Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 13:10

ΣΥΡΙΖΑ : «Λεφτά υπάρχουν» (του Νίκου Νικολόπουλου)

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έχουν μια βασική διαφοροποίηση από αυτές του Μαΐου.

Η γραμμή της Νέας Δημοκρατίας για την διαπραγμάτευση του μνημονίου έχει γίνει πλέον πολιτική θέση για όλα τα κόμματα. Το καίριο ερώτημα εάν κάποιος είναι Μνημονιακός ή Αντί-μνημονιακός έχει αποκτήσει, κατά γενική ομολογία πλέον, ξεκάθαρα μόνον θεωρητικό περιεχόμενο.

Όλοι δηλώνουν τώρα πια έτοιμοι να διαπραγματευθούν. Όλα τα κόμματα διαβεβαιώνουν πως θα διαπραγματευθούν για να αλλάξουν τις πολιτικές που επιβάλλονται από το μνημόνιο. Εκεί λοιπόν μετατίθεται η ουσία διότι σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων θα πρέπει να προβάλουν εφικτές θέσεις για την επαναδιαπραγμάτευση.

άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου, Βουλευτή Αχαΐας, Τομεάρχη Εργασίας Ν.Δ. στο atpreveza.gr

Δυστυχώς για την χώρα το ΠΑΣΟΚ είχε την δυνατότητα, ναι την θέληση για διαπραγμάτευση. Δεν είχε καμία πολιτική βούληση για την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών .

Σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας δεξαμενή ψήφων «να ψαρέψει σε θολά νερά».Προσπαθεί με διγλωσσία να ισορροπήσει στην αντιμνημονιακή του θέση και την καταγγελία του μνημονίου , με την διαπραγμάτευση,

Ο κ. Τσίπρας σε συνεντεύξεις του δηλώνει ότι:

…«Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις το χρέος με την λογική ότι θα το λύσεις με μία μονομερή απόφαση απέναντι στους πιστωτές, είναι και ζήτημα μίας συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης των όρων στην ίδια την Ε.Ε. και την ευρωζώνη.

Και εκεί πρέπει να κάνεις συμμαχίες.

Συμμαχίες με τις άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα…

…Αλλιώς ήταν τα πράγματα πριν από δύο χρόνια, αλλιώς ήταν πριν το PSI, αλλιώς είναι τώρα μετά τοPSI…

…Και σε κάθε περίπτωση λέμε ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μια πολιτική λύση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο»

Ο κ. Τσίπρας δικαιώνει την θέση Σαμαρά. Για αυτό λοιπόν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο παιχνίδι- πράγμα που έκανε ο Σαμαράς με την δανειακή και τις επιστολές.

Ο κ.Τσίπρας πετάει στον «Καιάδα» όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή διαγραφή του χρέους και άλλα παρόμοια επαναστατικά.

Ο κ. Τσίπρας μιλάει για νέα γεωπολιτικά δεδομένα και την ανάγκη ευρύτερων συμμαχιών.

Ο Σαμαράς το είπε και το έκανε πράξη με τα ταξίδια του στην Ρωσία το Ισραήλ, την Ισπανία, την Πορτογαλίας κ.α. Όσο για την «επαναδιαπραγμάτευση» υπάρχει κάποιος πολίτης που να μην θυμάται ποιος πρώτος μίλησε και δούλεψε για αυτή;

Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας προς τους Ευρωπαίους ηγέτες στην επαναδιαπραγμάτευση έδωσε ένα άλλο όρο πιο ligt, τους είπε ότι θα κάνει ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ των όρων και όχι ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!!!!!

Εδώ μπαίνουν τα κρίσιμα ερωτήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να κάνει ουσιαστική διαπραγμάτευση ;

Οι πολιτικές θέσεις και εμπειρίες των στελεχών του εγγυώνται σοβαρό αποτέλεσμα;

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ξέρουν οι πολίτες ποια κόμματα αποτελούν την πολιτική συνομοσπονδία του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξέρουμε όλοι σε ποιο καθεστώς και σε ποια οικονομία θα ήθελαν να ζουν και αγωνίζονται να εγκαθιδρύσουν στην πατρίδα.

Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντας δέσμιος του δικού του κομματικού συστήματος, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές κομουνιστικές και ακραίες συνιστώσες του.

