Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 19:46

Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη στην Πρέβεζα - Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα παλιά ΚΤΕΛ στις 10:30. Ακολουθούν ανακοινώσεις-καλέσματα από φορείς και σωματεία της περιοχής:

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 28 του Φλεβάρη, οι τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις συγκλόνισαν όλη τη χώρα. Ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” κυριάρχησε. Απαιτήσαμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Παράλληλα προβάλλαμε και τις δικές μας διεκδικήσεις. Σ’ αυτούς τους αγώνες, βρίσκεται η ελπίδα!

Οι χιλιάδες έμποροι και επαγγελματίες που βγήκαμε στον δρόμο, στην Πρέβεζα και πανελλαδικά, όπως και για το νόμο της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό, στείλαμε μαζί με όλο τον λαό μήνυμα αισιοδοξίας!

Οργανώνουμε την αγωνιστική συνέχεια:

  • Με την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 7.00μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
  • Με την συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στις 10.30 στα παλιά ΚΤΕΛ (με δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας 10-12πμ).

Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ προς όφελος του πραγματικού ενόχου για κάθε πρόβλημα που βιώνουμε, την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

 Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας:

Γιατί η ακραία ακρίβεια που γονατίζει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας, που εξανεμίζει το όποιο εισόδημα, είναι αέρας στα πανιά των μεγάλων ομίλων. Σύμφωνα με έρευνα, τη "χρονιά της έκρηξης του πληθωρισμού", το 2022, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση των κερδών κατά 75,5%, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 25,1 δισ. ευρώ!

Γιατί τους επόμενους μήνες οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν και θα έρθουμε αντιμέτωποι με την βαριά φορολόγηση.  Αυτή η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος είναι ο σταθερός τροφοδότης της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού. Στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου τα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, με το σύνολο των φορολογικών εσόδων να ξεπερνά τα 11,3 δισ., είναι αυξημένα κατά 8,2% έναντι του στόχου. Για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, όμως, δεν υπάρχουν λεφτά. Εκεί οι κυβερνήσεις και η ΕΕ "ξύνουν πάντα τον πάτο του βαρελιού". Ο ιδρώτας του λαού μετατρέπεται σε επιδοτήσεις και κίνητρα επενδύσεων που τσεπώνουν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, τροφοδότησαν τον πληθωρισμό, ενώ η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό µε τα "pass" της εξαθλίωσης.

Γιατί σαν να μην έφταναν τα παραπάνω οι περισσότεροι από μας παλεύουμε να βγάλουμε άκρη με τα νέα POS και τα MYDATA υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Γιατί χιλιάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Την ίδια ώρα η δημόσια δωρεάν Υγεία διαλύεται για να μετατραπεί ολοκληρωτικά σε πανάκριβο εμπόρευμα. Είναι εξοργιστικό ότι τα ελάχιστα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που πάνε στην Υγεία, όπως ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης, θα καλύψουν το αντίτιμο για 50.000 απογευματινά χειρουργεία σε ασθενείς που, εν έτη 2024, περιμένουν πάνω από έναν χρόνο να χειρουργηθούν και μετά όλοι θα πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους.

Γιατί μπροστά μας έχουμε χειρότερα. Αυτό προμηνύουν η νέα ύφεση που αγκαλιάζει την Ευρωζώνη ξεκινώντας από την ατμομηχανή της, τη γερμανική οικονομία, αλλά και οι αλλεπάλληλες πολεμικές αναφλέξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας μας. Η κυβέρνηση στέλνει όπλα στην Ουκρανία, φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Τι έχει να κερδίσει ένας αυτοαπασχολούμενος από αυτήν την πολιτική; Σε ποιους κίνδυνους εμπλέκει τη χώρα η κυβέρνηση; Όπως αντιδρούμε για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, οφείλουμε να αντιδράσουμε και για τους κινδύνους που προκύπτουν και από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Έχει τον ίδιο αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Ελπίδα και προοπτική είναι η συνέχεια του αγώνα! Αρκετά παζαρέψαμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει:

