Παλαιότερα (μπορείτε να δείτε και παρακάτω στο βίντεο) σας είχαμε παρουσιάσει ένα εξαιρετικό project που είχε ετοιμάσει η ομάδα “Δραμαμίνη”, με μία διαδραστική εφαρμογή (adventure game), στην οποία μπορεί ο επισκέπτης να ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο όπου ο Κώστας Καρυωτάκης έζησε το τελευταίο κομμάτι της ζωής του, στην Πρέβεζα του 1928.
Από ένα γραμμόφωνο ακούγεται το μελοποιημένο μουσικό έργο του συγκροτήματος «Δραμαμίνη», αφιερωμένο στον Κώστα Καρυωτάκη και μπορείτε να δείτε μια… άλλη Πρέβεζα στα 1928, μέσω ψηφιακής τρισδιάστατης αναπαράστασης.
Έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στο διαδραστικό περιβάλλον του δωματίου του ποιητή, να μελετήσετε αυθεντικά χειρόγραφα και να λύσετε μυστηριώδεις γρίφους.
Το πάθος για τον Κώστα Καρυωτάκη και η Πρέβεζα εμπνέουν.
Είναι ένα παράδειγμα για το πως μπορεί κάποιος να “χτίζει” σε διάφορους τομείς γύρω από το μύθο του ποιητή.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” (δείτε ΕΔΩ), είχε πρόσφατα δημοσιοποιήσει επιστολή του για το σπίτι του Καρυωτάκη και για την ολιγωρία που δείχνει ο Δήμος.
Επειδή δεν πρέπει να μηδενιστεί η όποια προσπάθεια του Δήμου, αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο το καλοκαίρι του 2013, όσο και τον Μάρτιο του 2017, διοργανώθηκαν από Συλλόγους και το Δήμο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), δύο υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Κώστα Καρυωτάκη, που όμως δεν αρκούν για να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα αξιοποίησης του τεράστιου αυτού πολιτιστικού κεφαλαίου για την Πρέβεζα.
Την ίδια ώρα άλλες πόλεις (όπως π.χ. η Τρίπολη), έχουν κάνει βήματα μπροστά στο να τιμήσουν τον Κώστα Καρυωτάκη, ωστόσο το “βαρύ” του όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Πρέβεζα...
Π.Τ.