Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 16:59

Γιατί συμμετέχω... (του Χρήστου Τσούτση)

Γιατί συμμετέχω:

-Για να σπάσουμε επιτέλους τη λογική της ανάθεσης και να ξεκινήσουμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα μας οι ίδιοι, αμεσοδημοκρατικά, με ανοιχτές διαδικασίες

-Για να απλώσουμε δίχτυ προστασίας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ανέργους, άτομα χωρίς ρεύμα στο σπίτι, υπερχρεωμένα νοικοκυριά-απολυμένους.

-Για να παλέψουμε για ένα δήμο που θα είναι ανοιχτός, θα μάχεται για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών του, με διαφανείς διαδικασίες στα οικονομικά του και τη διοίκηση του.

-Γιατί δεν βαφτιζόμαστε «ανεξάρτητοι». Είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και σε αυτή την πρωτοφανή καπιταλιστική κρίση που ζούμε έχουμε διαλέξει στρατόπεδο και αυτό είναι «του κόσμου της εργασίας», που πλήττεται από τα μνημόνια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποτέλειας.

-Για να δημιουργήσουμε συμμετοχικούς προϋπολογισμούς «από τα κάτω», που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

-Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, στηριγμένη στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παράγωγης, με διάλογο με τους φορείς της πόλης.

-Γιατί πρέπει να παλέψουμε για ελεύθερους χώρους, δημόσιους σε όλους πολίτες, ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος ή ηλικίας. Χώρους δημιουργίας, αθλητισμού και πολιτισμού.

-Γιατί χρειαζόμαστε ένα ζωντανό Αμβρακικό κόλπο μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα καθαρό-στολίδι και πηγή ζωής για την περιοχή.

-Για να ανατρέψουμε νέοι και παλαιοί άνεργοι, φοιτητές και εργαζόμενοι τα μνημόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση (βλ. Καλλικράτης).

-Γιατί δεν μπορεί ο Δήμος μας να είναι υπερχρεωμένος και τα έσοδα από τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας να πηγαίνουν σε δυο-τρεις «οικογένειες».

-Γιατί ο Δημήτρης Βασιλείου ευτυχώς δεν έχει καμιά σχέση με το μοντέλο δημάρχου που έχουμε γνωρίσει. Είναι ένας άνθρωπος που ακούει, προοδευτικός, έξυπνος με γνώσεις και όρεξη.

-Γιατί οι νέοι έχουν άποψη και όρεξη προσφοράς, έτσι πρέπει να πάνε κόντρα στην κυρίαρχη λογική της αποχής και του καναπέ. Τη λογική που καλλιεργούν κυρίαρχα ΜΜΕ και η κυβέρνηση που οδηγούν σε λογικές ατομικού δρόμου.

-Γιατί δεν κατέχουμε τη μια και μοναδική αλήθεια και σε θέλουμε συμμέτοχο σε αυτή τη διαδικασία καθώς δεν το παίζουμε σωτήρες.

-Για να απαντήσουμε στη κρίση τους με ελπίδα, χαμόγελο, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.

 

 

Χρήστος Π.Τσούτσης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας-

Δημοτική Ριζοσπαστική συνεργασία 



Σχετικά Άρθρα