Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 02:01

Κατά πλειοψηφία η καθυστερημένη απόφαση για χωροθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος - Σεβασμό στη νομιμότητα ζητούν φορείς και σύλλογοι της Πρέβεζας

Την κατόπιν εορτής χωροθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος, το οποίο σχεδόν έχει ήδη ολοκληρωθεί, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

M79A9983

Η δημοτική αρχή αγνόησε επιδεικτικά τις εκκλήσεις φορέων και συλλόγων της περιοχής αλλά και της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την αναβολή του θέματος και την πραγματοποίηση διαβούλευσης, προκειμένου να μην προκαλεί διχασμό ένα μνημείο για το οποίο όλοι έχουν θετική άποψη ως προς την ανέγερσή του αλλά όχι ως προς τη διαδικασία, και προχώρησε στη λήψη απόφασης με έκδηλη την αγωνία να ολοκληρωθεί το μνημείο πριν τις 24 Μαρτίου, όταν και έχουν προγραμματιστεί τα αποκαλυπτήριά του κι ενώ ακόμη εκκρεμεί η γνωμοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων!

M79A0002

Στην έναρξη της συνεδρίασης η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πρέβεζας κα Ντίνα Μωραΐτη αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιδέας αλλά και της κατασκευής του μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων σημειώνοντας πως ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπονται, ωστόσο παραδέχθηκε πως όντως υπήρξε κενό στη διαδικασία αφού θα έπρεπε η απόφαση της τοπικής κοινότητας να είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση. Παράλληλα υποστήριξε πως η τεχνική υπηρεσία θεώρησε πως δεν απαιτούνταν άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων αφού όπως είπε το έργο δεν περιλαμβάνει εργασίες εκσκαφής παρά μόνο σε βάθος 10 εκατοστών και η τοποθέτηση του μνημείου ούτε θα έβλαπτε το Κάστρο ούτε θα προκαλούσε κάποια βλάβη. Παρόλα αυτά όπως είπε, μετά από αίτημα της Εφορείας στις 7 Μαρτίου εστάλη η μελέτη και πλέον αναμένεται η γνωμοδότηση.

M79A0004

Από την πλευρά του ο δήμαρχος θέλοντας να δικαιολογήσει το κατεπείγον της απόφασης -ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από όταν συζητήθηκε στο τοπικό συμβούλιο- δικαιολογήθηκε πως το έργο δεν προχώρησε λόγω των εκλογών και υποστήριξε πως η χωροθέτηση έχει γίνει με το σωστό τρόπο και το έργο θα προχωρήσει κανονικά με τις παρατηρήσεις της αρχαιολογίας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής οι οποίοι καυτηρίασαν τη διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή και με επιστολή που υπογράφουν και κατέθεσαν στο προεδρείο κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να μην προσδώσει ένδυμα νομιμότητας σε μια παράτυπη διαδικασία που εκτυλίχθηκε ερήμην του και ερήμην της κοινωνίας της πόλης.

«Ζητάμε να επανεκκινήσει η διαδικασία για την -σε κάθε περίπτωση επιθυμητή και αποδεκτή- κατασκευή μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων, με κοινωνικό διάλογο, συμμετοχή επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης, με σεβασμό στη νομιμότητα ώστε το μνημείο που θα κατασκευαστεί να είναι άρτιο τόσο ως προς τη θέση όσο και προς την αισθητική μορφή του και να αγκαλιαστεί από την κοινωνία της Πρέβεζας» ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή που συνυπέγραψαν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τμήμα Πρέβεζας (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις», ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας και η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας.

M79A0009

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας Θωμάς Γεωργίου στην τοποθέτησή του τόνισε πως επιχειρείται η κατασκευή ενός μνημείου το οποίο κινείται εκτός των ορίων του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και μάλιστα ανέφερε πως το σημείο που επιλέχθηκε για την κατασκευή του μνημείου δεν ανήκει στο δήμο αλλά στο ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Γεωργάκος απάντησε πως ανήκει στο Δήμο, ωστόσο ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε «Άποψή σας. Επειδή είστε ο πρώτος πολίτης, απαιτούμε από εσάς να υπερασπίζεστε τη νομιμότητα και να τηρείτε τις διαδικασίες. Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως εισάγετε το θέμα αυτό πρόωρα, χωρίς να έχουν καλυφθεί τα προηγούμενα κενά και οι προηγούμενες εγκρίσεις».

