Η έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι, θα συνεχιστεί στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος 2023-2027 , σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Η άδεια χορηγείται με συγκεκριμένους όρους, σύμφωνα με τους οποίους τα ευρήματα των ανασκαφών θα φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, όπου θα λαμβάνει χώρα η συντήρηση αλλά και η σχεδίαση - φωτογράφηση και η όποια μελέτη του υλικού της έρευνας των παρελθόντων ανασκαφικών ετών από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.
Όσον αφορά στα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που αποκαλύπτονται, να προχωρούν άμεσα τυχόν αναγκαίες εργασίες στερέωσης, συντήρησης και άμεσης προστασία τους, ενώ στο τέλος της πενταετίας να εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη στερέωσης συντήρησης και προστασίας των ιστάμενων αρχαιοτήτων, που να περιλαμβάνει την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και η οποία μελέτη να κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο αρχαιολογικός χώρος «Καστρί» βρίσκεται πάνω σε λόφο, 3 χλμ. νότια του οικισμού Ριζοβουνίου. Η αρχαία ακρόπολη στην κορυφή του λόφου κηρύχτηκε με το ΦΕΚ 35/Β/02.02.62, ενώ με το ΦΕΚ 693/Β/19.08.97 κηρύχτηκε το συγκρότημα των κτιρίων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το Καστρί Ριζοβουνίου ταυτίζεται με τις Βατίες, ηλειακή αποικία.