Καμία εκδήλωση
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 11:15

Έρχεται το 22ο Preveza Jazz Festival στις 30,31 Μαΐου και 1,2 Ιουνίου

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιο εντυπωσιακό μουσικό γεγονός της χρονιάς, το 22ο Preveza Jazz Festival, που θα διεξαχθεί στις 30, 31 Μαΐου και 1, 2 Ιουνίου 2024 στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης. Όλες οι συναυλίες είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και αρχίζουν στις 21.00

Το Φεστιβάλ στην 22η έκδοση του φέρνει στο προσκήνιο μια εκλεκτή επιλογή από διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα πολυσχιδές μουσικό τοπίο που αγκαλιάζει την πολυμορφία και την καινοτομία της τζαζ.

Το πρόγραμμα του Preveza Jazz Festival 2024 περιλαμβάνει: 

 

Πέμπτη 30 Μαΐου

Χορωδία Αρμονία – Ελλάδα

Χορωδία Αρμονία

Στις 21.00, η Χορωδία Πρέβεζας "Αρμονία" θα μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο μελωδίες και συναισθήματα. Η Χορωδία Αρμονία συνοδεύεται απο το Jazz Trio αποτελούμενο από τους 

Ελεονώρα Αποστολίδη- πιάνο 

Χρήστος Μπαλαούρα - μπάσο 

Πάνος Θωΐδης- ντραμς

Η Χορωδία "Αρμονία" ιδρύθηκε το 1969 από μια ομάδα φιλόμουσων Πρεβεζάνων με μαέστρο τον Ανδρόνικο Κουρούκλη, με ασίγαστη αγάπη για τη χορωδιακή μουσική και με στόχο την προώθηση της μουσικής γενικότερα στη μικρή πόλη της Πρέβεζας. Από τότε, η χορωδία έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία τόσο στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, όσο και του εξωτερικού.

 

Nils Landgren Funk Unit – Σουηδία

Nils Landgren Funk Unit

Νίλς Λάντγκρεν : τρομπόνι, φωνή

Μάγκνουμ Κόλτρειν Πράις : μπάσο, φωνή

Άντι Πφάιλερ: κιθάρα, φωνή

Ρόμπερτ Ικιζ : ντραμς

Πέτερ Μπέργκαντερ : πλήκτρα

Γιόνας Βαλ : σαξόφωνο, φλάουτο

Ο Nils Landgren γιορτάζει τα 30 χρόνια της Funk Unit με το επετειακό άλμπουμ “Raw”, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου 2024. Η Funk Unit ιδρύθηκε το 1994 και μετά από 30 χρόνια, 11 άλμπουμ και πολλές περιοδείες, έρχονται στο Preveza Jazz Festival μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ "Raw" που όπως λένε «αντιπροσωπεύει τον ειλικρινή και αυθεντικό τρόπο που παίζουμε μουσική, η οποία αγγίζει το σώμα και την ψυχή. Και πιστεύω ότι καθιστά σαφές: Δεν είμαστε απλώς μια μπάντα. Είμαστε η Nils Landgren Funk Unit»

 

Dock in Absolute – Λουξεμβούργο

Dock In Absolute

Οι Dock In Absolute είναι ένα νέο και ταλαντούχο τρίο που έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην τοπική jazz σκηνή, γνωστό για το μοναδικό του μείγμα Progressive Rock Jazz ή Neo Jazz. Με πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς, οι εκρηκτικές εμφανίσεις τους έχουν λάβει θετικά σχόλια τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

 

Παρασκευή 31 Μαΐου

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας – Ελλάδα

musicschoo

Παπαμιχαήλ- Παππά Ανδρονίκη : τενόρο σαξόφωνο

Τζίμας Χάρης, Μακρής Χρήστος, Τσώλης Παύλος : άλτο σαξόφωνο

Καινούργιου Ανδριάννα: φλάουτο - φωνή

Ξανθουδάκη Άρτεμις- Ελπίδα : φωνή

Σακκάς Μίλτος : τύμπανα

Κορωναίος Χρήστος: ηλεκτρικό μπάσο

Φωτιάδου Χρυσαυγή : ηλεκτρική κιθάρα

υπεύθυνη καθηγήτρια: Σμαράιδου Γιώτα

Το Τζαζ Σύνολο Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας​ και η ταλαντούχα νεολαία της πόλης μας ανοίγει μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική και ρυθμό !

