Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 00:48

Το κάστρο του Αγίου Ανδρέα, οι Πρεβεζάνοι και οι εκλογές(του Ευάγγελου Αυδίκου)

Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υπ. Περιφερειακός σύμβουλος

Στην Π.Ε. Πρέβεζας

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Υπ. περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη

Στις 18 Μαϊου ψηφίζουμε για την εκλογή της νέας περιφερειακής αρχής. Η απόφαση για τον καθένα ξεχωριστά ψηφοφόρο είναι κρίσιμη, μια και η νέα διοίκηση της περιφέρειας καλείται να δώσει σάρκα και οστά σε μια διαφορετική αντίληψη για το ρόλο της περιφέρειας αλλά και για τις σχέσεις των Ηπειρωτών τόσο με τον τόπο τους όσο και με τον έξω κόσμο.

     Η παράταξη Ήπειρος Ανατροπής, με υπ. Περιφερειάρχη την Όλγα Γεροβασίλη, καλεί τους Πρεβεζάνους να ξεπεράσουν τους δισταγμούς και την πικρία από την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που καταβαράθρωσε τη ζωή τους. Η οργή και ο θυμός να γίνει χείμαρρος που θα παρασύρει το παλιό. Να απαλλαγούν από την παγίδα της ψυχολογικής βίας που ασκείται πάνω τους . Να πούνε όχι σ’ όσους προπαγανδίζουν την αποχή. Η οργή τους να γίνει απόφαση για μια άλλη πορεία, κόντρα στα μνημόνια και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με τις οποίες συμβαδίζει η σημερινή περιφερειακή διοίκηση.

   Οι Πρεβεζάνοι έχουν τη δημοκρατική ευκαιρία να αφήσουν πίσω το παρελθόν. Να πούνε όχι σε μια διοίκηση που βάσισε την πολιτική της στο ξεπερασμένο «κατόπιν ενεργειών μας…». Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει ανάγκη από νέα οράματα. Χρειάζεται δυναμισμό και προοπτική. Η Πρέβεζα χρειάζεται να πάρει στα χέρια της την τύχη της. Να γίνει διεκδικητική. Τα αποτελέσματα αυτής της στάσης τα είδαμε με την κινητικότητα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα.  Η παράταξή μας είναι γέννημα όλων των δημοκρατικών διεκδικητικών αγώνων, που συσπείρωσαν όλους τους Πρεβεζάνους από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 κι ύστερα. Δικαιώνει τις προσπάθειες δημάρχων και πολιτών που διεκδίκησαν τη δημόσια περιουσία. Το κάστρο του Αγίου Ανδρέα δείχνει το δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση όλων των κάστρων. Για να αποτραπεί η απαξίωση του νοσοκομείου με την άτακτη φυγή των γιατρών και τη μη αντικατάσταση όσων αποχωρούν. Για να διεκδικήσουμε μια άλλη ζωή, πέρα από τους αριθμούς και την απαρίθμηση προθέσεων που μένουν μετέωρες.

   Η παράταξη Ήπειρος Ανατροπής εκφράζει την Ήπειρο του μέλλοντος. Την Ήπειρο που ετοιμάζεται για τη νέα εποχή. Για την Πρέβεζα που δεν θα εκλιπαρεί αλλά θα διεκδικεί.

Σχετικά Άρθρα