Σύμφωνα με το κάλεσμα των διοργανωτών τα άρματα θα είναι από νωρίς το μεσημέρι παρκαρισμένα στη Λεωφόρο Ειρήνης, η ώρα συνάντησης των Γκρουπ είναι 17:00 (στο ύψος που στεγάζονταν παλιότερα οι υπηρεσίες της Αστυνομικής διεύθυνσης Πρέβεζας). Ώρα Έναρξης 18.01.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας για το Σάββατο(21.02.2026) από ώρα 15.00 έως και το τέλος των εκδηλώσεων, θα γίνει ρύθμιση της κυκλοφορίας με απαγόρευση και εκτροπή αυτής, στα παρακάτω σημεία :
α. Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευσης στάθμευσης σε όλο το μήκος της οδού Λ. Ειρήνης και στα δυο ρεύματα, από τον 1ο κυκλικό κόμβο (Φόρος) έως τον 2ο κυκλικό κόμβο ( Κηποθέατρο) .
β. Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του 1ου κυκλικού κόμβου (Φόρος) , προς την οδό Αττιντάνων και προς την οδό Δ. Κρόκου μέσω της οδού Χαονίας, με παρουσία ρυθμιστή τροχονόμου.
γ. Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του 2ου κυκλικού κόμβου (Κηποθέατρο) , προς την οδό Πολυτεχνείου, με τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και παρουσία ρυθμιστή τροχονόμου.
δ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Γεννηματά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Π. Τσαλδάρη, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.
ε. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αμβρακίας και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Π. Τσαλδάρη, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.
στ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μπιζανίου και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.
ζ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μ. Μερκούρη και στο τμήμα της, από τη συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου, με παρουσία ρυθμιστή τροχονόμου.
η. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Χρ. Κοντού και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και την παρουσία υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας.
θ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Παρθεναγωγείου και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό 21ης Οκτωβρίου , με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.
ι. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Ι. Μουστάκη και στο τμήμα της από την συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου έως την συμβολή της με την οδό Λ. Ειρήνης ,με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και την παρουσία ρυθμιστή τροχονόμου.
ια. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Ι. Μουστάκη και στο τμήμα της από την συμβολή της με την οδό Εθν. Αντιστάσεως (Μητρόπολη) έως την Λ. Ειρήνης , με τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης .
ιβ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Κύπρου από την συμβολής της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Εθν. Αντιστάσεως ,με τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης .
ιγ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μουσσών από την συμβολή της με την οδό Εθν. Αντιστάσεως έως την συμβολή της με την οδό Κύπρου, με τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης
ιδ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Κύπρου από την συμβολής της με την οδό Λ. Ειρήνης έως την συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου, με παρουσία ρυθμιστή τροχονόμου.
Η σειρά των γκρουπ είναι η εξής:
Καρνάβαλος «Ο αγαθός γίγαντας» του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας
Γκρουπ 108 «Σούπερ ήρωες»
Γκρουπ 111 "Disco Party"
Γκρουπ 106 Τα λαμπιρίνια- η νύχτα λάμπει "
Γκρουπ 113 «" η φυλή της Καλλιτεχνούπολης"
Γκρουπ 120 "Βολικές γλάστρες"
Γκρουπ 93 : « Ο γαλαξίας το'σκασε»
Γκρουπ 92 « Συννεφούπολη»
Γκρουπ 133 «ΟΠΕΚΕΠΕ... ΜΠΕΕΕΕΕ»
Γκρουπ 107 "Φρουτοπάρτυ "
Γκρουπ 138 "Πόκεμον στον Αμβρακικό"
Γκρουπ 110 «Κηρο-μπερδέματα»
Γκρουπ 99 «"Πυροσβέστες "
Γκρουπ 82 "Μαφία "
Γκρουπ 135 "Formula 1"
Γκρουπ 115 «Ληστές του Λούβρου»
Αυτοσχέδιες ομάδες Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας : Η μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είναι η πιο ελεύθερη γιορτή, αφού όποιος –όποια θέλει, μόνος- μόνη ή με την παρέα του-της, φορά όποια αποκριάτικη στολή θέλει ή έχει και συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή, παρελάζοντας ελεύθερα!
Γκρουπ 166 " NFL και μαζορέτες"
Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας Αναστασία Δημητράκη
Γκρουπ 121 "Flintstones"
Γκρουπ 116 "Sylvester και tweety, νομίζω ότι είδα ένα γατούλι»
Γκρουπ 100 «Το μπαλέτο της ολυμπιακής παρουσιάζει την λίμνη των κύκνων»
Γκρουπ 142 " LOUROS GALAXYs "
Γκρουπ 2023 «Με φραπέ και με ferrary παν τα πρόβατα στη στάνη»
Γκρουπ 126 «Τα παγώνια στο σεργιάνι»
Γκρουπ 97 " "La gondola di Preveza"".
Γκρουπ 132 "Rio De Janeiro"
Γκρουπ 74 "Άσπρο-Μαύρο"
Γκρουπ 119 " η μαγεία της φωτιάς "
Γκρουπ 187 «Μαύροι Κύκνοι»
Γκρουπ 139«Cabaret»
Γκρουπ 196 «Γκέισες»
Γκρουπ 141 «Την κάτσαμε τη βάρκα»
Γκρουπ 88 «Άγρια Δύση»
Γκρουπ 85 «όλοι οι καλοί χωράνε»
Γκρουπ 130 «Ροβόλα τα, Ροβόλα τα»
Γκρουπ 140 «Άγγελοι»
Γκρουπ 127 «Λουλούδια της Αποκριάς»
Γκρουπ 75 «Κόζα Νόστρα»
Γκρουπ 145 «Το Λούνα-Παρκ»
Γκρουπ 179 «Οι πιγκουίνοι του Αμβρακικού
Την μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη Παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας θα παρουσιάσει ο γνωστός καλλιτέχνης-μίμος Διονύσης Ζάχος. Μουσική θα παίξει ο DJ Sylvain Gobel.


