Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 01:54

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ΚΠΕ Φιλιππίαδας το σεμινάριο με τίτλο «Φύση: Τέχνης εργαστήριο»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Φύση: Τέχνης εργαστήριο» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας στις εγκαταστάσεις του στη Λίμνη Ζηρού.

kpe5

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου μελετήθηκαν διάφορες μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, φωτογραφία, ποίηση κ.λ.π. και οι επιρροές του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στη θεματολογία όσο και στην εξέλιξή τους. Παράλληλα μελετήθηκε ο τρόπος που οι μορφές τέχνης μπορούν να αποτελέσουν εκπαιδευτικό εργαλείο για τη μετάδοση του περιβαλλοντικού μηνύματος.

kpe1

Στις δύο μέρες του Σεμιναρίου στους 90 περίπου εκπαιδευτές που συμμετείχαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δόθηκαν θεωρητικά στοιχεία και μοντέλα βιωματικών παραδειγμάτων σχετικά με την αφηγηματική, την εικαστική, τη μουσική ή κινητική εμψύχωση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, ενώ όλοι οι εισηγητές ανέδειξαν ότι η οικολογική συνείδηση δεν διαμορφώνεται μόνο με τη λειτουργία του νου, αλλά απαιτεί συμμετοχή ψυχής και συναισθήματος αναδεικνύοντας τις συνθήκες κατά τις οποίες η Τέχνη γίνεται μια ουσιαστική γέφυρα ανάμεσα σε χώρους στους οποίους ασκείται η Περιβαλλοντική Αγωγή, όπως το Σχολείο και το Μουσείο.

kpe11

Έκθεση εικόνων