Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 10:28

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Πρέβεζα την Τρίτη – Ανακοινώσεις σωματείων και φορέων

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθεί η Πρέβεζα την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της πανδημοσιοϋπαλληλικής – πανεργατικής απεργίας, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού

Νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εγκαινιάζεται, τέλος, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων καιστις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής

ασφάλισης.

Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει:

▪ 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του προχωρούμε σε απεργιακή κλιμάκωση.

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο κατήφορος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας δεν έχει τέλος!

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει πολυνομοσχέδιο-σκούπα για να σαρώσει ότι έχει απομείνει όρθιο από εργατικά,ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.Θέλουν να βάλουν τη συνδικαλιστική δράση,την οργάνωση της πάλης και τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο.Θέλουν να καθυποτάξουν τα συνδικάτα στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Πήραν φόρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποίησε για μια τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνοντας το έδαφος για νέες ανατροπές.Πληρώσαμε ακριβά για 10 χρόνια την κρίση τους και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε ξανά και την ανάπτυξή τους.Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά εμάς και τις ανάγκες μας αλλά θα είναι ανάπτυξη για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους,δημιουργεί όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που προϋποθέτει ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι πλέον καθαρό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- Υπουργείου εργασίας- εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων συνδικάτων για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη έχει εξαπολυθεί ένα απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Η γνωστή ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ,που έπιασε από νωρίς στασίδι στον πρόσφατο κοινωνικό διάλογο μαζί με τους «εταίρους» της, τον πρωθυπουργό και τις εργοδοτικές ενώσεις,ενώ ενημερώθηκε για τα προωθούμενα μέτρα, εξέδιδε δελτία τύπου λέγοντας πως δε “βιαζόμαστε να κρίνουμε την κυβέρνηση”. Την ώρα δηλαδή που ήδη είχαν περάσει μέτρα με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, που πλήττουν τους εργολαβικούς εργαζόμενους και την κατάργηση ακόμα και της προσχηματικής διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης.

Μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου παρέπεμπαν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στη νομική τους υπηρεσία και εξαπέλυαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χρησιμοποιώντας έναν πρωτόγονο και ωμό αντικομμουνισμό λέγοντας ότι η μάχη όλου του προηγούμενου διαστήματος για “συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών” ήταν η αιτία που δε θα υπάρχει ενιαία απεργιακή, αγωνιστική απάντηση.

Μετά ακολούθησε ένα όργιο εκβιασμών, απειλών και μηχανορραφιών σε συνδικαλιστές των παρατάξεων τους από τους γνωστούς Παναγόπουλο-Κιουτσούκη-Καραγεωργόπουλο για να ακυρωθούν οι αποφάσεις. Δεν τους βγήκε ούτε αυτό! Στη συνέχεια η συνδικαλιστική μαφία έριξε στο τραπεζι άλλη ημερομηνία για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, απέτυχε και αυτό!

Χωρίς ίχνος ντροπής με προχθεσινό δελτίου τύπου-μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας καλούν όλα τα συνδικάτα, να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία στις 2 Οκτώβρη!

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).Σε χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης ανήγγειλε πως θα καλέσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να απεργήσουν στις 2 Οκτώβρη διασπώντας το ήδη διαμορφωμένο απεργιακό μέτωπο.Επίσης αναπαρήγαγε τις γνωστές συκοφαντίες περι τραμπούκων απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να κρύψει τη γύμνια της.

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα περισσότερο από αυτές τις δυνάμεις που έχουν αναγάγει την υπονόμευση των εργατικών αγώνων,την απεργοσπασία,τον εργατοπατερισμό,τη μετατροπή του Εργατικού Κέντρου σε παραμάγαζο σεμιναρίων και προγραμμάτων απασχόλησης, σε επιστήμη.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία.Είναι όμως πλέον φανερό ότι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός συντάσσεται για μια ακόμη φορά ανοιχτά και ξεδιάντροπα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.Δίνει τα ρέστα του για να μη δοθεί ενιαία και μαχητική απάντηση απέναντι στο νέο κύμα αντεργατικών μέτρων.Παίζει βρώμικα σχέδια στις πλάτες των εργαζομένων,προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και τη δράση τους.

Είναι οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” τους εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος και θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία.Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη,στις 10.00πμ,στο Φόρο.

 

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας  

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα σωματεία και τα συνδικάτα, ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο που αφορά στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας αλλά και τον συνδικαλιστικό μητρώο.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, την κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους.

Ενώ, όσον αφορά στο συνδικαλιστικό μητρώο έναν και μόνο στόχο έχουν. Θέλουν να φακελώσουν τους συνδικαλιστές εργαζόμενους, ώστε η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι εργοδότες να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα ποιος είναι συνδικαλισμένος, τι ψηφίζει και τι υποστηρίζει. Συνάδελφοι θέλουν το μητρώο του σωματείου να πηγαίνει στο υπουργείο εσωτερικών. Υπουργείο και δήμαρχοι θα είναι σε ζωντανή σύνδεση ανά πάσα ώρα.

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη "δημοκρατία". Αυτοί που σήμερα κόπτονται, είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων. 

Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και ξεζουμίζαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Κυβέρνηση, πλειοψηφία των δημάρχων και επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Θέλουν να βάλουν τα σωματεία και τα συνδικάτα στο «γύψο» ώστε να μπορούν να υλοποιούν ανεμπόδιστοι την αντεργατική πολιτική τους.

Επιπρόσθετα με τις διατάξεις του ‘’Αναπτυξιακού’’ Νομοσχεδίου ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: ‘’μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση…’’.

Ακόμα και η στιγμή που φέρνουν το συγκεκριμένο έκτρωμα μόνο τυχαία δεν είναι.

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κ.λ.π.

Δεν μασάμε από τα όμορφα λόγια τους και την «ανάπτυξη τους». Η «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε αφορά την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά σχέση δεν έχει με τις δικές μας ανάγκες.

Συνάδελφοι παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση.

Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Με την οργάνωση μας και το σωστό προσανατολισμό μας μπορούμε και θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.

Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019.

Επιδιώκουμε να εκφραστούν με κάθε τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με σύγχρονα δικαιώματα!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

 

Ο Πρόεδρος       Η Γραμματέας 

  

Μισηρλής Γεώργιος                                          Σαρόγλου Μαρίνα

 

 

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία - κυβερνήσεις.

Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας ξαναχρεώσουν την ανάπτυξή τους. Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι η ανάπτυξή τους που επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, ωστόσο βρίσκει βασικούς στυλοβάτες και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη γραμμή της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει και να εδραιώσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Γι αυτό και η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών.

Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με την κυβέρνηση βγάζουν μάτι!

Δε μας εκπλήσσουν! Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους!

Δεν θα τους περάσει όμως. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ»

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας

Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας

Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΦΟΡΟ 10 π.μ

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη
17 Απριλίου 2024
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της ...
15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. ...
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...