Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 05:09

Μαρτυρία στο atpreveza.gr για τα επεισόδια στο Κερατσίνι...

Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με πολίτη που βρέθηκε στο Κερατσίνι στη μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό και τα φασιστικά χτυπήματα, ένα εκ των οποίων στοίχισε τη ζωή στον 34χρονο Παύλο Φύσσα.

Ο Άγγελος Σ., μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατούσε: «Ήταν πάρα πολύς ο κόσμος στο Κερατσίνι. Ίσως και πάνω από 15.000. Προσωπικά, μου θύμισε κάτι από το κλίμα που επικρατούσε το 2008 στις γειτονιές της Αθήνας. Οργή. Ο κόσμος ήταν οργισμένος από τη δολοφονία.

Η Γρηγορίου Λαμπράκη και η Παναγή Τσαλδάρη ήταν γεμάτες κόσμο.

Μαζικά τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αριστερών οργανώσεων και κομμάτων, καθώς και σωματείων.

epeisodia

Το «παρών» έδωσαν και τα σωματεία του Περάματος, περνώντας έτσι ένα ξεχωριστό μήνυμα, πως δεν πτοήθηκαν από την πρόσφατη επίθεση των φασιστών.

Κάποια στιγμή περίπου 500 άτομα, ξέκοψαν από τη συγκέντρωση και κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Υπήρξαν συμπλοκές με την Αστυνομία, η οποία όμως έριχνε παντού κρότου λάμψης και χημικά, με αποτέλεσμα έτσι όπως είναι η περιοχή να πέσουν δακρυγόνα μέχρι και στα μπαλκόνια κατοίκων της περιοχής. Η κατάσταση ήταν αφόρητη.

Έγιναν μεγάλα επεισόδια. Πολλές οι ζημιές. Προσωπικά δεν πρόσεξα αν υπήρχαν πολίτες που επιχειρούσαν μαζί με την Αστυνομία. Το άκουσα αυτό. Λεγόταν έντονα από όσους ήταν στο Κερατσίνι. Έλεγαν μάλιστα πως υπάρχουν και ντοκουμέντα».

Στη φωτογραφία και το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να διαπιστώσετε σε ποιο περιστατικό ακριβώς αναφέρεται.

 

1176140 4701764081021_1264981512_n

 

Σχετικά Άρθρα