Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η συγγραφέας συνεχίζει τη συγγραφή βιβλίων με θέμα τη Μυθολογία και στο νέο της βιβλίο. που το αφιερώνει στις εγγονές της Ηλιάνα και Χριστίνα, γράφει για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά γιατί ναι και βέβαια οι θεοί ήταν κάποτε παιδιά. Με ένα ελκυστικό τρόπο αφήγησης γίνονται γοητευτικές οι ιστορίες των «μικρών» θεών. Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο εκεί που έζησαν οι μυθολογικοί θεοί, γεμάτο φαντασία από έναν κόσμο που πάντα θα μας χαρίζει κάτι από την μαγεία του. Μέσα στις 188 σελίδες του βιβλίου διαβάζουμε για τον Δία των βασιλιά των ουρανών , για τον κοχυλένιο θρόνο της Αφροδίτης, για τον Ερμή το σκανδαλιάρικο μωρό, για το πώς ο Διόνυσος έκρυβε τη χαρά βαθιά στα μάτια, για την γεμάτη λουλούδι ποδιά της Περσεφόνης για τον θεϊκό τεχνίτη τον Ήφαιστο αλλά και για τον Φαέθωνα και την Φαέθουσα που όταν σε κοίταζε νόμιζες πως τα μάτια της στάζανε μέλι. Ιστορίες με τις οποίες η συγγραφέας μυεί τους αναγνώστες στην μαγεία της ελληνικής μυθολογίας. Με αυτό το παραμύθι-μυθιστόρημα, η συγγραφέας πετυχαίνει μια παραστατική ανάπλαση των μύθων, όπου κρύβονται μεγάλες αλήθειες που τις πιστεύουμε μέχρι και σήμερα
Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου « Η Ρέα δίνει στον Κρόνο αντί για το γιό της Δία, μια πέτρα τυλιγμένη με χρυσά σπάργανα είναι από το Μητροπολιτικό μουσείο της Νέας Υόρκης . Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου που απεικονίζεται η γέννηση του Διόνυσου από τον Μηρό του Δία (Εθνικό Μουσείου, Φερράρα Ιταλίας) διαβάζουμε: Ναι! Ε, και βέβαια οι θεοί ήταν κάποτε παιδιά.. Γεννήθηκαν από κάποια Μεγάλη Θεά ή από κάποια πανέμορφη Νύμφη. Γεννήθηκαν ένα πρωινό κατά κάποιο τρόπο μαγικό και μυστικό, όλο μυστήριο και μέχρι ο ήλιος να δύσει είχαν κιόλας μεγαλώσει! Έγιναν μεγάλοι Θεοί και ανέβηκαν στον Όλυμπο. Μα όταν ήταν μικροί, μεγάλωναν όπως όλα τα παιδιά. Έπαιζαν με τα παιδιά των θεών και των θνητών. Έτρεχαν, έπεφταν και χτυπούσαν τα γόνατά τους, σηκώνονταν και πάλι από την αρχή. Έκαναν σκανταλιές και πονηριές, θύμωναν και πείσμωναν έκλαιγαν και γελούσαν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου...».
Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση
Η Φρειδερίκη Τζόκα - Ζήση γεννήθηκε στην Καμαρίνα (Ζάλογγο) Πρέβεζας και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Πρέβεζας.
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών, εργάστηκε στην ιδιωτική και κυρίως στη δημόσια εκπαίδευση. Στα ενδιαφέροντά της, πριν και πάνω από όλα η εκπαίδευση, και παράλληλα η αγάπη της για την ελληνική μυθολογία. Ειδική πτέρυγα του Λαογραφικού Μουσείου Καμαρίνας του Δήμου Ζαλόγγου στεγάζει την πλούσια σε λαογραφικό υλικό ιδιωτική συλλογή της, την οποία ευγενικά παραχώρησε στο Λαογραφικό μουσείο της πατρίδας της. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και της γυναικείας Λογοτεχνικής συντροφιάς. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Η ίδια έχει γράψει μεταξύ άλλων «Τα μυστικά του Μέγα Αλεξάνδρου», «Μυρτάλη η βασίλισσα της Εφύρας», «Οι αγάπες των αστερισμών» και τα «Ζευγάρια της Μυθολογίας».