Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 15:27

Υπάρχει και φιλότιμο... - Αντώνης Κυνηγός: «Το νόμιμο που δεν είναι ηθικά αποδεκτό»

Με επιστολή του προς τον τοπικό Τύπο της Πρέβεζας, ο καθηγητής Αντώνης Κυνηγός, αναφέρει:

«Το νόμιμο που δεν είναι ηθικά αποδεκτό

 

Πρέβεζα 3/04/2014

 

Πριν από ένα χρόνο, αποσπάστηκα από το σχολείο μου – το 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας – για να βοηθήσω τον εκλεγμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας, τον Κώστα Μπάρκα, να οικοδομήσει το πολιτικό του γραφείο.

Στις 19 Μάρτη 2014, σε τροπολογία που συνόδευε το "Μεταναστευτικό Νομοσχέδιο", τροπολογία που έγινε δεκτή και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της βουλής θεσπίζεται το εξής: οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία, θα "αξιολογούνται" από τους προϊσταμένους τους, δηλαδή τους ίδιους τους βουλευτές.

Όταν διορίστηκα σαν εκπαιδευτικός στο δημόσιο το 1987, και είχα τη τύχη να ζω από τότε στην Πρέβεζα, ορκίστηκα να φυλάσσω το Σύνταγμα και να τηρώ τους νόμους, ως δημόσιος λειτουργός. Το άρθρο 4 του ισχύοντος συντάγματος της χώρας μας στην παράγραφο 1 δηλώνει : «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.» Πώς λοιπόν εγώ, είναι δυνατόν να αξιοποιήσω μια διάταξη που με καθιστά «πιο ίσο» από τους συναδέλφους μου;

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνω, ότι με την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, προτίθεμαι να διακόψω την απόσπασή μου στο γραφείο του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, και να επιστρέψω στο σχολείο μου. Είμαι δε ευτυχής που έχω την αμέριστη συμπαράστασή του και για αυτό τον τιμώ.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα δήλωσή μου.

 

Κυνηγός Αντώνης

Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ.04.05».

 

Σχετικά Άρθρα