 

AJS Quartet – Αλβανία

AJS Quartet

Gent Rushi: πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, ακορντεόν

Ermal Rodi: σαξόφωνο, κλαρινέτο, τρομπέτα, αλβανικό φλάουτο-duduk

Emiljan Dhimo: ντραμς, κρουστά

Roni Gjura: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο

Το κουαρτέτο της Albanian Jazz Society (AJS) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της τζαζ στην Αλβανία. Με δεκαετή εμπειρία και ευρωπαϊκή επιρροή, συνδυάζουν τους ήχους και τους ρυθμούς των Βαλκανίων με μια δυναμική προσέγγιση που ξεχωρίζει τη μουσική τους στην παγκόσμια σκηνή.

 

Botticelli Baby – Γερμανία

Kopie von Botticelli Baby c Martin Hinse4 min

Marlon Bösherz: κοντραμπάσο, τραγούδι

Alexander Niermann: τρομπέτα

Jörg Buttler: κιθάρα

Lucius Nawothnig: πιάνο

Tom Hellenthal: ντραμς

Jakob Jentgens: σαξόφωνο

Max Wehner: τρομπόνι

​Οι Boticelli Baby είναι ένα πανκ-τζαζ γκρουπ από την περιοχή Ρουρ της Γερμανίας, μια περιοχή με μια εξαιρετική παράδοση στις τολμηρές τζαζ εκφάνσεις και εκφράσεις, ξεκινώντας ήδη από την εποχή της free jazz στα τέλη των '60s. Το είδος του πανκ-τζαζ έχει ήδη καλλιεργηθεί από τη δεκαετία του '80, αλλά κάθε καλλιτέχνης δίνει τον δικό του ορισμό και περιεχόμενο σε αυτό. Αξιολογώντας τον πρώτο τους δίσκο, "Junk", που κυκλοφόρησε το 2015, η μουσική των Boticelli Baby χαρακτηρίζεται από τζαζ υψηλών ενεργειών, η οποία υπερβαίνει τα επιμέρους ιδιώματα. Μπορεί να ενσωματώνει στοιχεία από μέινστριμ τζαζ, χρώματα και ρυθμούς των Βαλκανίων, ενέργειες από τη free jazz, αναφορές στο folk και καθαρά πανκ ροκ φωνητικά. Ήδη έχουν κερδίσει το κοινό των κλαμπ και των φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

 

Σάββατο 1 Ιουνίου

Product may contain – Πολωνία

Product May Contain

Φίλιπ Μπότορ: μπάσο, σύνθεση

Τύμον Κόσμα: βιμπράφωνο

Ματέους Μποργκιέλ: κρουστά

Οι "Product May Contain" είναι ένα βραβευμένο (Grand Prix στο Jazz nad Odrą 2023) πολωνικό τρίο νεαρών, τολμηρών μουσικών, οι οποίοι έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία χώρων ταυτόχρονα σφιχτών και επεκτεταμένων, συναρπαστικών και γεμάτων νεανική ενέργεια. Η ευρεία γκάμα επιρροών τους περιλαμβάνει ίχνη φολκ, αμπιεντ, αυτοσχεδιασμένης και δωματίου μουσικής - σε συνδυασμό με τις μοναδικές ηχητικές δυνατότητες του vibraphone, του κοντραμπάσου και των εθνικών κρουστών (συμπεριλαμβανομένων και φυτών εσωτερικού χώρου). Αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο και προσωπικό διήγημα για την εύρεση της ομορφιάς στην ασάφεια των αναταραγμένων μας καιρών.

 

Μαρία Φαραντούρη - David Lynch, Tάκης Φαραζής - Ελλάδα

ΜαρίαΦαραντούρη

Η μαγευτική Μαρία Φαραντούρη, ένας ζωντανός θρύλος στην πόλη μας ! Θα ερμηνεύσει μοναδικά έργα Ελλήνων συνθετών και ποιητών: μαζί της, οι σπουδαίοι σολίστ Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά.

Η Μαρία Φαραντούρη έχει καθιερωθεί ως η "ιδεώδης ερμηνεύτρια" του Μίκη Θεοδωράκη και έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη στο κίνημα για την αναβίωση της ελληνικής μουσικής. Με την πλούσια κοντράλτο φωνή της, τη μεγάλη γκάμα και τη μελωδική ποιότητά της, σε συνδυασμό με την εξαιρετική δραματική έκφρασή της, αποτελεί την αυθεντικότερη έκφραση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Έχοντας αγωνιστεί ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, η Μαρία Φαραντούρη έχει δώσει χιλιάδες συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει λάβει ενθουσιώδεις κριτικές. Με διακρίσεις και επιβραβεύσεις, καθώς και με πληθώρα συνεργασιών και κορυφαίες ερμηνείες, η Μαρία Φαραντούρη συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως, ενσωματώνοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής μουσικής στο έργο της.