  • Να έχουμε εισόδημα ικανό να θρέψουμε την οικογένεια.
  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ικανή να προικίσει τα παιδιά μας με το σημερινό πολύπλευρο επίπεδο γνώσεων.
  • Δημόσια δωρεάν Υγεία, για να μας γιατρεύει όταν αρρωσταίνουμε, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης.
  • Σύνταξη επαρκή να μας συντηρήσει με αξιοπρέπεια.
  • Προστασία από τους χιονιάδες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, του σεισμούς και ό,τι άλλο προκύψει, με βάση τις σύγχρονες, τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής και χωρίς τη βάρβαρη λογική κόστους - οφέλους που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Συνάδελφοι, καμιά αναμονή,

Ο δρόμος της κερδοφορίας των μονοπωλίων που υπερασπίζονται κυβέρνηση και ΕΕ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι κακοτράχαλος και δύσβατος για τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους. Είναι ναρκοθετημένος από τις αντιλαϊκές πολιτικές της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης των νόμων της απελευθέρωσης κλπ. Ο καθημερινός ατομικός μας μόχθος, όσο και αν είναι αναγκαίος δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξουμε τον δρόμο της μαζικής και ανυποχώρητης συλλογικής πάλης. Ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, χέρι - χέρι με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στον κοινό αντίπαλο, μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας για μια ζωή καλύτερη.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι υπολογίζουν τον λαό μόνο όταν βγαίνει στον δρόμο. Αυτό απέδειξαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που με την επιμονή τους και τη δράση τους απέσπασαν έστω κάποιες μικρές παραχωρήσεις.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους επαγγελματίες της περιοχής μας, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων σε κοινή δράση. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Δυναμώνουμε την πάλη για:

  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους
  • Να δοθεί 6μηνη παράταση για τη διασύνδεση των POS. Να επιδοτηθούν πλήρως από το κράτος οι εργασίες και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την διασύνδεση.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ,ΣΤΗΣ 10.30ΠΜ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η προηγούμενη πανεργατική απεργία ΣΤΗς 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι συντόνισαν και συνένωσαν τον αγώνα τους σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ.

Εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση του λαού απέναντι στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και να κρυφτούν οι ευθύνες τους κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας όπως και η προσπάθεια τους να βγάζουν λάδι τις ευθύνες της ΕΕ που όλοι υπηρετούν και τα συμφέροντα που αυτή εκφράζει. Οι ένοχοι θα πληρώσουν κάτω από το βάρος της αποφασιστικότητας και της πάλης των εργαζομένων.

Οι κλαδικές απεργίες που προηγήθηκαν τον Νοέμβρη και τον Γενάρη, έχουν ανοίξει δρόμο για τους επόμενους αγώνες και την κλιμάκωσή τους.

Για εμάς αυτή η περίοδος και έως τον Σεπτέμβρη που λήγει η ισχύ της ΣΣΕ που ισχύει εδώ και 2 χρόνια και έδωσε «ανάσα» ανακούφισης σε όλο τον κλάδο και ιδιαίτερα στους οικοδόμους που εργάζονται στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, είναι περίοδος που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια και δυνατότητες πίεσης για την υπογραφή της επόμενης ΣΣΕ, και υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Οι οικοδόμοι όπου παλεύουν  μαζί με το σωματείο τους βάζουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, παίρνουν καλύτερο μεροκάματο, προστατεύονται τα βασικά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αποδοχές δεν σταματάει ποτέ. Ιδιαίτερα τώρα που η δουλειά και τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών, κατασκευαστών, μεγαλοεργολάβων χτυπάνε κόκκινο. Άλλωστε με στοιχεία του ΙΟΒΕ οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ετοιμάζονται για τζίρους πάνω από 21 δις ευρώ την επόμενη διετία. Σε λίγο θα χτίζουμε θησαυροφυλάκια να βάζουν την κονόμα τους, αφού θα τα τσεπώνουν από το Ταμείο Ανάκαμψης διάφορα Ευρωπαϊκά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό,τα οποία πληρώνουμε εμείς.