Για τις εκλογές του Μαΐου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν οι εξής συνιστώσες:

-Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)-ευρωκομμουνιστική/οικολογική συνιστώσα-2004

-Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα(ΔΗΚΚΙ)-σοσιαλιστές /σοσιαλδημοκράτες-2007

-Διεθνιστική Εργατική Αριστερά(ΔΕΑ)-τροτσκιστές κομουνιστές-2004

-Ενεργοί Πολίτες-δημοκρατική πατριωτική αριστερά-2004

-Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς(ΚΕΔΑ)-ενωτικοί κομουνιστές/αριστεροί-2004

-Κόκκινο-τροτσκιστές κομμουνιστές-2004

-Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)-μαοϊκοί κομμουνιστές-2007

-Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας-Μέλη του Διεθνούς Οικοσιαλιστικού Δικτύου(ΕΙΝ)-πολιτική (αριστερή) οικολογία-2008

-Ρόζα / Πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα-2008

-Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας(ΣΥΝ)-πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές εώς σοσιαλδημοκράτες-2004

-Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου

-Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα-ΑΠΟ-2011

-Ριζοσπάστες-2011

Πιθανόν στις εκλογές του Ιουνίου να μην αναφέρονται οι συνιστώσες και να παρουσιαστούν ως ένα κόμμα. Αυτό θα αλλάξει τίποτα; Οι Τροτσκιστές και οι Μαοϊκοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, θα αποκτήσουν ως δια μαγείας Ευρωπαϊκή κουλτούρα;

Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει δέσμιος του δικού του κομματικού συστήματος, θα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές και ακραίες κομουνιστικές συνιστώσες του.

Αν δεν συμφωνήσουν οι συνιστώσες όλα τα «νταηλίκια του Τσίπρα» θα μείνουν λόγια και θα κοιτούν απορημένοι και παράξενα οι ψηφοφόροι όταν θα αποκαλύπτονται τα αριστερά κομματικά τερτίπια.

Όλοι αυτοί που ο κ. Τσίπρας τους δείχνει σήμερα την νομή της εξουσίας, κλείνοντας το μάτι δεξιά και αριστερά ,αλλά δεν λέει σε κανέναν σε τι νόμισμα θα πληρώνει τις παροχές που τάζει.

Εθνικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις, μαζικές προσλήψεις, υψηλές συντάξεις, διπλασιασμός των δαπανών για υγεία και άλλα καλά αποτελούν τον βασικό κορμό του προγράμματος των συνιστωσών.

Το πρόγραμμα τους προσβλέπει στη δημιουργία μιας μαρξιστικής – σοβιετικής κοινωνίας.

Όλα αυτά στα αυτιά πολλών ακούγονται ιδανικά και καταπληκτικά.

Σήμερα υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα χρηματοδοτήσει και να τα υλοποιήσει;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη με όρους πραγματικής σύγκλισης , ισοτιμίας και διεκδικητικό πνεύμα .

Πως συμβιβάζεται αυτή η θέση με το πρόγραμμα του είναι θέμα προς διερεύνηση.

Η παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ από αυτά που δηλώνουν τα στελέχη του, δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα.

Πρέπει να απαντήσουν όμως, πως με ένα νόμισμα σκουπίδι, πλήρη εθνικοποίηση των τραπεζών και ελέγχους στη ροή των κεφαλαίων, ένα μοντέλο που όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες απορρίπτουν, από πού θα προέλθει η οικονομική ανάπτυξη;

Στο κείμενο που ακολουθεί υπάρχουν αποσπάσματα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από αυτά, κάποια σχόλια επί των προεκλογικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο συμπέρασμα, είναι ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια αναλυτική περιγραφή του «λεφτά υπάρχουν» στη γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι τάζει σε όλους όσα θέλουν να ακούσουν και ότι περιγράφει μια γενικευμένη κρατικοποίηση, παραβλέποντας ότι αυτό το γιγάντιο κράτος, του ΣΥΡΙΖΑ, παράγει πελατειακές σχέσεις, ελλείμματα, γραφειοκρατία, μίζες συνδικαλιστική καμαρίλα κι αδράνεια. Δηλαδή όλα εκείνα από τα οποία πρέπει να ξεφύγουμε.

Μπορεί ήδη το κραταιό κόμμα των δημοσίων υπαλλήλων στρέφεται ριζικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα;

1. Να επανέλθουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο όλες οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί στους τομείς της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών, των Υδάτινων πόρων – ύδρευσης και των Μεταφορών. Δημιουργία κοινωνικού φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους.

