Παράλληλα, θα διεξαχθεί ημερίδα αγωνισμάτων για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους αθλητές να συμμετάσχουν σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ και σύμφωνα με τα πρότυπα της World Athletics, ενώ η μοναδική παραλιακή διαδρομή της Κυανής Ακτής, σε συνδυασμό με την επίπεδη γεωμορφολογία της Πρέβεζας, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για υψηλές επιδόσεις και ποιοτικό αγωνιστικό θέαμα.
Ιδιαίτερη λάμψη στο γεγονός προσδίδει η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού αθλητισμού, όπως η Σοφία Σακοράφα, η Αθανασία Τσουμελέκα και η Αθηνά Παπαγιάννη, ενισχύοντας το μήνυμα της αξίας του αθλητισμού προς τη νέα γενιά.
Ώρες εκκίνησης αγώνων:
09:30 – Ημιμαραθώνιος
10:30 – 10χλμ. Ανδρών – Γυναικών, Κ23 Α – Γ, Κ20 Α – Γ & Κ18 Α – Γ (2009–2010)
11:30 – 5χλμ. Κ20, Κ18, Κ16 Αγοριών & Κ16 Κοριτσιών (2011)
11:30 – 3χλμ. Κοριτσιών Κ16 & Κ14 (2013) & 1χλμ. Αγοριών & Κοριτσιών Κ12
Ο Δήμος Πρέβεζας καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες να δώσουν δυναμικό «παρών» και να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