Επιμένουμε ότι δεν περνάνε τα διάφορα παραμύθια τους για να δουλεύουμε τζάμπα σε σχέση με τις ανάγκες μας που δεν μπορούμε να καλύψουμε, να κάνουμε την πάπια στην κλεψιά του μεροκάματου και του ενσήμου μας, να συνεχίζονται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που για εμάς όπως και αυτής της Πρωτομαγιάς σημαίνει κλιμάκωση του.

Να κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας που ξεπουλάνε τους αγώνες μας και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.

Συνάδελφοι, απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπ. Εργασίας, και άρα της κυβέρνησης, για κήρυξη  ως γενικός υποχρεωτικής της ΣΣΕ που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία μας με τις εργοδοτικές  οργανώσεις και την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια (από τα 62 στα 60 χρόνια) για τους ασφαλισμένους οικοδόμους μετά την 1/1/1993.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα μας κάνουν «μπαλάκι» και θα μας πετάνε ο ένας τον άλλον όπως όταν παίζουν τένις στα club της Εκάλης.Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα «παίξουν» με τους οικοδόμους και τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους για το πώς θα ζήσουν καλύτερα, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη να τα λύνει.

Ο αγώνας μας θα δυναμώσει κι άλλο σαν απάντηση και στον εμπαιγμό τους απέναντί μας και απέναντι στην εργοδοσία για υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα,με ορίζοντα την υπογραφή της νέας ΣΣΕ πάλη για 7ωρο – 35ωρο -  5ήμερο, την αναγνώριση και διανομή των υπερ-αγνώστων ενσήμων.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι οικοδόμοι ακόμη πιο αποφασιστικά πρέπει να δυναμώσουν το Συνδικάτο τους, το μπλοκ μας πρέπει να είναι πιο μαζικό στις 17 Απρίλη, στην απεργία που πήραμε απόφαση να συμμετέχουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Η οργάνωση και η επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στης 17 Απριλίου να γίνει δική μας υπόθεση!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, την Τετάρτη 17 Απρίλη,στης 10.30πμ,στα Παλιά ΚΤΕΛ.

Η απεργία στις 17 Απρίλη είναι συνέχεια προηγούμενων μεγάλων αγώνων που έχουμε δώσει δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, με κορυφαία την απεργία στις 28 Φλεβάρη, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών σε συμμετοχή και μαζικότητα στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας.Την απεργία που χιλιάδες εργαζόμενοι, πανελλαδικά  βροντοφωνάξαμε ξανά, πως το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί, ανανεώσαμε ένα χρόνο μετά τη δέσμευση μας, ώστε να μην υπάρχει κανένα κουκούλωμα, πως οι ζωές μας δε μπορούν να συμπιέζονται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Η επιτυχία της απεργίας  στις 28 Φλεβάρη, η συμμετοχή πολλών εργαζόμενων από μεγάλους εργασιακούς χώρους,supermarket,εμπορικά καταστήματα και αλλού μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας,για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας.Απαιτούμε να μπει τέλος  στις ατομικές συμβάσεις  και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας  που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.  

Απεργούμε δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που καυχιέται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ, την αύξηση – ντροπή 39 ευρώ το μήνα και πολύ λιγότερα για τους χιλιάδες συναδέλφους που  εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης. που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350-400€. Για το Χ που βάζει η κυβέρνηση στις τριετίες μας από το 2012 – 2023, που διαγράφει με το έτσι θέλω 12 έτη δουλειάς. Λες και τα δουλέψαμε μαζί!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε μας επιτρέπουν να ζήσουμε, που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, για να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε. Να εργαζόμαστε με κάθε  μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο. Όλα αυτά που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες..Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από περιφερειακούς, διευθυντές και προϊσταμένους.Να μας πηγαίνουν για δουλειά τις Κυριακές,σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και την Καθαρά Δευτέρα, αδιαφορώντας για το προσωπικό χρόνο τον δικό μας και των οικογενειών μας.,

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, το τσάκισμα των συλλογικών μας συμβάσεων, των μισθών η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετς έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις.Οι  μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket (My market,Lidl,Σκλαβενίτης κ.α.) κατέγραψαν,μόνο για το 2023,ρεκόρ κερδών με 15 δις τζίρο.Αυτήν την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων.Τα νούμερα ζαλίζουν!