M79A0017

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κωνσταντίνος Τσούτσης αναφέρθηκε αναλυτικά στις προβλεπόμενες διαδικασίες που θα έπρεπε να προηγηθούν της κατασκευής του μνημείου και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Σύλλογος κινήθηκε με όρους κοινωνικής ευθύνης και ευθύνης απέναντι στο αντικείμενό μας αφενός και αφετέρου σε κάθε ευκαιρία από την πρώτη ανακοίνωσή μας μέχρι την ανακοίνωση μετά τη διακοπή εργασιών, μέχρι το κείμενο που κατατέθηκε σήμερα στο συμβούλιό σας σε κάθε ευκαιρία αυτό που επιμένουμε είναι, μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις και τηρήστε τη διαδικασία ως έχει. Να μην πιέζονται θεσμοί και υπηρεσίες, να γίνει ο αναγκαίος διάλογος που δεν έχει διεξαχθεί στην πόλη για τη χωροθέτηση και το περιεχόμενο του μνημείου, να λειτουργήσουν οι επιτροπές όπως ορίζονται από τον κανονισμό και το νομοθετικό πλαίσιο και τελικά ένα πράγμα όπως αυτό, δηλαδή το μνημείο για την εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης, το οποίο είναι ένα ζήτημα για το οποίο τουλάχιστον όλοι οι φορείς οι οποίοι υπογράψαμε το κείμενο συμφωνούμε στο να κατασκευαστεί, να μη γίνει μέσα από άστοχες πρακτικές, παράτυπες και παράνομες ενέργειες σημείο έριδας και σύγκρουσης μεταξύ μας. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία και θα πρέπει να γίνει πλατύς διάλογος επιστημονικός».

M79A0026

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ακτία-Νικόπολις» Νίκος Καράμπελας συνεχάρη το δήμο που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός τέτοιου μνημείου, ωστόσο χαρακτήρισε ασυνήθιστο να παρευρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και ο Πρόεδρός του να λέει τόσο ωμά ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το δήμο δεν είναι σύννομες.

«Συμφωνούμε απολύτως για τη δημιουργία ενός τέτοιου μνημείου. Εάν ακολουθείτο η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ και δεν θα αναγκάζονταν ο Δήμος να τρέχει να καλύψει τα κακώς κείμενα. Εάν ακολουθείτο η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία, οι ειδικοί, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η Αρχιτεκτονική Επιτροπή, θα είχαν αποφανθεί για το πού και πώς θα χωροθετηθεί το εν λόγω μνημείο. Δεν είμαστε ειδικοί και νομίζω θα πρέπει όλοι να ακούμε τους ειδικούς. Να αφήσουμε τους ειδικούς να αποφανθούν για το που και πως πρέπει να γίνει αυτό το μνημείο, αλλά από τη δική μας μεριά μπορούμε να καταθέσουμε σ’ αυτούς τους ειδικούς τα όσα στοιχεία και τις όσες γνώσεις μας, έτσι ώστε αυτοί να αποφασίσουν για το χώρο τοποθέτησης του μνημείου των Ιουδαίων συμπολιτών μας που θανατώθηκαν από τους ναζί. Κύριε Δήμαρχε άκουσα ότι οι Εβραίοι άφησαν περιουσίες τους για το κοινό της πόλης. Κάθε άλλο. Ό,τι είχαν, πουλήθηκε. Και ο ΟΤΕ πουλήθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και ο χώρος του Νεκροταφείου τους. Για σκεφτείτε, εκεί που ήταν θαμμένοι οι συμπολίτες τους, πουλήθηκε προς το Δήμο εάν δεν κάνω λάθος και ο Δήμος το έδωσε στο ΙΚΑ. Εμείς θέλουμε να τιμήσουμε τους Πρεβεζάνους Ιουδαίους στη θρήσκευμα που θανατώθηκαν. Δεν νομίζω καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα να έχει τέτοιο μνημείο το οποίο σκέπτεστε για το Ολοκαύτωμα. Τώρα εμείς πως πρέπει να έχουμε ένα τόσο μεγάλο μνημείο για το Ολοκαύτωμα, αυτό ας το κρίνουν οι άλλοι, νομίζω ότι πρέπει να αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει και να αποφασίσετε με ηρεμία και με χρόνο για να ακούσετε όλες τις απόψεις» ανέφερε ο κ. Καράμπελας, ενώ ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης και ερασιτέχνης γλύπτης Χαράλαμπος Μακρής σημείωσε πως δεν υπάρχει αντίρρηση για την κατασκευή του μνημείου, αλλά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και την επιλογή του χώρου που επιλέχθηκε και σημείωσε πως οι εγκαταστάσεις τέχνης απουσιάζουν από την πόλη και είναι ένα αντικείμενο που θα πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη σπουδή και ευαισθησία.

M79A0030c

Εκ μέρους του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας ο Χαράλαμπος Πάνης τόνισε πως όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει ένα τέτοιο μνημείο και δυστυχώς οι λάθος χειρισμοί του δήμου οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να τηρεί μια σοβαρότητα ως προς τις διαδικασίες, ενώ η Μαρία Μπόγδου, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, αναφέρθηκε στις διαδικασίες και τις εργασίες του μνημείου που ξεκίνησαν χωρίς να έχουν δοθεί οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σημειώνοντας πως οι Τοπικές Αρχές και ο επικεφαλής αυτών είναι για να ενώνει τους πολίτες και όχι για να τους διαιρεί.

