Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 15:23

Είναι ελπίδα αλλά και τιμή για τον τόπο μας (του Γιάννη Θεοφάνους)

Η δημιουργία της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ από όλους εμάς που την αποτελούμε ως μια απλή “τυπικότητα” στην πορεία για τις εκλογές.

Το αντίθετο μάλιστα.

 

Για μας ήταν και έπρεπε να είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα της δημοκρατικής διακυβέρνησης στην πράξη και όχι στα λόγια. Μια πρώτη ιδέα για το πως φανταζόμαστε τη λειτουργία του Δήμου αλλά και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

 

Έτσι κι έγινε.

 

Η δημιουργία της ξεκίνησε με τη διατύπωση ενός πλαισίου αρχών με βάση το οποίο έγινε προσπάθεια να εξασφαλιστεί όσο γινόταν μεγαλύτερη υποστήριξη από την τοπική κοινωνία αλλά και να γίνει βάση συναινέσεων και συμμαχιών για τη συνέχεια του εγχειρήματος.

 

Από αυτή την πρώτη φάση και από όσους στήριξαν το πλαίσιο αρχών προέκυψε το “εκλεκτορικό σώμα” που θα προχωρούσε κατόπιν στην διαδικασία συγκρότησης της δημοτικής παράταξης. Αυτό το εκλεκτορικό σώμα συνεδρίασε και αναζήτησε τις πιθανές υποψηφιότητες που θα αναλάμβαναν το ρόλο του υποψηφίου Δημάρχου. Είναι αλήθεια ότι οι προτάσεις που έγιναν ήταν αρκετές και ήταν επόμενο αφού πράγματι δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Τελικά μετά από συζητήσεις απέμειναν τρεις υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων θα γινόταν η τελική επιλογή. Ακολούθησε η αυτοπαρουσίαση των τριών υποψηφίων και έγιναν δύο ψηφοφορίες η πρώτη μεταξύ όλων και η δεύτερη με τους δύο που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις στην πρώτη.

 

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που απαίτησε δύο συνεδριάσεις ήταν η ανάδειξη του Δημήτρη Βασιλείου ως Υποψήφιου Δημάρχου αλλά και δυο Επιτροπών. Η πρώτη από αυτές ανέλαβε το οργανωτικό μέρος και η δεύτερη την εκπόνηση του Προγράμματος του Συνδυασμού. Η δεύτερη αυτή Επιτροπή κατόπιν χωρίστηκε σε επιμέρους ομάδες που ανέλαβαν συγκεκριμένα μέρη του προγράμματος. Στις ομάδες αυτές εργάστηκαν δεκάδες άτομα που στηρίχτηκαν στην προσπάθειά τους από τις πάμπολλες συναντήσεις του Συνδυασμού με φορείς και συλλογικότητες του Δήμου ώστε να εξασφαλιστεί ότι το τελικό πρόγραμμα απηχεί τόσο τις θέσεις όσο και τις προτεραιότητες της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται. Στο τέλος όλη αυτή η δουλειά συγκεντρώθηκε και παρουσιάστηκε Δημόσια ώστε να εγκριθεί και να γίνει το επίσημο Πρόγραμμα του Συνδυασμού.

 

Η παραπάνω περιγραφή ίσως να φάνηκε κουραστική σε κάποιους θεωρούμε όμως ότι πρέπει να είναι γνωστή σε όλους τους Δημότες της Πρέβεζας.

 

Γιατί ανεξάρτητα ακόμη και από το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή η διαδικασία από μόνη της αποτελεί ήδη δημοκρατικό κεκτημένο. Αποτελεί μήνυμα ελπίδας αλλά και τιμή για την πόλη μας.

 

Στην εποχή που τόσος αγώνας γίνεται να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι εμείς μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι έχουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Από μόνη της αυτή η διαδικασία μας δίνει κάθε δικαίωμα να λέμε ότι εμείς θέλουμε ένα Δήμο με όλους τους πολίτες για όλους τους πολίτες.

 

Και θα τον κάνουμε.

 

Τα επόμενα πέντε χρόνια η Πρέβεζα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια διαφορετική Δημοτική αρχή και να ξεφύγει από το τέλμα και τη στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα. Έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της την αδράνεια, την αδιαφάνεια, την ανεπάρκεια και τα λάθη του παρελθόντος που την έφεραν ως εδώ. Έχει την ευκαιρία να νοικοκυρευτεί, να ομορφύνει, να ζωντανέψει και να προοδεύσει. Να γίνει ανθρώπινη και δημιουργική.

 

Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 

Είναι στο χέρι όλων μας:

 

Στις 18 Μάη ψηφίζουμε Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία.

 

Γιάννης Θεοφάνους

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας



Σχετικά Άρθρα