Αυτήν την πολιτική που για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους στέκεται κερί αναμμένο  και για τις δικές μας τις ανάγκες δήμιος.Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει πάνω από 7 δις ευρώ  το χρόνο σε εξοπλισμούς και πολεμικές δαπάνες εμπλέκοντας  ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.Η κυβέρνηση γεννάει λεφτόδεντρα για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΝΑΤΟ-ΕΕ στέλνοντας φρεγάτες,πολεμικό υλικό στη Μέση Ανατολή στο πλευρό του δολοφονικού Ισραηλινού κράτους που συνεχίζει να αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό,στέλνει στρατιωτικές αποστολές και εξοπλισμό στην Ουκρανία,για τις δικές μας ανάγκες όμως δε δίνει δεκάρα τσακιστή!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας και μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, προσπερνώντας διοικήσεις σωματείων που χρόνια τώρα είναι τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, που υπονομεύουν τους αγώνες μας και βάζουν εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Σε κάθε κατάστημα, προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας  εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας,επαρκή μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

 

 

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας για την απεργία της 17 Απριλίου

Η απεργία στις 17 Απριλίου, μπορεί να αποτελέσει βήμα ενίσχυσης της μαζικής λαϊκής αντιπολίτευσης που εκφράζεται τους τελευταίους μήνες στους δρόμους με διάφορες μορφές: Με τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις για τη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, από τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο νέο φορολογικό της κυβέρνησης που τους φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο, με τον διαρκή αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ., με τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης των αγροτών ενάντια στην καταστροφική Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., με τις μεγαλειώδεις φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ ενός σύγχρονου πραγματικά δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου, με τους κλαδικούς και επιχειρησιακούς απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με την συγκλονιστική πανελλαδική πανεργατική απεργία της 28ης Φλεβάρη που με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ο λαός και οι εργαζόμενοι απαιτούσαν και απαιτούν δικαιοσύνη για το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών αμφισβητώντας συνολικότερα την κυρίαρχη πολιτική κόστους-οφέλους.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τη ζωή μας

Διεκδικούμε στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου μαζί με τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, προστασία της πρώτης κατοικίας και της περιουσίας του λαού από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του δήμου μας επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κάλυψη των τεράστιων κενών σε εξοπλισμό και προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα.

Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου συνδικαλιστή και υποψηφίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας που απολύθηκε από εργολαβική εταιρεία της ΔΕΗ.

Διεκδικούμε από κυβέρνηση και περιφέρεια την κατασκευή νέας ασφαλούς Εθνικής Οδού σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ηγουμενίτσα που θα ανταποκρίνεται στο σημερινό φόρτο κίνησης χωρίς διόδια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, το σύνολο της λαϊκής συμμαχίας να δυναμώσουν το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής προσπερνώντας της δυνάμεις της απεργοσπασίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΚ Πρέβεζας και να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Παλιά ΚΤΕΛ.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

17 Απρίλη Τετάρτη: Απεργούμε απέναντι σε κυβέρνηση-κεφάλαιο- εργοδοσία

Χρειάζεται μάχη για ζωή, δουλειά και  αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ 