Έχει κοστολογηθεί η πρόταση; Λόγου χάριν πόσο κοστίζει η επαναγορά του ΟΤΕ από την Ντόιτσε – Τέλεφον; Τι σημαίνει και πόσο κοστίζει ένας φορέας ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κράτους και δήμων; Είναι βέβαιο ότι το κράτος και δήμοι μπορούν καλύτερα απ΄ ό,τι για παράδειγμα, οι ΑΝΕΚ και οι Μινωικές;

2. Ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου και ιδιοκτησίες των υποδομών της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, δρόμοι, τουριστικές εγκαταστάσεις κλπ.), που έχουν παραχωρηθεί ή ξεπουληθεί σε ιδιώτες και ελληνικές και ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ακύρωση των ΣΔΙΤ και των συμβάσεων παραχώρησης. Ριζική αναμόρφωση, πλήρης διαφάνεια και λαϊκός έλεγχος στο σύστημα ανάθεσης – εκτέλεσης μεγάλων έργων και στις πολιτικές γης.

Διώχνουμε τους Κινέζους από τον Πειραιά και τους Γερμανούς από το αεροδρόμιο «Ευάγγελος Βενιζέλος»; Πόσο κοστίζει; Είναι βέβαιο ότι υπό κρατικό έλεγχο θα λειτουργήσουν καλύτερα; Επίσης ακυρώνονται όλες οι συμβάσεις παραχώρησης. Διώχνουμε δηλαδή τους Γάλλους από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Πώς και με τι χρήματα; Επίσης σύμβαση παραχώρησης υπάρχει και για την Ολυμπία Οδό. Τι γίνεται; Τέλος τι ακριβώς είναι ο «λαϊκός έλεγχος» στα μεγάλα δημόσια έργα;

3. Να σχεδιάζει η χώρα μας τη δημοσιονομική της πολιτική, με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, ανεξάρτητα από τις υπαγορεύσεις του Συμφώνου Σταθερότητας.

Μήπως αυτή η θέση ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

4. Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, την Εκπαίδευση και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Άμεσο πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων εργασίας με στόχο να αποτραπεί η άνοδος της ανεργίας από την κρίση και να βελτιωθεί το επίπεδο των υπηρεσιών στα νοσοκομεία, σχολεία, ταμεία και οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής πρόνοιας.

Είναι οι προσλήψεις στο Δημόσιο τρόπος καταπολέμησης της ανεργίας; Τον εφαρμόσαμε αυτόν τον τρόπο και είδαμε που μας πήγε. Και από πού θα πληρωθεί αυτός ο κόσμος;

5. Τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης στο 80% των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου χρόνου ασφάλισης ή του καλύτερου χρόνου της τελευταίας 10αετίας και της επικουρικής, ως κάτω βάσης, στο 20% του συντάξιμου μισθού.

Το πρόγραμμα υπόσχεται συντάξεις όπου κύρια και επικουρική μαζί θα φτάνουν στο 100% του καλύτερου μισθού. Τι λένε τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ο κρατικός προϋπολογισμός; Πόσο θα κοστίζει η πρόταση και από πού θα βρεθούν οι πόροι;

6. Άμεσα διπλασιασμός των δαπανών για την Υγεία, με ταυτόχρονη ορθολογική χρήση, διαφανή διαχείριση και κατανομή. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καμιά κακοδιαχείριση, σπατάλη και διαφθορά.

Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία το 2012 «κλείδωσαν» στα 12 δις ευρώ. Εάν διπλασιαστούν και πάνε στα 24 δις, από πού θα βρεθούν τα επί πλέον 12 δισεκατομμύρια ευρώ;

7. Την απόρριψη της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής» και τη ριζική ανασυγκρότησή της ως δημόσιας εταιρείας με εθνικό και κοινωνικό ρόλο.

Η δημόσια «Ολυμπιακή» έκλεισε, ενώ παρήγαγε έλλειμμα 1 εκατ. ευρώ ημερησίως και με συσσωρευμένες ζημιές 2,6 δις ευρώ. Γιατί πρέπει να ξανανοίξει;

8. Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης για την Εκπαίδευση και την Έρευνα από τον κρατικό προϋπολογισμό τουλάχιστον στον μέσο Ευρωπαϊκό όρο (5,25% του ΑΕΠ για την εκπαίδευση, 3% για την έρευνα).

Το 2011 οι δαπάνες για την Παιδεία ήταν το 2,9% του ΑΕΠ ή στα 6,2 δις ευρώ. Η πρόταση προβλέπει άμεση άνοδο στο 5,5% του ΑΕΠ ή δαπάνη γύρω στα 10 δις ευρώ. Από πού θα βρεθούν οι επιπλέον πόροι; Όλοι μας πληρώσαμε ακριβά την τελευταία διετία το «λεφτά υπάρχουν» δεν αντέχουμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε άλλες ανέφικτες υποσχέσεις.

Είναι σαφές ότι, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες και χαμένος χρόνος. Υπάρχουν όμως και ευθύνες . Στις εκλογές του Ιουνίου το βάρος των ευθυνών το σηκώνουμε όλοι , το πολιτικό σύστημα αλλά και οι πολίτες .