M79A9991

«Κάνουμε σήμερα ένα δημοτικό συμβούλιο για να νομιμοποιήσουμε το λάθος, να νομιμοποιήσουμε το παράνομο, να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που πραγματικά ευτελίζει το θεσμικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου. Ερχόμαστε σήμερα να νομιμοποιήσουμε μια καθομολογούμενη παράνομη ενέργεια ή μη σύννομη ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε. Ο κ. Δήμαρχος δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα Γιώργος Νίτσας καλώντας το δήμαρχο να αποσύρει το θέμα, να σταματήσει τώρα τη διαδικασία και να γίνουν με συντεταγμένο σχέδιο και με τήρηση της νομιμότητας όλες οι δράσεις που έχουν να κάνουν με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης, με διαδικασίες που θα ενώνουν τους πολίτες και δεν θα τους διχάζουν.

 M79A0001

O δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τζόκας εκφράζοντας τις απόψεις της παράταξης, σημείωσε πως η δημοτική αρχή είναι εκτεθειμένη διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι φορείς, δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες και οι ελάχιστες προϋποθέσεις νομιμότητας για την κατασκευή του μνημείου, ενώ σημείωσε πως ο χρόνος που επιλέχθηκε για την κατασκευή του συγκεκριμένου μνημείου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις γενικότερες πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε η απόδοση της πρέπουσας τιμής στους συμπολίτες μας Πρεβεζάνους Εβραίους που οδηγήθηκαν τόσο άδικα στο θάνατο και στον αφανισμό να αξιοποιηθεί και να εξωραΐσει την εικόνα της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ που αυτές τις μέρες έχει βάψει τα χέρια του στο αίμα του Παλαιστινιακού λαού και διαπράττει στη Γάζα μια συστηματική και απροκάλυπτη Γενοκτονία. Μια Γενοκτονία που μετράει ήδη πάνω από 30 χιλιάδες νεκρούς, αναπήρους, εκατομμύρια εκτοπισμένους, ανάμεσά τους τεράστιο αριθμό παιδιών» είπε ο κ. Τζόκας σημειώνοντας πως η χρονική στιγμή που η δημοτική αρχή επέλεξε να τοποθετηθεί το εν λόγω Μνημείο, η σπουδή με την οποία δρομολογεί την κατασκευή του και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί για την παρουσία αξιωματούχων του Ισραηλινού κράτους στα προγραμματισμένα αποκαλυπτήρια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για μια άλλη ερμηνεία.

«Η Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι είναι εκτεθειμένη διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι φορείς που μίλησαν σήμερα, δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες και οι ελάχιστες προϋποθέσεις νομιμότητας για την κατασκευή του μνημείου. Δεν έχουν ληφθεί αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες κλπ. Ζητάτε δηλαδή σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο να έρθουμε και να δώσουμε επίφαση νομιμότητας σε μια παράτυπη διαδικασία κι εμείς αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θέση της παράταξής μας είναι να κατασκευαστεί μνημείο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην πόλη. Η θέση και η μορφή του μνημείου να αποφασιστούν αφού ακουστούν οι φορείς της πόλης μας και ασφαλώς με την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, εγκρίσεων κτλ, και σε χρόνο και με τρόπο που δεν θα συνδέεται επ ουδενί με τις πολιτικές επιδιώξεις του Κράτους του Ισραήλ για τη νομιμοποίηση της πολιτικής που ακολουθεί σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ερχόμαστε σήμερα να αποφασίσουμε τη χωροθέτηση ενός μνημείου που δεν έχουμε αποφασίσει ότι θα το φτιάξουμε! Μας ήρθε! Προτείνουμε σήμερα να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο να κατασκευαστεί με μέριμνα και φροντίδα και υπό την αιγίδα του δήμου της Πρέβεζα μνημείο για τους Εβραίους Πρεβεζάνους συμπολίτες μας και να ανοίξει από εκεί η διαδικασία συζήτησης, διαβούλευσης, να ακουστούν όλοι οι κοινωνικοί φορείς. Να γίνει ένα μνημείο που πραγματικά θα το αγκαλιάσει όλος ο λαός της πόλης και θα προάγει την ιστορική μνήμη και την ευαισθησία με τον τρόπο που πρέπει» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε πως το μνημείο δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ και ζήτησε να ψηφιστεί η «επικαιροποίηση της απόφασης της Τοπικής Κοινότητας για τη χωροθέτηση του σημείου και η συνέχιση των έργων σύμφωνα με το έγγραφο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

20 Μαϊος 2024
Είχαμε αναφερθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) στην πειθαρχική διαδικασία για τυχόν ευθύνες που έχει ξεκινήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά του Δημάρχου Πρέβεζας
20 Μαϊος 2024
Είχαμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στην Ερώτηση που είχε γίνει στη Βουλή, για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του πρώην ...
17 Μαϊος 2024
Στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε ο Βουλευτής του ...
16 Μαϊος 2024
Εν' όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 στο Νομό Πρέβεζας και πιο ...
16 Μαϊος 2024
Την κατανομή των εκλογέων διά της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίασε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ...

Αθλητισμός

20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με σκορ 88-76 κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...

Πολιτισμός

20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...