Στην Ελλάδα του «Εθνικού σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0», λεφτά υπάρχουν μόνο στα ταμεία των επιχειρήσεων. Κυβέρνηση και σύσσωμο το αστικό μπλόκ μας μιλάνε για την Ελλάδα της ανάπτυξης, ενώ εμείς βιώνουμε την Ελλάδα του πληθωρισμού και της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς, στα ενοίκια και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ τάζει αύξηση 50€! (μικτά) στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους/ες με το υποτιθέμενο ξεπάγωμα των τριετιών που αποδεικνύεται ψέμα και επικοινωνιακό τρικ και συνεχίζει να αφήνει άθικτα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο διάλυσης και κατάργησης του δημοσίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πρόσφατο νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εμπορευματοποιεί πλήρως την Υγεία και νομοθετεί το νόμιμο- κρατικό φακελάκι και το «όποιος πληρώνει – χειρουργείται». Στα απογευματινά χειρουργεία το κόστος θα κυμαίνεται από 200-2000 €, τη στιγμή που το 30% των χειρουργικών τραπεζιών και δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σειρήνες πολέμου ηχούν παντού. Η χώρα έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ, συνεργάζεται με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, έχει εμπλοκή στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ και στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

Οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας. Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη! Οι αυξήσεις μισθών-κοροϊδία δεν καλύπτουν τις μειώσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Σήμερα είναι αναγκαίο εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες να ενώσουμε τις φωνές και τους αγώνες μας στην κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που ρημάζει τις ζωές μας.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, παρά την οργανωμένη υπονόμευση του συντονισμού τους, με τους  φοιτητές που αγωνίζονταν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και τους αγρότες που ήταν στο δρόμο μέχρι τέλη Φλεβάρη έδειξαν ότι υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης όρων για την ανατροπή της πολιτικής τους με αγώνες.

Ένας αγώνας που θα έχει στις σημαίες τους πολιτικούς στόχους (άμεση ρήξη με την ΕΕ, άμεση διαγραφή του χρέους, άμεσο πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων) και τα αιτήματα διεκδίκησης των αναγκών μας σε εργασία, εκπαίδευση, ελευθερίες, ενάντια στα πόλεμο, για την ειρήνη και φιλία των λαών. Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ στους κλάδους-χώρους εργασίας και δεν θα μένει μόνο σε συμβολικές κινητοποιήσεις για να «βγουν συμπεράσματα στην κάλπη των ευρωεκλογών».

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) που κυριαρχεί στις ομοσπονδίες και σε συνδικάτα, έχει πάρει θέση ενάντια σε αυτή τη λογική οργάνωσης του εργατικού κινήματος. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι εταίρος των κυβερνήσεων και των εργοδοτικών ενώσεων. Στην ΑΔΕΔΥ έφτασαν στο σημείο να καταψηφίζουν ακόμα και την απεργία στις 17 Απρίλη όπως έκαναν στην απεργία στις 28/2 οι αντίστοιχες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ! Όμως και το σχέδιο αγώνων χαμηλής έντασης και υποταγής των στόχων πάλης στον αρνητικό συσχετισμό (π.χ. η θέση για τον κατώτατο μισθό και για τις κλαδικές ΣΣΕ ) όπως κάνει η ηγεσία του ΠΑΜΕ αναδεικνύουν επιτακτικά την ανάγκη συγκρότησης ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα του εργατικού κινήματος.

 

Ως «Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας» καλούμε στην απεργία στις 17 Απρίλη. Να δυναμώσει το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα.

Αγωνιζόμαστε για :

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. 1000 ευρώ καθαρά κατώτατος μισθός για τον ανειδίκευτο εργατοϋπάλληλο ως βάση για τη διαμόρφωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας προς τα πάνω.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις παντού!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο - 5νθήμερο - 30ωρο. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσια δωρεάν Υγεία, Συγκοινωνίες, Υποδομές. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων. Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, τρόφιμα, νερό φτηνά και προσιτά για το λαό.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
  • Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Όχι στον εκφυλισμό των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα
  • Δημόσιο πρόγραμμα εργατικής και λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Καμία εκδίωξη για τα airbnb, διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων.
  • Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία αποδεικνύεται ένα “φιάσκο”. Η συνεδρίαση “σημαδεύτηκε”
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...