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να προτείνει λύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, μέσα στην ζώνη του Ευρώ, συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των υπαρκτών σημερινών προβλημάτων. Ανεργία, ιδιωτικό χρέος, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν με το βλέμμα στο αύριο.

Η ψήφος τιμωρίας δόθηκε.

Είναι η ώρα για την ψήφο της προοπτικής.

Σήμερα, η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει ούτε λεπτό.

Κάθε καθυστέρηση απομακρύνει την πατρίδα μας από την Ευρώπη, το Ευρώ, τον δυτικό κόσμο, μακριά από κάθε βοήθεια και διάσωση.

Μόνο, η Νέα Δημοκρατία που αποτελεί τον θεσμικό εκπρόσωπο της Κεντροδεξιάς μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας, σε ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και ταυτόχρονα να υλοποιήσει πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας.

Το μόνο που μένει, επομένως είναι να δείξουμε όλοι εμείς της Κεντροδεξιάς ότι: και θέλουμε και γνωρίζουμε και μπορούμε να οδηγήσουμε και πάλι την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης!

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Στήλες

Κοινωνία

12 Ιουλίου 2024
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενημερώνει ότι οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι Νικόπολης και Νεκρομαντείου θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό κατά τις μεσημβρινές ώρες 12:00-17:00, και από
12 Ιουλίου 2024
Με την επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συντάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη δήλωση-απειλή του Υπουργού ...
12 Ιουλίου 2024
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους ...
12 Ιουλίου 2024
Σύμφωνα τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αύριο 13 Ιουλίου 2024 ημέρα Σάββατο, ...
12 Ιουλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ...

Πολιτική

11 Ιουλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί το Σάββατο ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με φίλους, 
08 Ιουλίου 2024
Είχαμε αναφερθεί στην υπόθεση της διαδικασίας επιλογής του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑ Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ) και στην ...
04 Ιουλίου 2024
Για φιέστα και λανθασμένη επιλογή του Μητσοτάκη κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας σε αιχμηρή ανακοίνωση για την υπογραφή του έργου ...
04 Ιουλίου 2024
Είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν στην άκρως προβληματική διαδικασία της ειδικής επιτροπής λογοδοσίας (δείτε ΕΔΩ) και στα μικρά πολιτικά αποτελέσματα που ...
03 Ιουλίου 2024
Με αναφορά στον πολύ θετικό απολογισμό για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το οποίο  έκλεισε με τις δαπάνες να υπερκαλύπτουν κατά   110% ...

Αθλητισμός

12 Ιουλίου 2024
Η διοργάνωση θεσμός για την ΒΔ Ελλάδα και όχι μόνο, έρχεται για 13η συνεχόμενη χρονιά. Πλήθος επισκεπτών και αθλητών από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία για μια ακόμη χρονιά να δουν και
11 Ιουλίου 2024
Για άλλη μία χρονιά το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού του τουρνουά 3on3 από την Α.Ε. Καναλακίου και την Αιγίδα του Δήμου Πάργας είναι γεγονός. Το ...
10 Ιουλίου 2024
Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης «Νικόπολη Πρέβεζας», για 13η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει Tουρνουά Mπάσκετ 3οn3, το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024 στα ...
09 Ιουλίου 2024
Στη μαγευτική παραλία της Λούτσας στην Πρέβεζα του Δήμου Πάργας θα διεξαχθεί και φέτος για ακόμη μια χρονιά, από το 1999, στις 13 και 14 Ιουλίου, το ...
09 Ιουλίου 2024
Την πρώτη θέση στο πανελλήνιο OPEN ανδρών-γυναικών στην Φλώρινα κατέκτησαν οι αθλήτριες του Ermis beach volley club Preveza Σακκά Κατερίνα και ...

Πολιτισμός

12 Ιουλίου 2024
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Φιλιππιάδα 18.07.2024, 21:30 Προαύλιος χώρος Νέου Αθλητικού Πολυχώρου ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ελληνικής
11 Ιουλίου 2024
Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια 13, 14 Ιουλίου 2024 Ώρα έναρξης παράστασης: 21.00Ώρα έναρξης ξενάγησης: 19.30 Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης ...
10 Ιουλίου 2024
Ο Ρ Ν Ι Θ Ε Σ του Αριστοφάνη Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης - Σε Καλοκαιρινή περιοδεία -   Σάββατο 20 Ιουλίου...
09 Ιουλίου 2024
Μια performance με συρραφή αποσπασμάτων από τα έργα των Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη, η οποία εξιστορεί την τραγική πορεία της γενιάς του Οιδίποδα ...