Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 21:59

Με τις δυνάμεις της Εργασίας και του Περιβάλλοντος

Γράφει ο Στέφανος Ταπραντζής , ελεύθερος επαγγελματίας

(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Πρέβεζα).

Αν κάποιος μπορεί να μιλά για Αξιοπρέπεια είναι πρώτα και κύρια αυτός που ξεχνά το «Εγώ» του και ξεκινά πάντα από το «Εμείς». Αν κάποιος μπορεί να μιλά για την Εργασία είναι αυτός που κερδίζει τα προς το ζην μέσα από τον προσωπικό του μόχθο και την καθημερινή του καθαρή δουλειά. Είναι με λίγα λόγια ο φίλος της δουλειάς μιας και πιστεύει ότι η Εργασία δεν είναι κάτι προαιρετικό ούτε και τυχαίο. Είναι βασική υποχρέωση του εργαζόμενου απέναντι στην κοινωνία , τους ανθρώπους , τους πολίτες. Είμαστε ( Εμείς…) με λίγα λόγια άνθρωποι της δουλειάς και μέσα από εκεί φτιάχνουμε τις αξίες μας , τα ιδανικά μας , τη συνείδησή μας , το πολιτικό μας σκεπτικό.

Είμαστε βάσει αρχών και θέσεων ενάντια σε αυτούς που είναι εχθροί τις Εργασίας. Δηλαδή ενάντια σε αυτούς που ψηφίσαν και φέραν τα μνημόνια , σε αυτούς που διέλυσαν την Ασφάλιση και τα ταμεία. Ενάντια σε αυτούς που διαλύουν την Παιδεία , την Υγεία , τον Αθλητισμό ( από αξία σε εμπόρευμα ) , τους χώρους πρασίνου ( από φυσικό τοπίο και χώρο περισυλλογής σε αυθαίρετη « ανάπλαση » σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ).

Όσοι διέλυσαν και διαλύουν τις υγιείς δυνάμεις της Εργασίας δεν είναι μόνο οι κεντρικές πολιτικές των κομμάτων εξουσίας. Είναι και οι ντόπιοι « άρχοντες » των αποκεντρωμένων Δήμων και Περιφερειών. Αυτοί που βγαίνουν τελευταία με το όνομα « Ανεξάρτητος » που από πίσω βέβαια τους ακολουθούν τα επιτελεία τους και οι αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν στην ατζέντα τους. Θέλουν μέσω του ΕΣΠΑ να ευνοήσουν πρώτα και κύρια την μεγάλη Επιχειρηματικότητα (μόνο γι ‘ αυτούς υπάρχουν λεφτά και όχι για το μικρό ελεύθερο επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο ). Και με κάποια ψίχουλα που απομένουν να ενισχύσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας , τα πεντάμηνα , τα stage και την παρηγοριά στον άνεργο. Θέλουν να δώσουν το φυσικό πλούτο της ωραίας μας Πρέβεζας ώστε να τον εκμεταλλεύονται και να τον καταστρέφουν όσοι δεν έχουν σχέση με τη φύση , την ομορφιά , τον πολιτισμό.

 

Όσοι συντάσσονται με εμάς , δηλαδή με τις δυνάμεις της Εργασίας της τιμής , της Αξιοπρέπειας και του φυσικού περιβάλλοντος , έχουν να αντιπροτείνουν τα εξής :

  1. Μάχη για έναν Δήμο χωρίς αντιπροσώπους , αλλά με ενεργό το δημότη – πολίτη για όλα τα προβλήματα που τον αφορούν ( όχι στη διαχείριση των προβλημάτων του ).

 

  1. Δημοτικά Πάρκα , δημοτικοί χώροι άθλησης , ποδηλατόδρομοι , χώροι περισυλλογής , δημοτικά ιαματικά λουτρά για τις ευπαθείς ομάδες.

 

 

  1. Σεβασμός στο Φυσικό Περιβάλλον , στα δέντρα ( έγκλημα η κοπή τους ) , σε όλους τους φυσικούς πνεύμονες ζωής , σε κάθε ζωντανό πλάσμα που χρειάζεται τη φροντίδα του ανθρώπου ( παλεύουμε να υπάρχει δημοτική , κρατική μέριμνα καθώς και μέριμνα του κάθε πολίτη χωριστά ).

 

  1. Ανάπτυξη πάντα με επίκεντρο τον πολίτη – δημότη , τον άνθρωπο , την Εργασία , την Ασφάλεια , την Υγεία , με τον απόλυτο σεβασμό στο Περιβάλλον .

 

Για την Πρέβεζα της Εργασίας και του Περιβάλλοντος.

 

Σχετικά Άρθρα