 

Κυριακή 2 Ιουνίου

The Jazz Express – Ελλάδα

The Jazz Express

Mark Joseph Priest: κιθάρα/φωνή

Τέρι Βακιρτζόγλου: φωνή

Παντελής Μπενετάτος : πιάνο/φωνή

Κώστας Κωνσταντίνου: κοντραμπάσο.

Οι The Jazz Express καταφθάνουν με μελωδίες των Frank Sinatra και Ella Fitzgerland αλλά και Duke Ellington, Carson and Gaile σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με την ανεπανάληπτη φωνή της Τέρι Βακιρτζόγλου.

 

Shantel & Bucovina Club Soundsystem ft Θωμάς Κωνσταντίνου - Γερμανία + Ελλάδα

Shantel Bucovina Thomas

Στέφαν Χάντελ-: φωνητικά, κιθάρα, συνθεσάιζερ, DJ

Χριστόφ Μιχάλσκι : κιθάρα, φωνητικά, συνθεσάιζερ

Μάρκους Γκορέισιαν : ντραμς

Θωμάς Κωνσταντίνου: λάουτο

Από τη Φρανκφούρτη ο Shantel, o ξεχωριστός και ταλαντούχος dj, παραγωγός, συνθέτης και ερμηνευτής, που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο με το εκρηκτικό μείγμα της μουσικής του σ’ ένα balkan disco πάρτι, θα ξεσηκώσει το κοινό σε σύμπραξη με τον “δικό” μας Θωμά Κωνσταντίνου !

 

Το Preveza Jazz Festival 2024 διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival, την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Πρέβεζας.

Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Σουηδικό Ινστιτούτο, το Πολωνικό Ίδρυμα Adam Mickiewicz Institute, την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου και την Πρεσβεία της Πολωνίας. Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα CERV”Visible Past”, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η περιοδεία των Botticelli Baby αποτελεί μέρος του Better Live, ενός project που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μέγας Χορηγός : Eurobank

Χορηγοί: Επιμελητήριο Πρέβεζας, Celest, Βιοαέριο Πρέβεζας. FotisHome Market

 

Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική μουσική εμπειρία!

 

Ακολουθήστε το Preveza Jazz Festival στο fb και στο Instagram, γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας και γιορτάστε μαζί μας τα 22 χρόνια Preveza Jazz Festival !

 

Follow us: https://www.prevezajazzfestival.com

Follow us @prevezajazzfestival facebook, Instagram

#bethere #prevezajazzfestival2024 #preveza #epirus #freeadmission

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

17 Ιουνίου 2024
Ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος διοργανώνουν στις 19 Ιουνίου το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
17 Ιουνίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πάργας: Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό ...
17 Ιουνίου 2024
Το ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024 τα δρομολόγια Πρέβεζα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – ...
17 Ιουνίου 2024
Εμπορική επιχείρηση με έδρα το Αγρίνιο και υποκατάστημα στη Λευκάδα ζητά 10 άτομα για εργασία για να επεκτείνει τα καταστήματά της. Συγκεκριμένα ...
17 Ιουνίου 2024
Οι Τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση: Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες πολίτες της περιοχής μας που ...

Αθλητισμός

16 Ιουνίου 2024
Μια ακόμη σημαντική διάκριση πέτυχε η Χαρά Γέρου, αυτή τη φορά στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Κ18 που διεξάγονται στη Πάτρα. Η αθλήτρια από την Πρέβεζα (η οποία δεν είναι ακόμη 15 χρόνων)
13 Ιουνίου 2024
Στην REGATTA BRINDISI-CORFU συμμετείχε ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας με το σκάφος COCOBILL II και κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία του ...
13 Ιουνίου 2024
Αγώνες 3 on 3 μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών Σχολείων διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Πρέβεζα. Όπως αναφέρει η Οργανωτική ...
11 Ιουνίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας σχολών ανανέωσης ...
03 Ιουνίου 2024
Με 202 κορίτσια και 240 αγόρια από 52 χώρες έκλεισε η λίστα συμμετοχής των αθλητών που δηλώθηκαν για το Διεθνές Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Τένις με ...

Πολιτισμός

17 Ιουνίου 2024
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου του 2024, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση
14 Ιουνίου 2024
Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης θα είναι ανάμεσα στα 17 θέατρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα «φιλοξενήσουν» την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, στα ...
14 Ιουνίου 2024
Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού, Βασίλη ...
03 Ιουνίου 2024
13 ως 28 Ιουλίου 2024 - Zagoriwood - χρονιά 15η …και το ταξίδι συνεχίζεται. Για έναν ακόμα Ιούλιο το ZAGORIWOOD, το πρώτο κινηματογραφικό ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...