστα και μισθούς στην ΕΡΤ, σε... δικούς τους. Ήταν πολιτικές επιλογές τους.

Όλα αυτά έγιναν σε μία εποχή, που η ΕΡΤ είχε μπει σε μία φάση εξορθολογισμού, περιορισμού εξόδων, ενώ παράλληλα το προσωπικό είχε συρρικνωθεί.

Όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις εδώ. Έκλαιγαν συνάδελφοι στους διαδρόμους, έμειναν όλη τη νύχτα στο πάτωμα. Πέρα από τους... γνωστούς σε τέτοιες περιπτώσεις, ήρθε να μας συμπαρασταθεί απλός κόσμος που μας έλεγε ότι μεγάλωσε με την ΕΡΤ και την ΕΡΑ. Δεν φαντάζεστε πόσο μας συγκινεί αυτό...

Τι να πούμε για την ΕΡΤ; Είναι η ιστορία της Ελλάδας, του ελληνικού αθλητισμού. Ειδικά στο δικό μας τον τομέα, έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές ως Ελλάδα με την ΕΡΤ. Ο κόσμος την έχει αγαπήσει.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Με 4 ευρώ το μήνα ο απλός πολίτης, σε κάθε γωνιά της χώρας, μπορούσε να δει Ολυμπιακούς Αγώνες, Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Μουντιάλ. Η ΕΡΤ έχει βγάλει κόσμο στο δρόμο με τον αθλητισμό...

Τώρα στα συνδρομητικά, ο πολίτης πόσο θα πληρώνει για όλα τα παραπάνω;».

 

 

Σχετικά Άρθρα